er

Κουτσοδάσκαλος: «Ανυπομονούμε να “γράψουμε” ιστορία»

 

Ο Γενικός Αρχηγός του Πρωτέα Βούλας, Ηλίας Κουτσοδάσκαλος, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή. Αναλυτικά είπε:

 

Για το πώς περιμένουν τον πρώτο τους αγώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση:

 

«Την περιμένουμε με μεγάλη χαρά άπαντες στην ομάδα. Απ’ τη στιγμή που μάθαμε ότι θα είμαστε σε ομίλους, πέσαμε από πάνω όλοι, προσπαθούσαμε να οργανωθούμε πάρα πολύ, δουλεύαμε ασταμάτητα. Περιμένουμε καλό αποτέλεσμα. Έχουμε κάνει καλή δουλειά στο οργανωτικό κομμάτι. Αγωνιστικά, δουλεύουν τα παιδιά. Έχουμε κάποιες ελλείψεις, η μία μας ξένη θα παίξει τραυματισμένη, οπότε στην ουσία θα αγωνιστούμε με μία ξένη αύριο. Αμιγώς ελληνική ομάδα, που θα “μιλήσει” στο παρκέ. Περιμένουν τα παιδιά με αγωνία αυτό το παιχνίδι. Από την ημέρα που κληρωθήκαμε το ευχαριστιόμαστε κάθε μέρα, γιατί η καθημερινότητα της ομάδας μέχρι να φτάσουμε εκεί είναι το παν».

 

Για τον στόχο τους στο EuroCup Γυναικών:

 

«Καταρχάς, να πάρουμε εμπειρίες, να πάρουν εμπειρίες τα παιδιά και να δείξουμε κι εμείς ότι είμαστε εδώ. Να συνεχιστεί το όραμα του Πρωτέα, που εδώ και χρόνια έχει πάντοτε ανοδική πορεία. Είναι εδώ κορίτσια που βρίσκονται 10 χρόνια στην ομάδα. Περιμένουμε κι εμείς να “γράψουμε” ιστορία, καθώς η παρουσία μας και μόνο είναι σημαντική και δείχνει ότι είμαστε μια καλή ομάδα, οργανωτικά και αγωνιστικά».

 

Για το πώς θα ανταποκριθούν στις διπλές υποχρεώσεις μέσα σε μια βδομάδα:

 

«Είναι αχαρτογράφητα τα νερά για εμάς. Προσπαθούμε μέσα απ’ την προπόνηση κάτι την ενίσχυση της ομάδας. Τραυματισμούς να μην έχουμε και θεωρούμε ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαστε νεανική ομάδα και πιστεύω ότι δε θα έχουμε πρόβλημα αν έχουμε την υγεία μας».

 

Για τον στόχο τους στην Α1 Γυναικών:

 

«Έχουμε θέσει το στόχο μας στα περσινά επίπεδα, να είμαστε, δηλαδή, στην πρώτη τετράδα. Αυτός είναι ο στόχος μας στην Ελλάδα. Πάντοτε πρέπει να βάζεις ψηλούς στόχους στις ομάδες».

 

Για τη φετινή Α1 Γυναικών:

 

«Θα είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ το ότι μπήκε και η τηλεόραση μέσα, επίσης και το ότι θα φιλοξενήσουμε το καλοκαίρι του 2025 το Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Θεωρώ ότι φέτος το πρωτάθλημα γυναικών θα το κοιτάξουν χιλιάδες μάτια. Είναι ευκαιρία για το μπάσκετ γυναικών και είναι ευκαιρία να μπουν νέοι άνθρωποι και να βοηθήσουν τις ομάδες».

 

Για το πόσο βοηθάει η ευρωπαϊκή παρουσία στο να έρθουν κι άλλα κορίτσια στην ομάδα:

 

«Την Κυριακή (06/10), γυρνώντας απ’ τα Γιάννενα, κάναμε μια εκδήλωση όπου καλέσαμε όλους τους γονείς με τα κορίτσια τους. Σε αυτή μίλησαν υπεύθυνοι των ακαδημιών. Εκεί είδαμε και τους γονείς και τα παιδιά πώς περίμεναν να ακούσουν και απ’ την Ανθή Χατζηγιακουμή τον συνδυασμό μπάσκετ με σπουδές. Έχουν πειστεί οι γονείς».

 

Για την αύξηση των κοριτσιών στις ακαδημίες τους:

 

«Τα τελευταία χρόνια ότι έχουμε μια άνοδο στα κορίτσια. Απ’ τα 160 κορίτσια που είχαμε πέρυσι, φέτος θα πλησιάσουμε μάλλον τα 200. Βλέπουν ότι γίνεται καλή δουλειά, ότι στην ομάδα είναι άνθρωποι που προστατεύουν τα κορίτσια. Είναι μια καλή συγκυρία, για τον Πρωτέα τουλάχιστον. Και στα αγόρια εμείς φέτος πλησιάζουμε τα 250 παιδιά στις ακαδημίες. Βλέπω ότι οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στο μπάσκετ. Και σε άλλες ακαδημίες υπάρχει μια ροή κοριτσιών και αγοριών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια