Κάββουρας: «Η ομάδα κερδίζει»


Για 14η φορά στην ιστορία του και τέταρτη συνεχόμενη το 2ο λύκειο Άνω Λιοσίων κατακτά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σχολίων στο γυναικείο μπάσκετ.










Για ακόμα μία σεζόν αντίπαλος του σχολείου της Φυλής ήταν στον τελικό το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, με την αθηναϊκή ομάδα να επικρατεί με 63-55. Πλέον τα κορίτσια του 2ου λυκείου Άνω Λιοσίων προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κύπρο (28 Μαρτίου έως 5 Απριλίου). Ο προπονητής-γυμναστής, Γιώργος Κάββουρας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr). Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Για την κατάκτηση του σχολικού πρωταθλήματος

«Φέτος ήταν ειδική χρονιά, καθώς είχαμε μία ομάδα με πολύ ψυχή, λιγότερο ταλέντο και ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ό,τι έχαναν από ταλέντο το κέρδιζαν από την ψυχή τους και το πάθος τους. Για εμένα φέτος αποδείχθηκε αυτό που λένε ότι σύνολα με μεγάλο ταλέντο μπορούν να χάσουν από αθλητές με λιγότερο ταλέντο που όμως έχουν γίνει ομάδα. Από την αρχή της σεζόν υπήρχε μεγάλη ομοιογένεια και διάθεση.
Τα συναισθήματα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος είναι και πάλι ισχυρά γιατί είδα τα κορίτσια μου να τα καταφέρνουν παρότι σε ταλέντο δεν ήταν τόσο υψηλά όσο ήταν οι προηγούμενες φουρνιές».

-Για τον τελικό κόντρα στο Αριστοτέλειο Κολέγιο

«Απόλυτο φαβορί ήταν το Αριστοτέλειο γιατί ήταν σχεδόν ίδια ομάδα με πέρσι, ενώ παράλληλα διέθετε δύο παίκτριες που παίζουν Α1 (Σταμολάμπρου, Αγγελίδου). Έπρεπε να πείσω τα παιδιά ότι τα πάντα παίζονται μέσα στο γήπεδο και ότι δεν μετρούν τα ονόματα. Τους έλεγα συνέχεια ότι σε τέτοια παιχνίδια μετράει ποιος το θέλει πιο πολύ και ποιος έχει διαβάσει καλύτερα το ματς.

Μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι κυλούσε υπέρ μας όντας οριακά μπροστά στο σκορ και με την δική μας τακτική να υπερτερεί. Στο τέλος του δεκαλέπτου είχαμε ένα κενό διάστημα όπου ο αντίπαλος μας κάλυψε τη διαφορά και κατάφερε να περάσει μπροστά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο μίλησε η ψυχή των παιδιών και σε συνδυασμό με τον έξυπνο τρόπο που έπαιξαν έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν. Δώσαμε την προσοχή μας στις ψηλές του Αριστοτελείου Κολεγίου και φροντίσαμε να πάει η μπάλα μέσα στο καλάθι. Εκεί με τις Θάρου και Βουκελάτου να κάνουν εξαιρετική δουλειά καταφέραμε να ξεφύγουμε στο σκορ και να έχουμε το πάνω χέρι στο σημαντικότερο κομμάτι του παιχνιδιού. Όσο το παιχνίδι πήγαινε όπως το θέλαμε ανέβαινε η ψυχολογία και με την βοήθεια όλων των κοριτσιών καταφέραμε και φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για εμάς ήταν πλήγμα ότι το βασικό μας πλέι μέικερ, η Τσέρου, ήταν με 4 φάουλ από το 13ο λεπτό, όμως όλες φρόντισαν να καλύψουν την απουσία της στο τρίτο δεκάλεπτο όπου αναγκαστικά την προστατέψαμε.».

-Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κύπρο από 28 Μαρτίου έως 5 Απριλίου

«Έχει ιδιαιτερότητες, καθώς γίνεται σε Ελλαδικό χώρο και σε μία περίοδο που τόσο εμείς όσο και οι Κύπριοι περνάμε δύσκολες στιγμές. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αν και θα αγωνιστούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς θα έχουμε σημαντικές απουσίες. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα μέχρι και φέτος να μετέχουν οι αθλήτριες μόνο της πρώτης και δευτέρας λυκείου με αποτέλεσμα να μένουν εκτός σημαντικές παίκτριες της τρίτης. Ευτυχώς από του χρόνου αυτό αλλάζει. Για εμάς αυτό αποτελεί σημαντικό πλήγμα γιατί παίζουν μόνο οι μικρότερες μας και δεν έχουμε τις ίδιες ελπίδες που θα είχαμε αν έπαιζε όλη η ομάδα μαζί. Πάμε χωρίς άγχος για να πάρουν εμπειρίες τα κορίτσια και ότι προκύψει. Άλλωστε έτσι ξεκινήσαμε και φέτος για το Πανελλήνιο όπου στο τέλος το κατακτήσαμε».

-Για τους αφανείς ήρωες αυτής της επιτυχίας

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου, Νίκο Βαρβαρίγο που είναι μαζί μου τα τελευταία δέκα χρόνια. Επίσης αξίζουν ειδικής μνείας η διεύθυνση του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων και όλοι οι συνάδελφοι καθηγητές, ενώ αρωγός σε όλη την προσπάθεια μας είναι ο Δήμος Άνω Λιοσίων όπου μέσω των αντιπροσώπων του, Θεοδόση Δρόλια (υπεύθυνος για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και Κωνσταντίνο Σκαματζούρα (υπεύθυνος αθλητικού τμήματος) μας βοηθά σε όλη την πορεία του πρωταθλήματος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια