Elite League: Οι δηλώσεις πριν τους αυριανούς αγώνες της 25ης μέρας

 

 

Πρωτέας Βούλας-Σοφάδες: Για την επιστροφή στις νίκες

 

Ο Πρωτέας Βούλας υποδέχεται τους Σοφάδες το Σάββατο (17:00) για την 25η αγωνιστική της Elite League. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

 

Οι γηπεδούχοι είδαν το αήττητο σερί πέντε αγώνων να σταματά στα Μέγαρα και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. «Η προετοιμασία για τον επερχόμενο αγώνα εναντίον της *Sofadon B.C.* πηγαίνει καλά. Προπονούμαστε με καλή ένταση και συγκέντρωση και έχουμε διορθώσει κάποια λάθη από τον τελευταίο αγώνα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αλλά ταυτόχρονα, κάθε παιχνίδι σε αυτό το στάδιο της σεζόν είναι σημαντικό για εμάς, επειδή αποτελεί μέρος της προετοιμασίας μας για τα πλέι οφ. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, οπότε μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε για να είμαστε πλήρως έτοιμοι να αποδώσουμε στο μέγιστο», τόνισε ο 27χρονος γκαρντ του Πρωτέα Βούλας, Μακάι Ρίτσαρντ.

 

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες και θέλουν να αντιδράσουν. «Έχουμε αποδείξει πια ότι ανεξαρτήτως ποιότητας ή στόχων του εκάστοτε αντιπάλου, διεκδικούμε και κατακτούμε αποτελέσματα. Η κλεψύδρα αδειάζει και όσο πλησιάζουμε προς το τέλος πρέπει να έχουμε την ίδια μαχητικότητα και το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα. Στη Βούλα, απέναντι σε έναν ακόμα αντίπαλο υψηλών στόχων, θέλουμε να έχουμε προσήλωση 40 λεπτών, αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες για τη νίκη. Ο Πρωτέας έχει ομάδα με μεγάλο βάθος και σίγουρα θέλει μπροστά στο κοινό του να αναπληρώσει την πρόσφατη ήττα του για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής. Γι’αυτό το λόγο, χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε και να ανταπεξέλθουμε στην πίεση που σίγουρα θα μας ασκηθεί», δήλωσε ο 25χρονος φόργουορντ των Σοφάδων, Βαγγέλης Τουλούπης.

 

Πανερυθραϊκός-Δόξα Λευκάδας: Μάχη με μεγάλο ενδιαφέρον

 

Ο Πανερυθραϊκός φιλοξενεί την Δόξα Λευκάδας το Σάββατο (19:00) για την 25η αγωνιστική της Elite League. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

 

Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα τους στην Αμαλιάδα θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. «Η ομάδα μας πρέπει να επανέλθει άμεσα στα στάνταρ, όπου απέδωσε στις τρεις σερί νίκες της, και να δείξει ότι η εμφάνιση στην Αμαλιάδα ήταν μια κακή παρένθεση. Πολύ περισσότερο, αυτό χρειάζεται να συμβεί με μια εξαιρετική ομάδα, την πρωτοπόρο Δόξα Λευκάδας, που όλη την χρονιά έχει δείξει ποιότητα και χαρακτήρα, αξίζοντας χωρίς αμφιβολία την κορυφή της βαθμολογίας σε αυτή την πολύ ανταγωνιστική Elite League. Στην έδρα μας, όμως, μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε αντίπαλο και αυτό θα φροντίσουμε να αποδείξουμε στο παρκέ, ξεκινώντας από την άμυνά μας, όπου δεν πρέπει να επιτρέψουμε έναν απολογισμό, όπως οι 96 πόντοι με τον Κόροιβο, και ακολουθώντας το πλάνο του κόουτς και στις δύο πλευρές να φτάσουμε σε άλλο ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την εκπλήρωση των στόχων μας», τόνισε ο 23χρονος γκαρντ, Αναστάσης Κωστόπουλος.

 

Οι φιλοξενούμενοι μετά την ανατροπή από το -24 απέναντι στο Λαύριο θέλουν να εδραιωθούν στην πρώτη θέση. «Παίζουμε σε ακόμη μια πολύ δύσκολη έδρα.Ο Πανερυθραικός είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο.Δεν εχω να πω κάτι αλλο πέρα απο το ότι πρέπει ναμαστε πραγματικα πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο  μας για να πετύχουμε τον στόχο  μας.Στην συγκεκριμένη στιγμή του πρωταθλήματος, πρέπει να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος και προσεκτικός», δήλωσε ο 24χρονος γκαρντ του Δόξα Λευκάδας ΒΙΚΟΣ COLA, Βασίλης Σταυρακούκας.

 

Νίκη Βόλου-Κόροιβος Αμαλιάδας: Με φόρα και οι δυο

 

Η Νίκη Βόλου υποδέχεται τον Κόροιβο Αμαλιάδας το Σάββατο (17:00) για την 25η αγωνιστική της Elite League. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

 

Οι γηπεδούχοι πήραν πολύτιμη νίκη επί των Μαχητών Πειραματικό στην προσπάθεια αποφυγής του απευθείας υποβιβασμού. «Την προηγούμενη αγωνιστική πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην ομάδα των Μαχητών. Ήταν ένα αποτέλεσμα που, δεδομένων των συνθηκών και της απουσίας του κόσμου μας, μας δίνει έξτρα ώθηση και αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Μπροστά μας έχουμε ακόμη ένα απαιτητικό παιχνίδι απέναντι σε μια «σκληρή» ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, η οποία προέρχεται από εντός έδρας νίκη και, όπως κι εμείς, θα έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Οφείλουμε να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, απόλυτα συγκεντρωμένοι στις λεπτομέρειες και με καθαρό μυαλό, ώστε να διεκδικήσουμε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Μια επιτυχία που θα μας δώσει συνέχεια και δυναμική, αλλά και θα χαρίσει χαρά στους φιλάθλους μας, οι οποίοι αυτή τη φορά θα βρίσκονται στο πλευρό μας», τόνισε ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Τσουμάνης.

 

Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να χτίσουν πάνω στη νίκη επί του Πανερυθραϊκού και να αναρριχηθούν στη βαθμολογία. «Κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι για εμάς.Τώρα έχουμε ξανά μαζί και υγιή τον βασικό μας κορμό. Είναι μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να κάνουμε την αντεπίθεσή μας για τα playoffs. Είμαστε μια ομάδα πίστης και πεποίθησης που παραμένει ακλόνητη μέσα στις δύσκολες στιγμές. Ο Κόροιβος αγωνίζεται με καρδιά και με την πεποίθηση ότι είμαστε όλοι για έναν», δήλωσε ο 26χρονος γκαρντ του Κοροίβου Αμαλιάδας, Πίτερ-Τζέιμς Λεμπέσης.

 

Evertech Παπάγου-Δάφνη: Με καλή ψυχολογία

 

Ο Evertech Παπάγου αντιμετωπίζει την Δάφνη το Σάββατο (17:00) για την 25η αγωνιστική της Elite League. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

 

Οι γηπεδούχοι έχουν οκτώ νίκες στα τελευταία εννιά ματς και θέλουν να διατηρήσουν το καλό μομέντουμ. «Είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι το Σάββατο και θέλουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο 23χρονος σούτινγκ γκαρντ/φόργουορντ του Evertech Παπάγου, Ηλίας Καραμαλέγκος.

 

Οι φιλοξενούμενοι αναζητούν τη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν να αποφύγουν τα play out. «Απέναντι στο Αιγάλεω είχαμε καθαρό μυαλό, σε ένα σκληρό παιχνίδι, το οποίο ήταν και το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα. Είχαμε πει να τους περιορίσουμε στην άμυνα, κυρίως στη θέση του playmaker και να δώσουμε βοήθεια σε κάποιους περιφερειακούς. Εν τέλει, πήραμε τη νίκη, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια. Ενδεχομένως, σε ένα μεταξύ μας σταύρωμα που μπορεί να έχουμε στα playouts, να έχουμε το πλεονέκτημα με το 2-0 στις νίκες. Κοιτάμε τώρα το παιχνίδι με τον Παπάγο. Εμείς πάντα μπαίνουμε στο γήπεδο παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο μας για να παίξουμε άμυνα, αλλά καμιά φορά επηρεαζόμαστε από τη ροή του παιχνιδιού. Σίγουρα έχουμε καλή ψυχολογία για τη συνέχεια, μετά από τη βαριά ήττα που κάναμε στη Βούλα. Για τις τελευταίες 6 αγωνιστικές θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε όσο πιο πολλά παιχνίδια μπορούμε, να αποφύγουμε τα play out, εφόσον είναι εφικτό και, αν μπορέσουμε να τα καταφέρουμε να μπούμε στα playoffs», δήλωσε ο 30χρονος φόργουορντ της Δάφνης, Ανδρέας Γιαννίκος.

 

Λαύριο Boderm-Ψυχικό: Ψάχνοντας αντίδραση

 

Το Λαύριο Boderm υποδέχεται το Ψυχικό το Σάββατο (17:00) για την 25η αγωνιστική της Elite League. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

 

Οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεπεράσουν το σοκ της ήττας από το +24 στη Λευκάδα και να παραμείνουν σε τροχιά εξάδας ή και τετράδας. «Το Σάββατο δίνουμε έναν κομβικό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Ψυχικού. Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία για εμάς, τόσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος όσο και για την τελική κατάταξη. Ερχόμαστε από μια δύσκολη ήττα, που μας πείσμωσε και μας έκανε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά όλη την εβδομάδα. Ξέρουμε τις απαιτήσεις του αγώνα και θα κάνουμε το οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουμε στις νίκες. Με συγκέντρωση, πάθος και ομαδικότητα, θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ραντεβού στο γήπεδο», τόνισε ο 22χρονος γκαρντ του Λαυρίου Boderm, Αντώνης Σιγάλας.

 

Οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται τη νίκη για να εδραιώσουν την παρουσία τους στη δεκάδα. «Προερχόμαστε από ένα κακό παιχνίδι κόντρα στον Παπάγο και νομίζω γενικά η εικόνα μας τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλή. Οι απουσίες που έχουμε στην καθημερινότητα μας, τα προβλήματα, μας κάνουν να μην μπορούμε να παίξουμε στο επίπεδο που θέλουμε και μπορούμε. Ευελπιστούμε πως στο παιχνίδι με το Λαύριο θα παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο, θα εμφανιστούμε πιο δυνατοί και ελπίζουμε στο θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο 35χρονος γκαρντ του Ψυχικού, Γιάννης Δημάκος.

 

Αιγάλεω-ΝΕ Μεγαρίδος: Σε αντίθετες τροχιές

 

Το Αιγάλεω φιλοξενεί τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος το Σάββατο (17:00) για την 25η αγωνιστική της Elite League. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

 

Οι γηπεδούχοι έχουν ανάγκη τη νίκη μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες, προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια αποφυγής του απευθείας υποβιβασμού. «Παλέψαμε πολύ το ματς με την Δάφνη και κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση στο επιθετικό κομμάτι, ωστόσο δεν τα καταφέραμε και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία έχει δυσκολέψει. Βέβαια, έχουμε μπροστά μας πέντε τελικούς και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Μεγαρίδα. Η ΝΕΜ διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό σύνολο και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο εμείς θα προσπαθήσουμε να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας για να πάρουμε την νίκη», τόνισε ο 21χρονος γκαρντ του Αιγάλεω, Κωνσταντίνος Ντιπτσής.

 

Οι φιλοξενούμενοι με έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά τετράδας. «Νομίζω ότι για τον αγώνα εναντίον του Αιγάλεω πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια ορμή από την πρόσφατη νίκη μας τη Δευτέρα εναντίον του Πρωτέα. Παράλληλα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά. Τρέχουμε ένα καλό σερί, καθώς προερχόμαστε από 6 νίκες στα 7 τελευταία ματς, γεγονός που έχει διαφοροποιήσει τους στόχους μας. Παρά το ρεκόρ του, το Αιγάλεω έχει ταλέντο και στην έδρα του παίζει σε υψηλό ρυθμό. Τους σεβόμαστε πολύ και θα πρέπει να δώσουμε το 100% για να κερδίσουμε. Αν μείνουμε πιστοί στο πλάνο των προπονητών μας, μπορούμε να φύγουμε με νίκη από μια “καυτή” έδρα», δήλωσε ο 24χρονος γκαρντ της ΝΕΜ, Λουκ Σύλλας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια