er

Μάνου: «Η καθεμία ξεπέρασε τον εαυτό της, στόχος η παραμονή»

Οι Δαναοί Άργους επικράτησαν με 61-60 εκτός έδρας του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α2 Γυναικών και η γκαρντ των νικητών, Ελένη Μάνου, μίλησε στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη νίκη επί του Κρόνου:

 

«Σίγουρα σαν ομάδα προσπαθήσαμε και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θέλαμε να παλέψουμε αυτό το παιχνίδι και να το κερδίσουμε, όπως και έγινε στο τέλος. Από ‘κει και πέρα, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, γιατί ξεπεράσαμε νομίζω τον εαυτό μας σε πολλά κομμάτια και καθεμία πάλεψε πολύ γι’ αυτό».

 

Για τα συναισθήματά της όταν έβαλαν το buzzer-beater:

 

«Ήμασταν μπροστά στο τέλος για αρκετή ώρα και λίγα δευτερόλεπτα πριν δεχτήκαμε ένα τρίποντο. Επομένως, μας έριξε αυτό. Ξαφνικά με το δικό μας buzzer-beater περάσαμε μπροστά και κερδίσαμε. Ήταν έντονη αντίθεση. Δεν προλαβαίνεις να το σκεφτείς, γιατί εστιάζεις στο τι θα κάνεις σωστά για να κερδίσεις το παιχνίδι».

 

Για τους φετινούς στόχους:

 

«Στόχος είναι η παραμονή, γιατί αυτός ο όμιλος είναι δύσκολος και γενικότερα η Α2 φέτος νομίζω. Από ‘κει και πέρα, ό,τι καλύτερο προκύψει θα το “κυνηγήσουμε”. Πιστεύω η ομάδα μας είναι αρκετά “δεμένη”. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα, γιατί είμαστε καινούργια ομάδα, υπάρχει καλό κλίμα, έχουμε κάποιες παίκτριες στην ομάδα που είναι χρόνια και αυτό βοηθάει πάρα πολύ. “Τραβούν” και τις υπόλοιπες σε αυτή την παρέα. Ελπίζω πως θα τον πετύχουμε τον στόχο μας».

 

Για την ομάδα:

 

«Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Κρατάμε αυτήν τη νίκη, γιατί είναι μεγάλη η ψυχολογική ενίσχυση και θα βελτιώσουμε οτιδήποτε για την πορεία. Καθεμία που είναι εκεί αυτήν την περίοδο είναι πολύ εστιασμένη στο μπάσκετ και στην ομάδα και θεωρώ ότι αυτό βοηθάει στην προκειμένη φάση. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε και περνάμε καλά».

 

Για τη μεταγραφή της στους Δαναούς Άργους:

 

«Εμένα με έπεισε αρχικά η διοίκηση  και τα άτομα που “τρέχουν” την ομάδα, γιατί μού φαίνεται ότι τους αρέσει πολύ αυτό που κάνουν. Μου έλειπε σαν κίνητρο. Επομένως, με “τράβηξαν” εκεί και μου άρεσε. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο μακριά και έχει να κάνει και αυτό. Είναι πολύ κοντά στην Αθήνα».

 

Για την εμπειρία μέχρι στιγμής:

 

«Είναι πολύ ήρεμα μέχρι στιγμής. Εμένα μου αρέσει, το έχω δει σαν μια διαφορετική εμπειρία. Είναι η πρώτη φορά που είμαι εκτός. Ασχολούμαι μόνο με το μπάσκετ αυτήν την περίοδο, δηλαδή τελείωσα και με τη σχολή μου και έχω εστιάσει σε αυτό το κομμάτι, μου αρέσει».

 

Για το ότι στην επαρχία μπορείς να προπονηθείς περισσότερο από την Αθήνα:

 

«Ήταν σημαντικός παράγοντας. Το σκεφτόμουν πολύ, έπαιξε σημαντικό ρόλο για ‘μένα το να πάω εκεί και αυτό γιατί στην Αθήνα είναι δύσκολο να βρεις γήπεδο, να θέλεις να κάνει ατομική, να κάτσεις λίγο παραπάνω στην προπόνηση. Πολλές φορές είναι λίγες οι ώρες. Λόγω ηλικίας θέλω να προσπαθήσω και να δουλέψω παραπάνω».

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια