Χατζούλης: "Έχουμε ανάγκη το θετικό αποτέλεσμα..."- Πελματογράφημα στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς

Ο Απόλλων Καλαμαριάς την Κυριακή (17/3, 18.00) πρόκειται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Λεύκιππο Ξάνθης και θα επιδιώξει να πάρει την νίκη προκειμένου να "μπει" ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι μίλησε στο mgskapollon.gr οΓιάννης Χατζούλης. Ο έμπειρος κόουτς του Απόλλωνα Καλαμαριάς ανέφερε:

"Προερχόμαστε από μια διακοπή που υποτίθεται ότι συμμαζέψαμε λίγο τους τραυματισμούς που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Στόχος μας είναι πως πρέπει να παλέψουμε κάθε αγώνα. Ξέρουμε την δυσκολία του παιχνιδιού, αλλά πιστεύω ότι κάνοντας κάποια βήματα μπροστά η ομάδα, θα πάει για να διεκδικήσει ό,τι πιθανότητες έχει προκειμένου να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο το έχουμε ανάγκη. Ο Λεύκιππος είναι μια ομάδα που είναι πολύ υψηλότερα από εμάς βαθμολογικά. Φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Θα πάμε για να παίξουμε, διεκδικώντας ό,τι πιθανότητες έχουμε (σ.σ. για το θετικό αποτέλεσμα)".

Για τον αγωνιστικό εγωισμό που καλείται να "βγάλει" η ομάδα την Κυριακή μετά τα αρνητικά αποτελέσματα: "Έχουμε ένα σερί ηττών που σαφώς έχει επηρεάσει λίγο την ομάδα αλλά νομίζω και κρίνοντας από τις προπονήσεις, τα παιδιά φαίνονται ότι έχουν ενεργοποιήσει λίγο παραπάνω τον εγωισμό τους και την αγωνιστική τους φιλοδοξία. Τουλάχιστον αυτό βλέπουμε στην προπόνηση, οπότε πιστεύουμε κάποια στιγμή αυτό να το μετουσιώσουμε σε αγώνα που ξαναλέω ότι το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη".

Πελματογράφημα στα τμήματα υποδομής

Είναι δεδομένη η προσοχή που δίνει ο Απόλλων Καλαμαριάς στα τμήματα υποδομής. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο (16/03) οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου υποβλήθηκαν σε πελματογράφημα στο φυσιοθεραπευτήριο του Γιώργου Τελίδη "HYGEIA - COMPLEX Telidis".

Παρών στην διαδικασία ήταν ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Θάνος Γιαννικόπουλος ενώ συμμετείχαν όλες οι ομάδες των Ακαδημιών του συλλόγου. Το πελματογράφημα είναι σημαντικό για όλους τους αθλητές μιας και σχετίζεται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών των παικτών ή προβλημάτων που διαπιστώνονται άμεσα από τις εξετάσεις.

Όπως έχει εξηγήσει στο mgskapolllon.gr ο φυσιοθεραπευτής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Γιώργος Τελίδης "το πελματογράφημα είναι το πλέον σύγχρονο σύστημα εξέτασης με μετρήσεις για την στάση, την βάδιση και την μορφολογία των κάτω άκρων. Η εξέταση είναι απλή και σύντομη καθώς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σταθείτε πάνω στον πελματογράφο για την στατική ανάλυση της στάσης ή να περπατήσετε για την δυναμική ανάλυση της βάδισής σας.

Σκοπός του πελματογραφήματος είναι ο εντοπισμός δυσλειτουργιών που πιθανόν να προκαλούν πόνο από το πόδι και τον αυχένα. Η οπτική απεικόνιση ενώνει την πραγματική οπτική εικόνα με την ηλεκτρονική μέτρηση".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια