Ο Βαγγέλης Βασιλάκος σχολιάζει το ντέρμπι της πρεμιέρας του Πανελληνίου νεανίδων

Από τον γνωστό προπονητή Βαγγέλη Βασιλάκο, δευτεραθλητή Ελλάδας πέρυσι με τις κορασίδες του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, πήραμε και δημοσιεύουμε τον σχολιασμό του αγώνα της πρεμιέρας του Πανελληνίου Νεανίδων μεταξύ Πρωτέα Βούλας και Αθηναϊκού:










«Στο πρώτο δεκάλεπτο, διαβασμένος ο Πρωτέας έπαιξε 1-3-1 ζώνη και έλεγξε το ρυθμό κόβοντας το ατού του Αθηναϊκού που είναι ο αιφνιδιασμός. Ο Αθηναϊκός δεν είχε λύση, ενώ πρόβλημα για τον Πρωτέα ήταν τα φάουλ της Φασούλα από νωρίς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα σουτ του Αθηναϊκού ανάγκασαν τον Πρωτέα να αλλάξει την άμυνα ζώνης του σε 2-3. Ο Πρωτέας ρίσκαρε τα σουτ της Σταμάτη και της Τσουκαλά και δικαιώθηκε. Η Φασούλα μπήκε ξανά, είχε 0/3 προσπάθειες και ήταν εκτός ρυθμού λόγω των γρήγορων φάουλ που έκανε.

Στην τρίτη περίοδο η Χριστινακη με μεγάλα σουτ, αρχίζει παίρνει το παιχνίδι πάνω της. Ο Πρωτέας προσπαθεί να βάλει τη μπάλα στη ρακέτα στη Φασούλα αλλα ο Αθηναϊκός κλείνει με παγίδα πολυ καλα. Η είσοδος της Αναστασόπουλου βοήθησε αμυντικά. Με δύο τρίποντα στο τέλος από Κολλάτου και Τσιχλάκη ο Πρωτέας καταφέρνει και παίρνει μια διαφορά 5 πόντων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Χριστινάκη σε one woman show, ακολουθεί στενά τον πρωτεα που βάζει τρία καλάθια συνεχόμενα με τη φασουλα. Ξανά 1-3-1 ζώνη ο Πρωτέας για να βρει λύση απέναντι στη Χριστινάκη. Τα καταφέρνει και με τρεις καλές άμυνες φτάνοντας στον αιφνιδιασμό παίρνει διαφορά οκτώ πόντων, 4.44 πριν το τέλος.

Η Κολλάτου με τρίποντο δίνει πρώτη φορά διψήφια διαφορά (55-44) για τον Πρωτέα. Ο Αθηναϊκος δε βρίσκει λύσεις απέναντι στη ζώνη 1-3-1 και ο Πρωτέας με αργές και σωστές επιθέσεις καταφέρνει και κερδίζει φάουλ και αυξάνει τη διαφορά με βολές. Μεγάλη νίκη του Πρωτέα με σημαντική διαφορά που μπορεί να παίξει ρόλο στη συνέχεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια