Καπογιάννη: «Προσπάθησαν πολλοί να νικήσουν τον Αθηναϊκό»

Αναμφίβολα το αποτέλεσμα που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν η νίκη του Ελληνικού επί του Αθηναϊκού με 68-65. Αυτή η νίκη έβαλε τέλος στο ιστορικό σερί των 105 νικών που έτρεχε η ομάδα του Βύρωνα.








Η προπονήτρια του νεοφώτιστου στην Α1 Ελληνικού, Ελένη Καπογιάννη, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη σπουδαία νίκη της ομάδας της, τους στόχους που έχει θέσει αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία του Ελληνικού στην Α1. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σπουδαία νίκη επί του Αθηναϊκού

«Καθένας θα ήταν χαρούμενος μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ήταν μία σπουδαία νίκη γιατί το προσπάθησαν πολλές ομάδες, όμως ευτυχίσαμε να το καταφέρουμε εμείς. Γενικά έχουμε πει ότι το ζητούμενο είναι να φτιάξουμε την ομοιογένεια και τον χαρακτήρα της ομάδας κάτι που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς. Στο μυαλό μας έχουμε ότι πάμε σε κάθε παιχνίδι για να το χτυπήσουμε. Έτσι κάναμε και με τον Αθηναϊκό, έχοντας όμως πλήρη επίγνωση της δυναμικότητας του αντίπαλου. Ως ομάδα εφαρμόζουμε μία τακτική κι αν μας βγει κερδίζουμε αλλιώς χάνουμε. Κόντρα στον Αθηναϊκό ακολουθήσαμε σωστά την τακτική μας σε γενικές γραμμές, ενώ υπήρχε μεγάλο πάθος και διάθεση. Οι αθλήτριες κι εμείς το πιστεύαμε και τελικά κερδίσαμε. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι τραγικό για τον Αθηναϊκό όπως κι εμάς δεν μας κάνει υπερομάδα. Αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε αλλά με την ίδια σοβαρότητα γιατί τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

-Για την αήττητη μέχρι τώρα πορεία παρότι η ομάδα του Ελληνικού είναι νεοφώτιστη

«Είχαμε μία ήττα στο Κύπελλο γιατί η ομάδα δεν λειτουργία από την αρχή έτσι και μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε. Δουλεύουμε πολύ καθημερινά στο γήπεδο, έχουμε μία τακτική και μέχρι τώρα μας έχει βγει. Προχωράμε κι ότι γίνει θα το προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Δεν πρέπει να τρελαθούμε από μία νίκη αλλά πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι».

-Για τους στόχους που έχουν τεθεί

«Οι στόχοι στη πορεία διαφοροποιούνται. Εμείς από την αρχή είχαμε πει και παραμένουμε σε αυτό ότι θέλουμε να πάρουμε τον αέρα της κατηγορίας και να χτίσουμε τον χαρακτήρα της ομάδας. Ό,τι κι αν λένε οι άλλοι εμένα αυτό είναι το πιστεύω μου κι αυτό προσπαθώ να περνάω στην ομάδα. Μακάρι να πάμε καλά και να τερματίσουμε σε μία θέση που να βγαίνουμε Ευρώπη, όμως δεν μπορώ να το πω αυτό γιατί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Σίγουρα είναι κάτι που θα το θέλαμε εγώ, οι αθλήτριες και η διοίκηση αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Μακάρι να το καταφέρουμε».

-Για το ρόστερ της ομάδας

«Η διοίκηση θέλοντας να επιβραβεύσει τις αθλήτριες που ήταν στην ομάδα και την ανέβασαν αποφάσισε σε συνεργασία μαζί μου να κρατήσουμε ένα κορμό και να τον ενισχύσουμε με κάποιες πιο έμπειρες αθλήτριες. Το δύσκολο κομμάτι είναι το πάντρεμα όλων αυτών των κοριτσιών σε μία νέα φιλοσοφία. Αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε καθημερινά και είναι θετικό ότι τα κορίτσια ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια