er

Καμάρας: «Οι δύο ήττες μάς πείσμωσαν, δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τον Πρωτέα Βούλας»

Η Ελευθερούπολη κέρδισε με 74-71 τον Ηρακλή εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Elite League και ο φόργουορντ των νικητών, Νίκος Καμάρας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Αποστόλη Τριανταφύλλου. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη νίκη επί του Ηρακλή:

 

«Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό. Σίγουρα εμάς οι 2 ήττες μάς πείσμωσαν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, γιατί ξέρουμε ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Και στα δύο παιχνίδια θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Σίγουρα μάς έδωσε κίνητρο, πεισμώσαμε και είπαμε ότι πρέπει να βρούμε τρόπο να πάρουμε μια νίκη που θα μας δώσει ψυχολογία για να μπορέσουμε να κερδίσουμε χρόνο για τα επόμενα παιχνίδια».

 

Για την ατμόσφαιρα στο «Ιβανώφειο»:

 

«Γενικά είναι πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα στο “Ιβανώφειο”. Η κερκίδα του “Ιβανώφειου” ανήκει στην Α1, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Χαίρεσαι να παίζεις και σαν αντίπαλος. Νομίζω κάθε παίκτης θέλει να παίζει σε γήπεδα γεμάτα, με κόσμο, με πάθος, με ένταση. Ήταν σε πολύ λογικά πλαίσια ο κόσμος του Ηρακλή, δεν ξέφυγε κάπου, προσπάθησε να υποστηρίξει την ομάδα για τη νίκη και ήταν ένα παιχνίδι που το ευχαριστήθηκαν όλοι».

 

Για τις δύο ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν:

 

«Σίγουρα το πιο σημαντικό για ‘μένα δεν είναι οι δύο ήττες, αλλά η ήττα στην έδρα μας. Θεωρώ στην έδρα μας θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο συνεπείς. Πολλοί μπορεί να έλεγαν ότι η Νήαρ Ηστ είναι μια ομάδα που δεν είναι στο επίπεδο των άλλων ομάδων, αλλά και εμείς ηττηθήκαμε και χθες (16/10) έχασε στην παράταση από τη ΝΕΜ, η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δείχνουν όλες οι ομάδες, ακόμα και αυτές που θεωρητικά ήταν για τις χαμηλές θέσεις, ότι είναι πολύ ανταγωνιστικές και παίζουν πολύ ωραίο μπάσκετ και “χτυπούν” όλα τα παιχνίδια στα ίσια. Για εμάς αυτές οι 2 ήττες μπορεί να μας στοιχίσουν, αλλά θεωρώ ότι μας έκανε καλό η τελευταία ήττα, γιατί μας “θορύβησε” λίγο, χτύπησε ένα “καμπανάκι”. Μιλήσαμε μεταξύ μας και είδαμε πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε, γιατί είμαστε καινούργια ομάδα και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

 

Για το επερχόμενο (19/10) παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας:

 

«Με όσα έχουμε δει τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, δε μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Πόσο μάλλον τον Πρωτεά που διαθέτει αρκετά έμπειρους παίκτες. Έχει και δύο πάρα πολύ ικανούς ξένους. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσουμε το Πρωτέα. Είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα. Ηττήθηκε απ’ τη Μύκονο, η οποία βρίσκεται στη καλύτερη κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν, έχει κάνει ήδη μια νίκη, έχει χάσει ένα ματς στην παράταση. Θα μπορούσε να έχει 2 νίκες αντί για 1 που έχει. Εμείς θα μελετήσουμε τα ματς που έχει δώσει έως τώρα για να δούμε πού μπορούμε να “χτυπήσουμε” και ποια είναι τα μειονεκτήματά του».

 

Για τον φετινό τους στόχο:

 

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό ρόστερ, έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες στην ομάδα. Το μειονέκτημα, που θεωρώ το έχουν και οι περισσότερες ομάδες, είναι ότι είμαστε καινούργια ομάδα, δηλαδή ο “κορμός” δεν ήταν πολύ μεγάλος. Μόνο τρεις παίκτες έμειναν από πέρυσι, οπότε χρειαζόμαστε χρόνο για να βρούμε τη χημεία μας. Θεωρώ πως αν δουλέψουμε σωστά και βρούμε τη χημεία μας και “δεθούμε” λίγο καλύτερα μεταξύ μας, το πρωτάθλημα θα πάει πολύ καλά για εμάς. Θέλουμε αρχικά να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στα play-offs. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στο Final-4».

 

Για τη στήριξη του κόσμου:

 

«Ένα παιχνίδι έχουμε παίξει. Το Κλειστό στο πρώτο μας παιχνίδι ήταν κατάμεστο. Στεναχωρηθήκαμε πολύ όλοι μας που δεν καταφέραμε να επιβραβεύσουμε τον κόσμο μας που ήρθε στο γήπεδο, το γέμισε και περίμενε από εμάς μια νίκη. Νομίζω η νίκη με τον Ηρακλή ίσως τους ικανοποίησε και ότι θα τους περιμένουμε το Σάββατο (19/10) με τον Πρωτέα Βούλας, που είναι ακόμα πιο κρίσιμο παιχνίδι για εμάς, γιατί αν δεν κερδίσουμε θα είναι σαν να πηγαίνει χαμένη η νίκη με τον Ηρακλή».

 

Για τη φετινή Elite League:

 

«Βλέπουμε ότι όλα τα παιχνίδια είναι κοντά, πολλά παιχνίδια πάνε στην παράταση, δε μπορείς να προβλέψεις κανένα αποτέλεσμα και σε παιχνίδια που λες ότι υπάρχει κάποιο φαβορί βλέπεις αυτό να ανατρέπεται. Οπότε, από την αρχή η Elite League δείχνει να είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

 

Για την παρουσία των ξένων στο πρωτάθλημα:

 

«Η προσθήκη των ξένων έχει δώσει μια άλλη “πνοή” στο πρωτάθλημα. Σίγουρα έχει ανέβει το επίπεδο της αθλητικότητας και της ταχύτητας στο παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θεωρώ και οι Έλληνες παίκτες που παίζουν στην κατηγορία είναι πολύ ποιοτικοί και έχουν φτιάξει ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλές ομάδες που είναι αρκετά καλές, με άλλες ομάδες που φαίνονταν στην αρχή να είναι πιο πίσω να “χτυπούν” όλα τα παιχνίδια, να είναι όλα τα ματς ντέρμπι. Θεωρώ ότι αυτό έχει γίνει ένα πολύ ωραίο μείγμα και χαίρεσαι να βλέπεις το πρωτάθλημα».

 

Για το ότι είναι μέχρι δύο οι ξένοι σε κάθε ομάδα:

 

«Έχει δώσει κίνητρο στους Έλληνες παίκτες να προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω. Οι δύο είναι αρκετοί, δε θέλω να φτάσει το επίπεδο όπως είναι στην Α1 που οι ξένοι είναι αρκετοί και οι Έλληνες, δυστυχώς για ‘μένα, έχουν παραγκωνιστεί και δεν έχουν τις ευκαιρίες που είχαν τα προηγούμενα χρόνια για να δείξουν το τι μπορούν να κάνουν. Ωστόσο σίγουρα χρειάζονται οι ξένοι, γιατί ανεβαίνει ο ανταγωνισμός και ο Έλληνας παίκτης έχει το κίνητρο να παίξει, να αποδείξει κάποια πράγματα παραπάνω και να είναι συνεχώς σε εγρήγορση».

 

Για τον χώρο που δίνεται στους Έλληνες:

 

«Και το επίπεδο είναι καλό και δίνεται ο χώρος στον Έλληνα παίκτη να μπορέσει να παίξει και να δείξει πού μπορεί να φτάσει, να δείξει την αξία του. Πολλά παιδιά από την περσινή Elite League πήγαν φέτος στη GBL και “κυνηγούν” το όνειρό τους. Ο κάθε παίκτης έχει τον στόχο του».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια