Δάγλας: «Πάμε να παλέψουμε στο φάιναλ-φορ»


Ο προπονητής της ομάδας του Πρωτέα Βούλας, Αλέκος Δάγλας, μίλησε στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του insidesports.gr (Inside Κ.Α.Ρ. Web Radio), για την άνοδο της ομάδας της Βούλας στην Α1 κατηγορία αλλά και την συμμετοχή της ομάδας στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό.









«Επιβεβαιώθηκε με τη νίκη επί του Ιπποκράτη ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, ανεβήκαμε κατηγορία όπου ήταν και ο μεγάλος στόχος μας φέτος, άλλωστε για αυτό τον λόγο φτιάξαμε αυτή την ομάδα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ο Πρωτέας επιστρέφει εκεί που ανήκει, γιατί είναι ένα πάρα πολύ καλό και οργανωμένο σωματείο, με προεδρική φερεγγυότητα, πάρα πολύ καλό υλικό που πλαισιώνεται από έμπειρες αθλήτριες και νέα παιδιά και τα επόμενα χρόνια θα έχει σημαντική θέση στην Α1».

-Για το ότι έχει ανάγκη το πρωτάθλημα της Α1 από ομάδες σαν τον Πρωτέα

«Σίγουρα και αν δούμε φέτος το πρωτάθλημα, υπήρχαν ομάδες με πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο Πρωτέας ανήκει στην Α1, θα ανεβάσει το επίπεδο, θα είναι σίγουρα μια ανταγωνιστική ομάδα και πιστεύω του χρόνου με σοβαρές και προσεκτικές κινήσεις θα είμαστε μια από τις καλές ομάδες τις κατηγορίας».

-Για το αν ο Πρωτέας μπορεί στο φάιναλ-φορ να μπει σφήνα στους τρεις θεωρητικά μεγάλους της Α1

«Φέτος ο μεγάλος μας στόχος ήταν το πρωτάθλημα, κατά δεύτερο ήταν το αήττητο που το θέλουμε πάρα πολύ και στο τελευταίο παιχνίδι με σοβαρότητα θα το κατακτήσουμε και αυτό. Το κύπελλο όπως έχω δηλώσει, μας προέκυψε φέτος, δεν είχαμε βάλει στόχο, είχαμε πει να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε, μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουμε με δύο ομάδες της Α1 στην έδρα μας και να τις αποκλείσουμε, τον Κρόνο και τον Άρη που δεν έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές, είναι καλύτερες ομάδες από εμάς, αλλά στην έδρα μας δεν είχαμε τόση μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ώστε να μην περάσουμε, το καταφέραμε και σίγουρα είναι μια επιτυχία. Τώρα βέβαια στο F4 τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για εμάς, κυρίως ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, εμείς στην Α2 δεν έχουμε την δυνατότητα να έχουμε τόσες πολλές ομάδες ανταγωνιστικές, ούτε φτιάξαμε το ρόστερ μας ώστε να χτυπήσουμε τόσο υψηλές ομάδες. Βέβαια θα πάμε να παλέψουμε όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί, θα βγάλουμε πολύ ενέργεια και πάθος. Όσον αφορά στη δική μας παρουσία, θα συμβάλουμε στο να παίξουμε καλά δίχως άγχος. Βέβαια δεν πάμε με τη νοοτροπία της μικρής ομάδας, αλλά πάμε να παλέψουμε, τα πράγματα όμως είναι πάρα πολύ δύσκολα για μας».

-Για το αν η εμφάνιση με τον Ιπποκράτη και η μη χαλάρωση ήταν ενδεικτικό για το φάιναλ-φορ

«Είναι δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια και διοργανώσεις και καλό είναι να μην τα μπλέκουμε. Βέβαια εμείς πριν από τρία χρόνια που είχαμε πάει στο F4 και πάλι, ως ομάδα Α1 τότε, πήγαμε να κερδίσουμε τον πανίσχυρο Αθηναϊκό, από τον οποίο ηττηθήκαμε με τρεις πόντους και θα μπορούσαμε να πάρουμε και το ματς στο τέλος. Δεν έχει βέβαια σχέση το επίπεδο της Α2 με αυτό ενός F4 κυπέλλου, ειδικά με τον Παναθηναϊκό που φέτος κατά τη προσωπική μου άποψη δίκαια είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Ιπποκράτη βγάλαμε πολύ ενέργεια στο γήπεδο, στην άμυνα είμαστε εντυπωσιακοί, γυάλιζε το μάτι μας . Η ενέργεια αυτή βγήκε μέχρι το τέλος παρόλο που βάλαμε τα νέα παιδιά, αν και τα δικά μας παιδιά είναι ταλαντούχα, παίζουν στις Εθνικές ομάδες Κορασίδων και Νεανίδων, είναι πάρα πολύ καλές παίκτριες, έχουν μέλλον και θα στηριχτεί ο Πρωτέας και το Ελληνικό μπάσκετ σε αυτά. Πρέπει σήμερα και λόγω της οικονομικής κρίσης, της κατηγορίας και της νοοτροπίας που πρέπει να διέπει τις ομάδες, να δίνουμε στα νέα παιδιά ευκαιρίες γιατί ελλείψει χρημάτων πρέπει να πας σε ένα άλλο μοντέλο οργάνωσης της ομάδας».

Και κατέληξε λέγοντας

«Είμαι πάρα πολλά χρόνια στο χώρο, οι πιο πολλές στιγμές που περνάμε είναι δύσκολες και αυτό που θα πρέπει να έχει ένας προπονητής και μια ομάδα είναι η διάρκεια. Όταν δουλεύεις σκληρά και πιστεύεις αυτό που κάνεις, θα έχει στη πορεία του χρόνου αποτέλεσμα. Τώρα αν μια χρονιά και δύο να έχεις ατυχήσει, γιατί ο Πρωτέας προέρχεται από δύο αποτυχημένες χρονιές, η μια που πέσαμε από την Α1 άδικα κατά τη δική μου άποψη από τον ΠΑΟΚ και πέρυσι που είμαστε σίγουροι ότι θα ανέβουμε, είχαμε κάποιες ατυχίες και τραυματισμούς που δεν το επέτρεψαν, όταν όμως δουλεύεις σκληρά στη διάρκεια θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα. Η διάρκεια είναι για μένα σημαντική και όχι απλά ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια