«Νέοι, ωραίοι και επιτυχημένοι οι Μαχητές Δόξας Πεύκων»-Αφιέρωμα του www.sport24.gr στην ομάδα-Τι δήλωσαν Συμεωνίδης, Χατζηκυριακίδης και Δημήτρης Γερομιχαλός

Ξέρετε πολλές ομάδες που με μια ντουζίνα πιτσιρικάδες μπορούν να προβιβαστούν στην Α2; Το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει στο παράδειγμα του Φιλαθλητικού προ τετραετίας, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο αυτό.






Βλέπετε, οι Μαχητές Δόξας Πεύκων πέτυχαν κάτι αντίστοιχο, με ακόμη μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, λιγότερες λύσεις, χαμηλότερο προϋπολογισμό και μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Η ομάδα που δημιουργήθηκε από την αρχή το καλοκαίρι του 2012 κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να φτάσει στην Α2. Από τη μία οι Μαχητές και από την άλλη η Δόξα Πεύκων. Δύο ομάδες που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή, κάνοντας περισσότερο κακό παρά καλό η μία στην άλλη. Γι αυτό προέκυψε η ιδέα της συνένωσης, που θα προκαλέσει την παρουσία μίας και δυνατής ομάδας.

«Λειτουργούμε με βάση το ρητό "η ισχύς εν τη ενώσει". Γι αυτό προχωρήσαμε της διαδικασίες της συνένωσης των ομάδων πριν από τρία χρόνια», θα εξηγήσει στο Sport24.gr ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας, Τόλης Συμεωνίδης, πριν προσθέσει πως "συζητούσαμε μεταξύ μας και λέγαμε πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν δύο σύλλογοι στην ίδια περιοχή. Θέλαμε να ενωθούμε για να γίνουμε πιο ισχυροί και φτιάξαμε αυτόν τον σύλλογο. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι πρόεδρος, αντιπρόεδρος κ.ο.κ.. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε και να είμαστε δυνατοί».

Όταν η συζήτηση πήγε στα του περσινού καλοκαιριού και του πλάνου που καταρτίστηκε προκειμένου τα Πεύκα να διεκδικήσουν κάτι καλό από το φετινό πρωτάθλημα, είχε να πει πως «αυτό που κάναμε θέλει πίστη. Είμαστε νέο σωματείο με ανθρώπους που υπηρέτησαν τον σύλλογο ως παίκτες. Δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση από εξωγενείς παράγοντες. Αυτό μας έδινε αυτοπεποίθηση για να παραμένουμε πιστοί στο πλάνο μας. Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Σίγουρα απαιτεί τύχη και σωστές επιλογές. Ήμασταν τυχεροί γιατί από πρόπερσι είχαμε συμφωνήσει με τον κόουτς Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στη λογική με την οποία θα πορευτούμε. Ταίριαξαν όλα τα συστατικά. Όλες οι επιλογές ήταν με βάση αυτό. Δεν ήταν στόχος μας η άνοδος. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Και τώρα στην Α2; Θα αλλάξει κάτι;

«Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να δώσουμε ένα στίγμα στην κατηγορία πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό που υπηρετούμε τα τελευταία τρία χρόνια. Θέλουμε να δώσουμε στίγμα ότι τα νέα παιδιά μπορούν και πρέπει να τους δοθεί χώρος», σχολιάζει για να ξεκαθαρίσει πως «στα Πεύκα μας απασχολεί ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί από την ευρύτερη περιοχή σε παιδιά που τελειώνουν το εφηβικό».

Χατζηκυριακίδης: «Κανείς δεν το περίμενε»

Κάτι ακόμη που ανέφερε ο Τόλης Συμεωνίδης είχε να κάνει με τη νοοτροπία και τη λογική του κόουτς Λευτέρη Χατζηκυριακίδη. Ναι μην η διοίκηση δεν ασκούσε πίεση στον προπονητή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο ίδιος δεν την... έβαζε στον εαυτό και τους παίκτες του. Η λογική είναι απλή. «Θα παίζω σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζω», είχε επισημάνει στους διοικούντες τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι. Ουδείς όμως περίμενε πως θα κάνει πράξη -σε τέτοιο βαθμό- αυτή την τοποθέτηση.

Γι αυτό ο «αρχιτέκτονας» της ανόδου εξηγεί πως «το μέγεθος της επιτυχίας δεν το περιμέναμε. Τουλάχιστον όχι σε αυτόν τον βαθμό. Δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα φτάσουμε μέχρι την Α2. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να παρουσιάσουμε ωραία εικόνα στο γήπεδο και να δουλέψουν τα παιδιά σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Το πλάνο πέτυχε και με το παραπάνω. Χάσαμε βέβαια λίγο άδοξα την πρώτη θέση, αλλά δίκαια ανεβήκαμε».

Τι σημαίνει το «χάσαμε λίγο άδοξα την πρώτη θέση»; Γιατί οι «κυανοκίτρινοι» ήταν στην κορυφή μέχρι και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, όταν ήρθε η ήττα από το Στρατώνι. Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη παραφιλολογία, αφού οι ηττημένοι διαμαρτυρήθηκαν επίσημα -με ανακοίνωση- για τη στάση του γιατρού του αγώνα, ο οποίος έστειλε άρον άρον στο νοσοκομείο τον βασικό -και μοναδικό σε αυτό το ματς- τον Χριστόφορο Κελεσίδη, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο ρυθμός του αγώνα. Εν τέλει ο 21χρονος πόιντ γκαρντ δεν είχε κάτι σοβαρό. Το παιχνίδι όμως χάθηκε. Μαζί και η πρώτη θέση.

Αυτό που είχε να πει ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης για τις ήττες που έκανε φέτος η ομάδα του ήταν πως «ήταν αγωνιστικό το πρόβλημα γιατί είχαμε δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Είμαστε ομάδα ρυθμού. Όταν χάνουμε έναν ή δύο βασικούς παίκτες, κυρίως τους πλεϊμέικερ, πέφτει αυτόματα η απόδοσή μας. Δεν έχουμε μεγάλες προσωπικότητες, όπως έχει ο Προμηθέας Πατρών, φάνηκαν αυτές οι απουσίες. Ήταν αναμενόμενο για μένα. Χάσαμε σημαντικά γρανάζια της μηχανής μας», για να επισημάνει -αναφορικά με το άγχος- πως «όταν μια ομάδα ξεκινάει με μέσο όρο 20 χρονών και προσπαθεί να δώσει ευκαιρίες σε μικρούς, στα κρίσιμα σίγουρα υπάρχει άγχος. Είχαμε ομαδική αντίδραση και πίστη στο πλάνο από όλα τα παιδιά. Αυτό μας κράτησε και μας έδωσε δύναμη».

Τι μέλλει γενέσθαι στους Μαχητές Δόξας Πεύκων;

«Η λογική είναι ίδια, δεν αλλάζει. Το πλάνο έχει πετύχει. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε δύο τρία έμπειρα παιδιά σε συγκεκριμένες θέσεις. Υπάρχουν αρκετά προαπαιτούμενα για να έρθει κάποιος στην ομάδα (ποιότητα, χαρακτήρας, νοοτροπία). Από εκεί και πέρα έχουμε το know how για να τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να μείνει η πλειοψηφία των παικτών στην ομάδα και τα δύο παιδιά που θα έρθουν να μας δώσουν παραπάνω εμπειρία, χωρίς απαραίτητα να αλλάξουν την ψυχοσύνθεση μας», απάντησε στο Sport24.gr ο κόουτς των δευτεραθλητών του Βορρά.

Γερομιχαλός: «Μια παρέα μέσα κι έξω από το παρκέ»

Όταν ο λόγος δόθηκε σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας, τον Δημήτρη Γερομιχαλό, αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι «ήμασταν μια παρέα από την αρχή. Σε αυτό βοήθησε ο κόουτς πάρα πολύ. Κάναμε παρέα και εκτός γηπέδου. Προσπαθούσαμε να αντιδράμε ομαδικά».

Παρεμπιπτόντως ο περι ου ο λόγος ήταν συμπαίκτης με τον Πέτρο (Γερομιχαλό) και τον Χριστόφορο Κελεσίδη στο εφηβικό του Άρη, όταν -μαζί με τους Λευτέρη Μποχωρίδη και Αλέξανδρο Βεζένκοφ- κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, το 2013. Κάτι ακόμη: Είχε αναδειχθεί MVP της τελικής φάσης.

Συνεχίζουμε με τα των Μαχητών Δόξας Πεύκων, με τον ίδιο να προσθέτει πως «η χρονιά είναι σίγουρα επιτυχημένη παρότι χάσαμε το πρωτάθλημα. Αυτό που καταφέραμε είναι πολύ δύσκολο με βάση την ηλικία μας και την απειρία που είχαμε", αλλά αυτό που τους κράτησε "όρθιους", όσο τετριμμένο κι αν ακουστεί, ήταν πως "κοιτούσαμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι. Δεν κοιτάζαμε μακριά. Στην πορεία βγήκε αυτή η επιτυχία. Η πίεση μεγάλωνε όσο περνούσαν οι αγωνιστικές, Μετά είχαμε ατυχίες και τραυματισμούς».

Ολοκληρώνοντας, ρωτήθηκε για το «κίτρινο» παρελθόν του και τη συνύπαρξη με τα παιδιά στον Άρη, είχε να πει πως «πήραμε σημαντικές εικόνες και εμπειρίες. Είχαμε συνηθίσει να παίζουμε υπό πίεση. Μας βοήθησε κυρίως στο μπαράζ».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια