er

Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική: Διοργάνωση-κορωνίδα για την ΕΟΚ για την εξέλιξη των νέων αθλητών-Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου-Φωτορεπορτάζ

 

Η κανονική περίοδος του Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική είναι προ των πυλών. Η νέα σεζόν, τέταρτη ιστορικά, της διοργάνωσης που δίνει χρόνο και χώρο για εξέλιξη στην επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (16/10) στα γραφεία της ΕΟΚ.

 

Λάμπρος Τάκης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): «Είναι η τέταρτη χρονιά του Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική, που συνεχίζει ακάθεκτο, με κάποιες αλλαγές. Φέτος συμμετέχουν πάνω από 70 ομάδες και δεν είναι τυχαίο, γιατί αρκετές ομάδες και ενώσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής. Έτσι είχαμε τα προκριματικά από τα οποία προέκυψαν και οι ομάδες που συμπλήρωσαν τις δώδεκα της κανονικής περιόδου. Σκοπός είναι να αναδειχθούν παίκτες που ενδεχομένως να περνούσαν και να χάνονταν. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να βρεθούν ταλέντα που δεν έχουν τη δυνατότητα της προβολής. Ένας δεύτερος σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα μπάσκετ, σε μια υγιή εικόνα για την εξέλιξη του αθλήματος και της κοινωνίας. Με όλα τα ερεθίσματα που έχει η νεολαία, θέλουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία».

 

Χρυσούλα Αθανασοπούλου (Διευθύντρια Μάρκετινγκ Εθνικής Ασφαλιστικής): «Είναι χαρά μας να υποστηρίζουμε για τρίτο συνεχή χρόνο το Rising Stars. Είμαστε χορηγός της ΕΟΚ και δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτή τη διοργάνωση, που ουσιαστικά είναι το μέλλον. Θέλουμε να συμβάλλουμε στο να υπάρχει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και να προάγουμε αξίες όπως η αλληλοϋποστήριξη, η ομαδικότητα και να ιδρώνεις για τη φανέλα. Υποστηρίζουμε όλη αυτή την προσπάθεια των παιδιών που είναι μαθητές και αθλητές παράλληλα. Όλοι εξελισσόμαστε μαζί τους. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά».

 

Νίκος Σταυρόπουλος (Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος): «Μοιραζόμαστε την αγάπη για το μπάσκετ. Αυτό το τουρνουά είναι η κορωνίδα, έχει φώτα, έχει λάμψη, προπονητές πολύ ικανούς, παίκτες πολύ μεγάλα ταλέντα και με όλο το σταφ που μιλήσαμε είπαμε ότι θα έπρεπε να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και παιδιά της επαρχίας. Είναι μεγάλη μας τιμή που συμμετέχουν τα μεγάλα brand name, τώρα θέλαμε να βάλουμε στη διαδικασία όλη την Ελλάδα. Κάναμε την προκριματική φάση και λάβαμε πολύ θετικά σχόλια για την καινοτομία του πρωταθλήματος. Οριακά μια ομάδα από την περιφέρεια δεν έφτασε στην τελική φάση, ίσως την επόμενη φορά. Υπάρχει πάντα η πίεση της νίκης, αλλά δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι τα παιδιά να παίξουν και να το απολαύσουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος, πολλοί γονείς το παρακολουθούν και πρέπει να υπάρχει υγεία και σεβασμός, ώστε να απολαύσουμε το παιχνίδι. Ελπίζουμε και φέτος να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα δούμε νέα πρόσωπα, κάναμε μια καινοτομία με μία μεικτή ομάδα από την οποία θα περάσουν πολλά παιδιά από Βορρά και Νότο. Κι εμείς έχουμε οφέλη από αυτή τη διαδικασία, όπως και οι εθνικές ομάδες. Η συμμετοχή ξένων ομάδων είναι τιμή για μας, για να έχουν προπονητές και παιδιά τη δυνατότητα να δουν διαφορετικές φιλοσοφίες και να υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών. Κάθε χρόνο θα έχουμε πιο δυνατές ομάδες από το εξωτερικό, ήδη είμαστε σε επαφές με μεγάλες ομάδες για την επόμενη σεζόν. Καλή αρχή σε όλους».

 

Κώστας Τσαρτσαρής (Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος): «Στόχος της ΕΟΚ και γενικά του αθλητισμού είναι να περάσουμε κάποιες αρχές και αξίες στα παιδιά. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη που έχουμε πρώτα εμείς ως ομοσπονδία και μετά κάθε σωματείο και κάθε προπονητής. Αυτό το τουρνουά που είναι και η κορωνίδα της ΕΟΚ έχει στόχο να μεταδώσει στα παιδιά αρχές και αξίες. Είναι ένα αναπτυξιακό τουρνουά, όλες οι ομάδες επιζητούν τη νίκη, προσπαθούμε να μεταδώσουμε στις ομάδες ότι δεν έγινε και κάτι αν χάσουμε ένα παιχνίδι, αφού θέλουμε να εξελίξουμε τα παιδιά και να περάσουμε τη φιλοσοφία μας ως ομοσπονδία. Είναι η τέταρτη χρονιά, τρίτη με την υποστήριξη της Εθνικής Ασφαλιστικής, κάνουμε βήματα προόδου και κάθε χρόνο θέλουμε να εμπλέκουμε όλο και περισσότερα σωματεία σε αυτή τη διαδικασία, για να εξελιχθούν τα παιδιά μας. Να τα δουν οι προπονητές σε υψηλό επίπεδο, ώστε να υπάρχει πιο τεκμηριωμένη εικόνα, όταν φτάσουν στο επίπεδο των εθνικών ομάδων. Θα δούμε φέτος ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Μπασάνο, μια ομάδα από την Κύπρο, ενώ θα λάβει μέρος και η μεικτή U16. Καλή επιτυχία σε όλους».

 

Ανδρέας Πατρίκης (Παίκτης Λαυρίου): «Θα ήθελα να συγχαρώ την ομοσπονδία για τη διεξαγωγή αυτού του πρωταθλήματος, που βοηθά στα παιδιά να πάρουν αγώνες στα πόδια τους και να εξελιχθούν, αλλά και να μαθαίνουν να διαχειρίζονται τη νίκη και την ήττα. Προσωπικά με βοήθησε πολύ η συμμετοχή μου, να δω τις αδυναμίες μου και να βελτιωθώ. Η διοργάνωση αυτή βοηθά τα παιδιά που αγωνίζονται σε ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα να δείξουν το ταλέντο τους. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια