Καλαϊτζάκης: «Άμυνα και αιφνιδιασμός»

 

Η Εθνική Ομάδα είναι έτοιμη για την παρουσία της στο τουρνουά Ακρόπολις Aegean. Από τις 25 ως τις 27 Ιουνίου το ιστορικό τουρνουά φιλοξενείται στο ΣΕΦ και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 25/6 το Μαυροβούνιο και δύο μέρες αργότερα τις Μπαχάμες. Όλα αυτά σε μια προετοιμασία λίγων ημερών, αφού και το τζάμπολ του Προολυμπιακού Τουρνουά είναι στις 2 Ιουλίου. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε για τις ημέρες που έχει διανύσει η επίσημη αγαπημένη στο ΣΕΦ, την ταυτότητά της και την παρουσία του κόσμου στην εξέδρα.

 

-Η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας είναι εκ των πραγμάτων… express, αφού θα πρέπει να είστε έτοιμοι σε λίγες μέρες. Πώς εξελίσσεται λοιπόν αυτή σε σχέση με τους στόχους που σας είχαν βάλει οι προπονητές σας από την αρχή;

 

«Θεωρώ ότι ξεκίνησε καλύτερα από ότι περιμέναμε όλοι Είμαστε πιο μπροστά από ότι θα έπρεπε να είμαστε αυτήν την περίοδο μετά από εβδομάδα που είμαστε μαζί. Έχουμε μπροστά μας ένα τουρνουά, στο οποίο θα βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα , αφού θα είναι οι τελευταίοι αγώνες πριν από το Προολυμπιακό Τουρνουά. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να πάμε να κάνουμε την δουλειά μας».

 

-Χωρίς να αποκαλύπτουμε… μυστικά η ταυτότητα της ομάδας ποια θα είναι;

 

«Δεν θέλουμε να δεχθούμε πάνω από 60-65 πόντους. Με τα προσόντα που έχουμε όλοι και τα κορμιά που υπάρχουν στην ομάδα δεν θα πρέπει να δεχόμαστε πολλούς πόντους. Θα πρέπει να βγάλουμε άμυνες, να «δείρουμε» στην άμυνα, να τρέξουμε και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους από αιφνιδιασμούς».

 

-Τα τελευταία τεστ θα γίνουν στο Ακρόπολις Aegan με ομάδες που διαθέτουν δυνατούς παίκτες. Θα είναι σημαντικό για εσάς να δώσει το «παρών» ο κόσμος και να δώσει την δική του ώθηση πριν το μεγάλο ραντεβού της επόμενης εβδομάδας;

 

«Θα αντιμετωπίσουμε δυο πολύ καλές ομάδες με δυνατά ρόστερ και γνωστούς παίκτες. Σημασία έχει όχι με ποιον θα παίξουμε, αλλά πως θα εμφανιστούμε εμείς. Κοιτάμε τον εαυτό μας και θεωρώ ότι θα είμαστε αρκετά έτοιμοι και ότι θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το Προολυμπιακό Τουρνουά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια