Μητριτζίκης: «Δημιουργούμε την επόμενη γενιά παιδιών που θα γίνουν παρέα»

Ο προπονητής του Α.Σ. Ασβεστοχωρίου, Νίκος Μητριτζίκης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τον Α.Σ. Ασβεστοχωρίου:

 

«Η ομάδα φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, «γεννήθηκε» το 1982 αποκλειστικά για το μπάσκετ. Είμαστε ένας σύλλογος που έχουμε μόνο τμήμα μπάσκετ. Η ομάδα παλαιότερα είχε βρεθεί στη Γ’ Εθνική και είχε παίξει και στα μπαράζ ανόδου για τη Β’ Εθνική. Μετέπειτα υπήρξε μια πτώση και τα τελευταία πολλά χρόνια παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα της Ένωσης. Πριν 3 χρόνια παίξαμε στην Α’ ΕΚΑΣΘ και τώρα είμαστε στη Β’ κατηγορία».

 

Για τις ακαδημίες του συλλόγου:

 

«Έχουμε μια ακαδημία που έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό βέβαια, γιατί βρισκόμαστε λίγο μακριά απ’ το κέντρο της πόλης και είναι λίγο δύσκολο να προσεγγίσουμε παιδιά απ’ την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη. Βασιζόμαστε στα παιδιά της περιοχής, η οποία, όμως, ξέρεις ότι δεν παύει να είναι μια περιορισμένη «δεξαμενή». Προσπαθούμε να κάνουμε έναν έλεγχο των οικονομικών μας και να είμαστε αξιοπρεπείς ως προς όλα».

 

Για τη δημιουργία ομάδας U20:

 

«Είχαμε ένα μεγάλο προβληματισμός, ο οποίος έχει να κάνει καθαρά με το οικονομικό. Πέρυσι που ήταν σε πτωτικά επίπεδα, δεν υπήρχε κανένα θέμα να το σκεφτούμε ή όχι. Έχουμε κάποια παιδιά που υπήρχαν στην ομάδα απ’ την πρώτη μέρα που πήγα, δηλαδή είμαστε 10 χρόνια μαζί, τα οποία είναι οικογένειά μου πλέον και είτε παίξαμε στην Α’ είτε στη Γ’ δε χώρισαν οι δρόμοι μας. Εγώ πάντα ήθελα η ομάδα να ‘χει μια βάση και αυτά τα παιδιά είναι η βάση της. Πλέον θέλω να φτιάξω την επόμενη γενιά τέτοιων παιδιών που θα γίνουν μια παρέα και θα κρατήσουν για πολλά χρόνια το Ασβεστοχώρι σε μια αξιοπρεπή παρουσία στα τοπικά μπασκετικά δρώμενα. Στα πλαίσια αυτά δε διστάζω να βάζω νέα παιδιά στις ανδρικές ομάδες κατευθείαν. Στη φετινή ανδρική ομάδα έχω βάλει ένα παιδί που είναι κάτω από 15 χρονών. Λόγω όλου αυτού θέλαμε να κάνουμε μια ομάδα U20 και το είχαμε αποφασισμένο από πέρυσι για φέτος. Υπήρξε πολύς σκεπτικισμός γιατί ξέφυγε απ’ τα τοπικά όρια και κυρίως λόγω του οικονομικού. Τα βάλαμε όμως κάτω και θεωρήσαμε ότι κάναμε σωστά».

 

Για την Α΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών:

 

«Είναι μια πάρα πολύ δυνατή κατηγορία, γιατί είναι ένας όμιλος ενιαίος σ’ όλο το «φάσμα» του νομού. Παίζουν στην Ένωση πολλά καλά ονόματα της μπασκετικής Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να είναι μια πάρα πολύ δυνατή κατηγορία, η οποία θα έλεγα ότι συναγωνίζεται τις εθνικές κατηγορίες με βάση τους παίκτες που παίζουν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια