er

Μπρουσιόβας: «Προσπαθούμε να αλλάξουμε πράγματα εν κινήσει»

 

Ο νέος πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Σωκράτης Μπρουσιόβας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Για τις ιδιαιτερότητες της ΕΚΑΣΔΥΜ:

 

«Η Δυτική Μακεδονία είναι μια ιδιαίτερη περιφέρεια για γεωγραφικούς και οικονομικούς λόγους, οπότε το να πρέπει να κάνεις αθλητισμό και μπάσκετ είναι δυσκολότερο σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είναι αρκετά τα προβλήματα, τα γνωρίζαμε βέβαια. Πρέπει να τα λύσουμε εν κινήσει, γιατί οι εκλογές έχουν γίνει 2 βδομάδες πριν και ενώ είχαν ξεκινήσει κάποια πρωταθλήματα. Ενώ κάθε σαββατοκύριακο έχουμε αγωνιστική, εμείς προσπαθούμε να λύσουμε. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με πάρα πολλή όρεξη και διάθεση. Έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο και πρόγραμμα για να πετύχουμε όσα θέλουμε. Με τη συνεργασία όλων των ομάδων, την καλή επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι θα “ξετυλίξουμε” σιγά-σιγά αυτό το κουβάρι και θα κάνουμε λίγο ευκολότερη τη ζωή των ομάδων, των προπονητών και των παικτών. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας που ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμά μας».

 

Για το πρόβλημα με τους διαιτητές και τους κριτές:

 

«Αυτό που συζητούσαμε με συνεργάτες μας είναι ότι πρέπει “να βάλουμε το τρένο στις ράγες”, αλλά εμείς είμαστε σε φάση που ακόμα χτίζουμε τις ράγες. Ενώ πριν μέχρι από κάποια χρόνια είχαμε 30 διαιτητές, τώρα έχουμε 16-17 στην ΕΚΑΣΔΥΜ. Στην ΕΚΑΣΚΕΜ, που είναι γειτονική μας Ένωση, οι διαιτητές είναι 43. Εμείς έχουμε 21 ενεργά σωματεία, η ΕΚΑΣΚΕΜ 28. Έχουμε πολύ μεγάλη έλλειψη σε κριτές, έχουμε περίπου 15-16. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Υπάρχει και το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα πλέον, το οποίο προϋποθέτει τρεις κριτές. Υπάρχουν και προβλήματα γηπέδων σε κάποιες περιοχές, οπότε αυτό κάνει δύσκολο τον “γρίφο” να μπορέσουν να γίνουν με ομαλότητα αγωνιστικές. Εμείς έχουμε βάλει σαν στόχο να κάνουμε 12-15 αγώνες κάθε σαββατοκύριακο σταθερά για να μη φεύγουμε εκτός ημερομηνιών πρωταθλημάτων. Τα θεμέλια αυτού του εγχειρήματος θέλουμε να τα βάλουμε λύνοντας το πρόβλημα με τους κριτές και τους διαιτητές. Έχουμε μια αγαστή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών της Δυτικής Μακεδονίας. Είμαστε σε επικοινωνία με τις ομάδες και έχουμε ζητήσει να θεσπίσουμε τον θεσμό του κριτή έδρας. Να μας στείλει κάθε ομάδα τουλάχιστον 2 ανθρώπους που θα εκπαιδευτούν και θα ξέρουμε ότι μπορούν να κάνουν τους κριτές στην έδρα τους. Δε θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται. Αυτό θα μας “λύσει” κάπως τα χέρια».

 

Για τις ενέργειές τους στα πρωταθλήματα:

 

«Κάποια πρωταθλήματα έχουν ξεκινήσει και είναι πολύ δύσκολο να τα πειράξεις. Οι καινοτομίες που θέλουμε να κάνουμε είναι δύο. Πρώτον, να κάνουμε Final-4 κορασίδων και νεανίδων, κάτι που δε γινόταν έως τώρα. Γινόταν μόνο παίδων και εφήβων και αυτό είναι πάρα πολύ άδικο. Το δεύτερο είναι ο τρόπος που διεξάγονται τα “Γαλανόλευκα Αστέρια”. Θέλουμε να χωρίσουμε κάποιους γεωγραφικούς ομίλους, ορίζοντας τρία περιφερειακά γήπεδα και να κάνουμε κάποια τουρνουά. Να γίνουν 3-4 αγώνες πολλών ομάδων και, σε συνεργασία με την πόλη που θα διεξαχθούν αυτοί, να δημιουργήσουμε μια γιορτή ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρον και να έχει μια πιο τακτική συχνότητα. Για εμάς είναι πάρα πολύ βασική η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη και η συνεργασία. Θα έχουμε μια πάρα πολύ συχνή επικοινωνία με τους προπονητές και όταν θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα, μιας και η φετινή σεζόν είναι λίγο δοκιμαστική, θα αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά κάθε πρωταθλήματος και μαζί θα γράψουμε την προκήρυξη της επόμενης σεζόν. Δηλαδή τα πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν θα είναι συναποφασισμένα απ’ τη συντριπτική πλειοψηφία, γιατί αυτό είναι το σωστό. Αυτό πρέπει να είναι μια κοινή απόφαση, ειδικότερα των προπονητών που είναι η πρώτη γραμμή μπάσκετ στα παρκέ, μιας και έχει καθημερινή επαφή με τους αθλητές. Αυτό αφορά όλα τα πρωταθλήματα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε διάφορα τουρνουά. Θέλουμε να υπάρχει μπάσκετ για 12 μήνες τον χρόνο με διαφορετικούς τρόπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της Δυτικής Μακεδονίας. Προφανώς, όλα αυτά σε πλήρη εναρμόνιση με την Ομοσπονδία, η οποία κάνει καταπληκτική δουλειά στο αναπτυξιακό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια