Το 3×3 Grand Series – Athens 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

 

To 3×3 Grand Series είναι μια σειρά τριών μεγάλων διεθνών τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τα οποία έχουν ενταχθεί στην κατηγορία Quest, την υψηλότερη κατηγορία διοργανώσεων 3×3 της FIBA, δίνοντας απευθείας πρόκριση στις νικήτριες ομάδες στο 3×3 World Tour.

 

To 3×3 Grand Series έχει ήδη φιλοξενηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 01-02 Ιουνίου, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα ταξίδεψε στην Μαρίνα της Κω (15-16.06.2024). Το 3×3 Grand Series 2024 ολοκληρώνει για φέτος τον κύκλο του στην Αθήνα.  και πιο συγκεκριμένα στον εμβληματικό και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σημείο συνάντησης του πολιτισμού, του αθλητισμού και της έκφρασης. 

 

Το 3×3 Grand Series – ATHENS 2024 θα λάβει χώρα από τις 2 έως και τις 4 Αυγούστου στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, όπου θα στηθούν προσωρινά γήπεδα μπάσκετ 3×3 ανάλογα αυτών που χρησιμοποιούνται σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και μεγάλους αγώνες του εξωτερικού, με κερκίδες για περίπου 350 θεατές, δυνατή μουσική και ζωντανή διαδραστική παρουσίαση.

 

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος ομάδες από 17 χώρες (Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Σλοβακία, ΗΠΑ, Σερβία, Κίνα, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Βοσνία, Ρουμανία, Χιλή) και οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

 

Οι ώρες του αγωνιστικού προγράμματος είναι οι παρακάτω:

 

Παρασκευή 2/8: 17.30 – 21.30

 

Σάββατο 3/8: 08.30 – 13.30 & 17.30 – 22.30

 

Κυριακή 4/8: 17.00 – 23.00

 

Στο κεντρικό ταμπλό του 3×3 Grand Series – ATHENS 2024, θα συμμετέχουν 24 ομάδες. Οι 12 θέσεις θα καλυφθούν από τις επτά καλύτερες ελληνικές ομάδες του ranking, τις τέσσερις καλύτερες ξένες και την νικήτρια ομάδα από το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη. Οι υπόλοιπες ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους των τριών και θα αγωνιστούν σε μια προκριματική φάση. Η νικήτρια ομάδα κάθε ομίλου καθώς και οι καλύτερες 2ες ομάδες των προκριματικών ομίλων θα προκριθούν στο κεντρικό ταμπλό.

 

Στο ενδιάμεσο των αγώνων, στο led wall που θα υπάρχει στημένο στο χώρο των γηπέδων θα προβληθούν αγώνες 3×3 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ενώ θα λάβουν χώρα δράσεις με την ενεργή συμμετοχή του κοινού όπου οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να κερδίσουν συλλεκτικά δώρα.

 

Το 3×3 Grand Series – ATHENS 2024 μεταδίδεται ζωντανά μέσω live streaming από το κανάλι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο YouTube (https://www.youtube.com/playlist?list=PLL21i4p0ebrqIfbh-XozcK04I6lvnDbvh)

 

Σε ένα από τα πιο iconic σημεία της Αθήνας, θα συναντηθούν μερικές από τις κορυφαίες ομάδες 3×3 από όλο τον κόσμο. 42 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων 20 ομάδων από όλο τον κόσμο θα αναμετρηθούν στο «Σταύρος Νιάρχος» με στόχο να κατακτήσουν την πρόκριση στον σταθμό του FIBA 3×3 World Tour, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Άμπου Ντάμπι.

 

Θα συμμετέχουν ομάδες από: Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Σλοβακία, ΗΠΑ, Σερβία, Κίνα, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Βοσνία, Ρουμανία, Χιλή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια