Τολιάδης: «Η κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ ήταν ανταμοιβή των κόπων μας»

 

Ο προπονητής της ομάδας νέων της Καβάλας (κυπελλούχοι ΕΚΑΣΑΜΑΘ), Στέλιος Τολιάδης, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ:

 

«Βάλαμε στόχο να παίξουμε καλό μπάσκετ. Στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ τερματίσαμε 1οι και αήττητοι, απλώς δε μας δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσουμε στα play-offs, αφού η αντρική ομάδα ήταν στη National League 1. Οπότε από το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε το τρόπαιο αήττητοι, είχαμε στόχο πλέον να κατακτήσουμε το Κύπελλο, πράγμα που έγινε. Τα παιδιά τελείωσαν το πρωτάθλημα πολύ πιο νωρίς, το Κύπελλο έγινε ένα μήνα μετά. Είχαμε ένα πρόβλημα να μαζέψουμε τα παιδιά, παρ’ όλα αυτά οι αθλητές έδειξαν θέληση, προσπαθήσαμε και στο τέλος ανταμείφθηκαν οι κόποι μας».

 

Για τις πολλές μέρες της διακοπής:

 

«Ήταν 40 μέρες εκτός γηπέδων, αλλά η θέλησή τους πιστεύω ήταν μεγαλύτερη από όλα τα εμπόδια».

 

Για το ρόστερ της ομάδας:

 

«Έχουμε δυο παιδιά 23 χρονών, είχαμε μετά άλλους δυο στα 22 και μετά πήγαμε σε παιδιά από 16 έως 18 ετών. Είχαμε και παιδί από το παιδικό. Σε αυτές τις ηλικίες το παιδικό είναι πιο εύκολο, γιατί οι έφηβοι έχουν τη Γ’ Λυκείου, που είναι το μεγάλο πρόβλημα. Μετά τον Ιανουάριο περίπου επικεντρώνονται στο διάβασμά τους. Δώσαμε τη δυνατότητα σε αρκετά παιδιά να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό».

 

Για το ότι θυγατρικές συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες:

 

«Αυτό είναι θέμα διοικήσεως. Αυτό είναι ένα κίνητρο μεγάλο. Τα παιδιά, τουλάχιστον οι έφηβοι, καλό είναι να παίζουν δυνατά. Οι παίκτες ανεβαίνουν με τους αγώνες και τον ανταγωνισμό. Όσο καλός και να είναι κάποιος, αν δεν έχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ακόμα και προπόνηση, δύσκολα έχει εξέλιξη. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση να γίνει κάτι τέτοιο και όσο περνάει ο καιρός να γίνεται ακόμα περισσότερο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια