er

Ζαφειρούδης: «Είχα έξτρα κίνητρο να… μειώσω σε 2-1»

 

Ο ΚΑΟ Δράμας επικράτησε με 85-81 του Λεύκιππου Ξάνθης, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της National League 1 και ο πρώτος σκόρερ των νικητών, Δημήτρης Ζαφειρούδης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη νίκη επί του Λεύκιππου Ξάνθης, στον οποίον είναι προπονητής ο πατέρας του:

 

«Ήταν ένα ματς πρεμιέρας στη έδρα μας, το οποίο θέλαμε να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Ο Λεύκιππος είναι απ’ τα φαβορί στον όμιλό μας. Και το παιχνίδι αυτό έδειξε, μπήκαν πολύ καλύτερα από εμάς στο γήπεδο, εμείς ήμασταν πολύ νωθροί. Μέχρι τα μέσα του 3ου δεκαλέπτου το ματς ήταν στη μεριά του Λεύκιππου. Με ικανότητα και με λίγη τύχη στο τέλος κρίθηκε υπέρ μας».

 

Για το τι είπαν με τον πατέρα του μετά τον αγώνα:

 

«Το τι είπαμε μετά το ματς δε μπορώ να το αποκαλύψω. Ήταν η 3η φορά που παίζαμε αντίπαλοι και με είχε 2-0 μέχρι το Σάββατο (05/10), οπότε είχα ένα έξτρα κίνητρο για να τον κερδίσω. Οικογενειακά είχαμε μια πολύ δύσκολη βδομάδα, χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, οπότε ήταν περίεργη η βδομάδα. Το ματς, καλώς ή κακώς, είχε έρθει σε δεύτερη μοίρα. Όταν ξυπνάς το Σάββατο, το μυαλό και των δύο ήταν πώς θα κερδίσουμε. Όπως είπα, είχα ένα έξτρα κίνητρο για να κερδίσω. Ασχέτως με την εμφάνισή μου, αν κέρδιζε η ομάδα θα τη θυμόμουν για πολύ καιρό την πρώτη μου νίκη απέναντι στον πατέρα μου».

 

Για την εμφάνισή του και τον ρόλο του στον ΚΑΟΔ:

 

«Ο κόουτς ήταν ένας απ’ τους λόγους που ήθελα να γυρίσω και στη Βόρεια Ελλάδα και στον ΚΑΟΔ. Με τον κόουτς είχαμε μιλήσει αρκετά τα τελευταία 2-3 χρόνια γιατί με ήθελε, οπότε ήξερα πάνω-κάτω τι ρόλο θα είχα στην ομάδα του. Είναι κόντρα ρόλος από αυτόν που είχα πέρυσι στον ΟΦΗ. Και μου ταιριάζει περισσότερο αυτό το παιχνίδι και το απολαμβάνω περισσότερο. Δεν ήταν ατομική η προσπάθεια ήταν ομαδική. Ειδικά στα σερί που κάναμε όλα βγήκαν από ομαδικές συνεργασίες. Βγήκαν ελεύθερα σουτ και απλά έτυχε να είμαι εγώ και να ευστοχήσω».

 

Για την περσινή σεζόν του ΚΑΟΔ και τον φετινό στόχο:

 

«Δεν έχω οπτική εικόνα της περσινής ομάδας. Ξέρω ότι είχαν σταθεί πολύ άτυχα τα παιδιά με τραυματισμούς σε βασικούς παίκτες και με αγώνες που τους έχασαν στον πόντο. Για μια ομάδα σαν τον ΚΑΟΔ, το να χάνεις 5 ματς του 1ου γύρου στον πόντο, σου στοιχίζει και η χρονιά θα συνεχίσει να πηγαίνει έτσι. Η περσινή χρονιά ήταν περίεργη. Φέτος δεν έχουμε θέσει κάποιον στόχο ακόμα, δε μας έχει πει κάτι ο κόουτς. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα είμαστε στην κατάσταση που ήταν πέρυσι η ομάδα, να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, να μην κινδυνεύσουμε σε κανένα μέρος της χρονιάς. Μακάρι να είμαστε τυχεροί και ικανοί μήπως μπορέσουμε και μπούμε στα play-offs».

 

Για το επερχόμενο (12/10) εκτός έδρας ματς με τον Φίλιππο Βέροιας:

 

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το πρώτο μας εκτός έδρας ματς. Κρύβει τις δυσκολίες που κρύβουν τα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Φίλιππος Βέροιας έχει έμπειρα παιδιά, με έναν προπονητή που ξέρει πολύ μπάσκετ. Ο βασικός του “κορμός” είναι τουλάχιστον 3-4 χρόνια εκεί, πράγμα που αποτελεί μεγάλο αβαντάζ γι’ αυτούς σε σχέση με εμάς που είμαστε καινούργια ομάδα και ψάχνουμε τα πατήματά μας. Ο Φίλιππος έχασε στην πρεμιέρα, εμείς κερδίσαμε και θα έρθουν “με το μαχαίρι στα δόντια” για να πάρουν την 1η τους νίκη. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή εμφάνιση που κάναμε το Σάββατο».

 

Για τον όμιλό τους:

 

«Ήταν 1η αγωνιστική που “κρύβει” εκπλήξεις, αλλά αν παρατηρήσουμε τα αποτελέσματα θα δούμε 3-4 εκπλήξεις, κατά τη γνώμη μου. Απ’ τις κινήσεις, τις μεταγραφές και έτσι όπως ξέρω εγώ τις ομάδες, απ’ τις καλύτερες ομάδες είναι η Κομοτηνή και ο Λεύκιππος, ενώ ο Αίας Ευόσμου είναι πολύ δυνατός. Ο Φίλιππος Βέροιας είναι μια ομάδα σχεδόν ίδια με πέρυσι και είναι παραδοσιακή δύναμη του Βορρά, ο Πανσερραϊκός έχει πολύ καλή ομάδα επίσης. Οι υπόλοιπες ομάδες είμαστε πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο, με μερικές εξαιρέσεις στα πιο χαμηλά στρώματα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια