er

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη σχολή προπονητών Γ’ επιπέδου

 

Ο ΣΕΠΚ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή καλαθοσφαίρισης ότι δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) η ίδρυση σχόλης προπονητών καλαθοσφαίρισης Γ’ επιπέδου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κομοτηνή και Ηράκλειο, με τη δυνατότητα επέκτασής της και σε άλλες πόλεις, εφόσον συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός αιτούντων (τουλάχιστον 30 άτομα).

 

Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 23/10/2024 και θα ολοκληρωθεί στις 20/11/2024.

 

Για την πλήρη ενημέρωσή σας, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

 

 

Είσοδος στο https://minsports.gov.gr/

Είσοδος στην επιλογή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Επιλογή: E-Αιτήσεις

Επιλογή: Αιτήσεις Φ.Π. και Αθλητικών Φορέων

Επιλογή: Αιτήσεις Προπονητών

Επιλογή: Αίτηση συμμετοχής σχολής προπονητών

Σχολή προπονητών Καλαθοσφαίρισης Γ’ Επιπέδου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ηράκλειο (υποβολή αιτήσεων από 23/10/2024 έως και 20/11/2024). Πατήστε ΚΛΙΚ στην απόφαση

Εμφανίζεται το Φ.Ε.Κ.

Ελέγχετε το Άρθρο 6 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και το Άρθρο 8 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Οι γενικές προϋποθέσεις συμμετοχής στη σχολή προπονητών είναι:

 

Να είναι υγιής (βεβαίωση παθολόγου ή γενικού ιατρού, ιδιώτη ή του δημοσίου).

Να έχει ηλικία μεγαλύτερη των 21 ετών (συμπλήρωση του 21ου έτους ηλικίας έως τις 31 Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων).

Να πληροί μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να είχε ενεργό συμμετοχή ως αθλητής/τρια στο άθλημα της ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (με δελτίο αθλητή και συμμετοχή σε επίσημους αγώνες ενταγμένους στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας με βάση φύλλα αγώνων), σε ειδικώς αναγνωρισμένα στο άθλημα αθλητικά σωματεία για τουλάχιστον τέσσερα έτη (4), το οποίο βεβαιώνει η ομοσπονδία (ή η Ένωση). ή

 

β) Να έχει πτυχίο ΤΕΦΑΑ ή πτυχίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολής της αλλοδαπής, που έχει αναγνωριστεί ως ισότιμο και αντίστοιχο από το ΔΟΑΤΑΠ ή ως επαγγελματικό ισοδύναμο από το ΑΤΕΕΝ.

 

Απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης ή ανώτερης σχολής (με βάση τα όσα προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας- βεβαίωση περί ισοτιμίας). Στη σχολή δεν γίνονται δεκτοί όσοι στο πρόσωπο των οποίων συντρέχουν τα κωλύματα που προβλέπονται από την περ.β και γ του άρθρο 3 του ν. 2725/1999.

Ο έλεγχος όλων των προβλεπόμενων δικαιολογητικών γίνεται από την επιτροπή διοίκησης και τους γραμματείς πριν από την έναρξη λειτουργίας της σχολής. Σε κάθε περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτοί να παρακολουθήσουν τη σχολή όσοι δεν πληρούν τις αναφερόμενες στην παρούσα απόφαση προϋποθέσεις.

 

Δεν επιτρέπεται σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στη σχολή προπονητών υποψηφίου του οποίου ο έλεγχος του φακέλου των δικαιολογητικών δεν έχει ολοκληρωθεί ή είναι υπό αίρεση. Δεν επιτρέπεται η προσκόμιση βεβαιώσεων και κάθε είδους δικαιολογητικών μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων και ενστάσεων, για οποιαδήποτε λόγο.

 

Οι σπουδαστές οφείλουν να καταβάλουν, πριν την έναρξη της σχολής, το ποσό των διδάκτρων συμμέτοχης που προβλέπεται, προκειμένου να είναι δυνατή η φοίτηση τους σε αυτή.

 

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

 

Βεβαίωση Αθλητικής ή Προπονητικής Εμπειρίας (4 χρόνια)

Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας (ευανάγνωστη) ή Διαβατηρίου (δύο όψεις)

Ιατρική Βεβαίωση Παθολόγου

Αποδεικτικό τίτλου σπουδών (απολυτήριο λυκείου ή ΑΕΙ)

Υπεύθυνη Δήλωση (συνυποβάλλεται αυτόματα)

Λοιπά δικαιολογητικά (κατά περίπτωση)

LINK ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

 

https://eservices.gga.gov.gr/case/sxoli-proponiton/description/

 

Επιλογή: Σύνδεση (σύνδεση με Taxisnet)

 

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Η κατάθεση της αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στο link https://eservices.gga.gov.gr/case/sxoli-proponiton/description/

 

Ως αποκλειστική προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων σπουδαστών, ορίζεται το διάστημα από 23.10.2024 έως και 20.11.2024

 

Όλα τα δικαιολογητικά, όπως αναγράφονται στην Απόφαση Ίδρυσης της Σχολής – Αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ, της ΕΟΚ και του ΣΕΠΚ – θα πρέπει να κατατεθούν επισυναπτόμενα εντός της συγκεκριμένης προθεσμίας.

 

Ιατρική βεβαίωση υγείας και αρτιμέλειας.

 

Η Ιατρική Βεβαίωση χορηγείται από Ιατρό Παθολόγο ή Γενικής Ιατρικής, ή Οικογενειακό ιατρό, Ιδιώτη ή από Δημόσιο Νοσοκομείο. Η Βεβαίωση δεν πρέπει να έχει εκδοθεί σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Πρέπει να αναγράφεται πάνω σε αυτήν η ημερομηνία έκδοσής της καθώς και να είναι ευκρινής η σφραγίδα του Ιατρού (προτείνεται να συμπληρώνεται το σχετικό υπόδειγμα Ιατρικής Βεβαίωσης).

 

Απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου ή Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής (με βάση τα όσα προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας – βεβαίωση περί ισοτιμίας). Όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό σπουδών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αλλοδαπής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαβάθμιση αυτών και αντιστοιχίας με το απολυτήριο του τριταξίου Ελληνικού Γενικού Λυκείου. Ως εκ τούτο θα πρέπει οι κάτοχοι αυτών να απευθυνθούν είτε στην Γενική Γραμματεία Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση Παιδείας Ομογενών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων/Τμήμα Σπουδών Προγραμμάτων Οργάνωσης και Μαθητικών θεμάτων (ΔΙΠΟΔΕ ΞΜΣ) ή στις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου διαμονής τους προκειμένου να τους χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση. Ξενόγλωσσοι ανώτεροι τίτλοι σπουδών θα πρέπει να συνοδεύονται από τη σχετική αναγνώριση τους στην Ελλάδα.

 

Άλλα δικαιολογητικά που προβλέπονται στις προϋποθέσεις συμμετοχής – γενικά και ειδικά προσόντα συμμετοχής:

 

Βεβαίωση αθλητικής εμπειρίας από την Ομοσπονδία (με επισυναπτόμενα επικυρωμένα φύλλα αγώνων). Για την βεβαίωση αθλητικής εμπειρίας, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.

 

Για «μεταφορά» μαθημάτων για πτυχιούχους ΣΕΦΑΑ, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ και απόφοιτους σχολών προπονητών μετά το 2016 :

 

Πτυχιούχοι ΣΕΦΑΑ, ΤΕΦΑΑ και άλλων τμημάτων ΑΕΙ καθώς και απόφοιτοι σχολής προπονητών Γ΄ Επιπέδου της ΓΓΑ οι οποίες ιδρύθηκαν μετά το έτος 2016, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας (ΥΠΠΟΑ/133562/21.04.2016 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού), μπορούν να «μεταφέρουν» τις παρακολουθήσεις των γνωστικών αντικειμένων που έχουν διδαχθεί, στα υποχρεωτικά μαθήματα των κύκλων 1 και 2 με τους αντίστοιχους βαθμούς. Αυτό αποδεικνύεται από την αναλυτική βαθμολογία του οικείου ιδρύματος (ΑΕΙ), ή από το δίπλωμα Σχολής Προπονητών που παρακολούθησαν.

 

Το Τμήμα Προπονητών και Εκπαιδευτών Αθλημάτων της Γ.Γ.Α. θα αναζητήσει αυτεπάγγελτα την ποινική κατάσταση του υποψηφίου από την αρμόδια εισαγγελική αρχή. Εναλλακτικά και για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδώσουν αντίγραφο ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης τρίμηνης ισχύος μέσω του ιστότοπου: www. gov.gr και να το υποβάλουν, ώστε το αρμόδιο τμήμα της ΓΓΑ να προβεί σε επαλήθευσή του.

 

Μετά το έλεγχο των υποβληθέντων δικαιολογητικών θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση, η οποία θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΓΓΑ, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΕΟΚ) και του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΣΕΠΚ), με τους προσωρινούς πίνακες εισακτέων και απορριπτέων. Οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται μόνοι τους από τις σχετικές ανακοινώσεις. Θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων και στη συνέχεια θα αναρτηθούν οριστικοί πίνακες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε με τους ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ στο 213 131 6413 ή στο kagelou@gga.gov.gr ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΡΙΝΑ στο 213 13 16065 ή mstella@gga.gov.gr και ΤΣΙΑΚΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ στο 213 131 7018 ή ktsiakla@gga.gov.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια