Φιλικό μεταξύ μικτών ομάδων από τη Θεσσαλία παρουσία του Τάκη Μπακογεώργου-Τι δήλωσαν Παπαθανασίου, Ναούμ, Φαρμάκης και Φραγγούλη

Η μικτή κορασίδων Μαγνησίας έδωσε το δικό της ραντεβού στο παρκέ, στο Βόλο μετά από απόφαση της ΕΣΚΑΘ.








Η επίσκεψη κλιμακίου της ΕΟΚ με την παρουσία και του ομοσπονδιακού προπονητή Τάκη Μπακογεώργου έδωσε το ερέθισμα που χρειαζόταν για να γίνει ένα ακόμη βήμα για το γυναικείο μπάσκετ στην περιοχή.

Η Ελένη Παπαθανασίου και η Γιάννα Ράμμου είναι οι προπονήτριες της μικτής ΕΣΚΑΘ, στην οποία αγωνίζονται πολλές ταλαντούχες παίκτριες. Η ομάδα προπονείται σε τακτά διαστήματα, δίνει φιλικά παιχνίδια με τελευταίο αυτό απέναντι στη μικτή κορασίδων Καρδίτσας – Τρικάλων, με τους Κώστα Ναούμ και Σπύρο Παππά στον πάγκο. Η Μικτή Μαγνησίας επιβλήθηκε 65-43.

Η Ελένη Παπαθανασίου τόνισε πως η μικτή Μαγνησίας «είναι ένα κίνητρο για τα κορίτσια», προσθέτοντας: «Η προσπάθεια γίνεται με στόχο να ανεβάσουμε το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ και πιστεύω πως υπάρχει πολύ καλό υλικό σ' αυτή την ομάδα. Το ταλέντο υπάρχει και με δουλειά αυτά τα παιδιά μπορούν να διακριθούν και να παίξουν καλό μπάσκετ».

Ο Κώστας Ναούμ δήλωσε: «Η προσπάθεια είναι πάρα πολύ καλή. Την ξεκίνησε η κ. Ευγενία Φραγγούλη. Εμείς στην Καρδίτσα δουλεύουμε, βγάζουμε παίκτριες και στις 21 Ιουνίου θα υπάρξει νέο φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο αυτών ομάδων στην Καρδίτσα. Ευελπιστούμε να υπάρχει η μικτή με δύο ηλικιακές ομάδες (1999-2000 και 2001-2003) και να δώσουμε και φιλικά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με στόχο να ανεβάσουμε το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ στη Θεσσαλία. Υπάρχει μεράκι, που είναι πολύ σημαντικό».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, Νίκος Φαρμάκης δήλωσε: «Η ΕΟΚ δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ και σε συνεργασία με τις Ενώσεις γίνεται προσπάθεια διάδοσης του αθλήματος. Υπάρχουν πολλές γυναικείες ομάδες στη Θεσσαλία - και ιδιαίτερα στο Βόλο - που ασχολούνται με το μπάσκετ και τα πρωταθλήματα που διεξάγονται είναι ανταγωνιστικά. Με απόφαση της Ένωσης έχουν συσταθεί οι μικτές ομάδες κορασίδων σε Βόλο και Καρδίτσα, με τους προπονητές και τις προπονήτριες να δουλεύουν συστηματικά, με βάση τα προγράμματα των ομοσπονδιακών προπονητών, με τους οποίους υπάρχει άμεση συνεργασία. Είμαστε σίγουροι, πως μέσα από τη δουλειά που γίνεται, θα υπάρξει ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ, όσον αφορά την Θεσσαλία».

Η Ευγενία Φραγγούλη, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, δήλωσε: «Γίνεται μια προσπάθεια με τους προπονητές να μετέχουν αφιλοκερδώς με γνώμονα την αγάπη τους για το γυναικείο μπάσκετ. Προσπαθούμε όλοι μαζί να αναπτύξουμε το γυναικείο μπάσκετ στη Θεσσαλία. Είχαμε χρόνια να δούμε κάτι ανάλογο και πιστεύουμε πως θα υπάρξει μέλλον από αυτά τα παιδιά».

Στη μικτή ομάδα κορασίδων της Μαγνησίας αγωνίζονται οι Σταματία Διαμαντοπούλου, Χαρά Ντελή, Βάλια Χούτα, Συνοδή Κοντομήτρου(B.C. Volos),Γιάννα Αρτεμισίου, Μαρία Πόπιντσουκ, Μαρία Στάμου, Ειρήνη Αναστασιάδη(Ολυμπιακός Β.), Κατερίνα Νούλα, Κατερίνα Σιμιτζή, Ειρήνη Γκανάτσιου(Ανάληψη), Ελπίδα Μάρτοβα, Πωλίνα Κυλεριώτη(Νίκη Β.).
Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν στο φιλικό με την μικτή Καρδίτσας-Τρικάλων ήταν οι Θάλεια Μαγαλιού, Κατερίνα Τζέλα, Ζένια Τσερέπη, Μυρτώ Καρακώστα, Εύη Πατούνη, Μαίρη Τσαχματσιώτη, Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, Αγγέλα Τσούντσουρα, Ιωάννα Παπακώστα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια