er

Ο Γιάννης Δημητρόπουλος, νέος τεχνικός στα αναπτυξιακά τμήματα της Ελπίδας Αμπελοκήπων

 

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων ανακοίνωσε την έναρξη της  συνεργασίας της  με τον Coach Γιάννη Δημητρόπουλο, ο οποίος θα είναι προπονητής στα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου.

 

Είναι απόφοιτος του τμήματος επιστήμης Φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Eθνικού Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα καλαθοσφαίρισης  και βαθμό πτυχίου Αριστα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο ΕΚΠΑ παρέμεινε στις ΗΠΑ  για διάστημα 2 ετών παρακολουθώντας σεμινάρια προπονητικής υπό την αιγίδα του S.Florida Basketball Association και διετέλεσε προπονητής στην Plantation Athletic League’s 11-12 years old boys, στην πολιτεία Florida των ΗΠΑ. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στις ΗΠΑ με υποτροφία του συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ.) σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Α. παρακολουθώντας σεμινάριο  προπονητικής (INDIANA) κοντά στον Bobby Knight. Συμμετέχει ανελλιπώς  σε διεθνή επιμορφωτικά σεμινάρια μικρών ηλικιών εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Τα έτη 1993, 1994 & 1995 διατέλεσε  προπονητής αναπτυξιακών τμημάτων στην Ολυμπιάδα Πατρών κατακτώντας το πρωτάθλημα εφήβων ΕΣΚΑ-Η και βοηθός στην ανδρική ομάδα στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.

 

Πρωτοστάτησε στην δημιουργία πρότυπης ακαδημίας καλαθόσφαιρας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών στην οποία εργάστηκε για τα 3 επόμενα χρόνια.

 

Την περίοδο 1996-1997 εργάστηκε ως προπονητής στην παιδική ομάδα μπάσκετ και σε τμήματα της ακαδημίας στην Ολυμπιάδα Πατρών.

 

Την περίοδο 1997-98 & 1998-99, διατέλεσε υπεύθυνος οργάνωσης των ακαδημιών και προπονητής της παιδικής και εφηβικής ομάδας στον ΑΠΣ Πατρεύς  και συνεργάτης στην ανδρική ομάδα η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η. Παράλληλα εργάστηκε ως καθηγητής  Φ.Α στα Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ και ως προπονητής μπάσκετ των ΤΕΙ.

 

Την περίοδο 1999-2003, εργάστηκε  αρχικά ως  προπονητής στα αναπτυξιακά τμήματα του ΒΑΟ στον οποίο στην συνέχεια διατέλεσε προπονητής παιδικού εφηβικού και υπεύθυνος ακαδημιών και παράλληλα βοηθός προπονητή στη Γ’ εθνική κατηγορία. Το 2002 σε συνεργασία με το Δήμο Ασβεστοχωρίου δημιούργησε το BBTC (Basic Basketball Tecniques Camp)

 

Το 2003-2005 εργάστηκε ως υπεύθυνος υποδομών στον Αίαντα Εύοσμου και σαν συνεργάτης προπονητής στο ανδρικό τμήμα του συλλόγου στη Γ Εθνική. Την περίοδο 2005-2007 εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Αίαντα, προπονητής στο παιδικό και εφηβικό τμήμα και Head Coach στην ανδρική ομάδα του Ευόσμου στη Γ Εθνική. Την περίοδο 2007-2010 συνεχίζει στον Αίαντα Ευόσμου στη Β’ Εθνική ενώ παράλληλα εργάζεται ως τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας και προπονητής των τμημάτων εφηβικού μίνι και προμίνι.  Εμπνευστής και ιδρυτής του A.B.S  BASKETBALL CAMP που για 7 χρόνια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. 

 

Το χρονικό διάστημα 2010-2013,  αναλαμβάνει ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Μ. Αλέξανδρου Καλοχωρίου και προπονητής των τμημάτων μίνι προπαιδικού παιδικού. Το χρονικό διάστημα 2013-2016 αναλαμβάνει ως Head Coach στην ανδρική ομάδα και συνεχίζει ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών και προπονητής της εφηβικής ομάδας.

 

Την περίοδο 2016-2017 αναλαμβάνει την οργάνωση, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος για τις ακαδημίες του Παναθλητικού-Πειραματικού ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει το εφηβικό και την Κ-20 του συλλόγου.  

Την περίοδο 2017-2018 αναλαμβάνει την ομάδα Κ-20 του Ολυμπου Κορδελιού.

Από το 2003 έως και σήμερα είναι υπεύθυνος οργάνωσης των ακαδημιών μπάσκετ του Δήμου Ευόσμου. Είναι μέλος του ΣΕΠΚ Κατηγορίας Α.

 

Η προσπάθεια για την αναβάθμιση των Ακαδημιών της Ελπίδας συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια