er

Elite League, 2η αγωνιστική: Πέντε ζευγάρια για πρώτη φορά

 

Δεύτερη αγωνιστική για την Elite League σήμερα, πρεμιέρα για τον Ηρακλή και τη Δόξα Λευκάδας που δεν έπαιξαν την περασμένη εβδομάδα.

 

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της αγωνιστικής είναι η πιστοποίηση του πλουραλισμού στο ελληνικό μπάσκετ. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε (!) από τα οκτώ ζευγάρια που συνθέτουν την αγωνιστική αναμετρώνται μεταξύ τους για πρώτη φορά. Κι όχι μόνο στο επίπεδο της Elite League/Α2, αλλά σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν, από τη στιγμή που οι ομάδες της κατηγορίας αυξήθηκαν σε 16.

 

Τα πέντε ζευγάρια που θα καταγράψουν σήμερα την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση είναι τα ΧΑΝΘ-Κόροιβος Αμαλιάδας, Ελευθερούπολη-Νήαρ Ηστ, Δόξα Λευκάδας-Πρωτέας Βούλας, Έσπερος Λαμίας-Τρίκαλα Basket και Βίκος Ιωαννίνων-Ερμής Σχηματαρίου.

 

Το 77% του γηπεδούχου

 

Ισχυρό προβάδισμα παίρνει ο γηπεδούχος στα ματς του Παπάγου με τον Πανερυθραϊκό. Έχουν γίνει μεταξύ τους 13 ματς στο επίπεδο των εθνικών κατηγοριών και τις 10 φορές ο εκάστοτε γηπεδούχος πήρε το ροζ φύλλο. Ο Πανερυθραϊκός έχει κάνει δύο διπλά στο «σαλούν», το τελευταίο χρονικά το 2018 (81-72 με εξαιρετική εμφάνιση από τον Λουκά Γιαουρτόγλου).

 

Δύο ο ένας, δύο ο άλλος

 

Τέσσερις αναμετρήσεις μετρούν μεταξύ τους η ΑΕ Ψυχικού και η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, στις αντίστοιχες δύο τελευταίες περιόδου της Elite League. To ενδιαφέρον σ’ αυτά τα ματς είναι ότι το Ψυχικό είχε νικήσει στις δύο πρώτες (για την περίοδο 2023-24) και η Μεγαρίδα πήρα και τα δύο ματς την προηγούμενη περίοδο (2023-24).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια