Πρωταθλητής ΕΚΑΣΘ για τέταρτη συνεχόμενη φορά στις νεάνιδες ο Παναθλητικός-Επικράτησε στον πρώτο και τελευταίο τελικό του Αρη με 82-56-Μικρά μικρά από το Επταπύργιο

Εντυπωσιακές οι νεάνιδες του Παναθλητικού επικράτησαν με 82-56 του Αρη στον τελικό του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ και εκμεταλλευόμενες το 2-0 σε νίκες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, κατέκτησαν τον τίτλο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καταρρίπτοντας ένα ακόμη ρεκόρ.

 

Ο Παναθλητικός πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, καθώς ήταν σαφέστατη η κυριαρχία του κάτω από το καλάθι. Μετά τα πρώτα λεπτά άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ με τη διαφορά να ξεπερνά για πρώτη τους δέκα πόντους στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου (23-13), με γκολ-φάουλ της Χωλοπούλου. Λίγο αργότερα είχαμε το πρώτο νταμπλ-σκορ (31-15) με την Σύρπα να κάνει… πάρτι κάτω από τα καλάθια.   

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η διαφορά παρέμεινε με μικρές αυξομειώσεις στα ίδια επίπεδα, μέχρι να έρθει το τελικό αποτέλεσμα.     

 

Δεκάλεπτα: 18-9, 49-23, 60-40, 82-56

Διαιτητές: Τσάνταλη-Κλεπουσνιώτου-Μιχέλη Ευ.

Παναθλητικός (Γυμνόπουλος): Σακκοράφα, Κισόγλου, Σαββίδου, Στολτίδου, Τσινασλανίδου 6, Καμπερίδου 17, Ομο, Παντώτη, Χωλοπούλου 22(1), Σύρπα 30, Κοφινά 5(1), Αδαμίδου 2.   

Αρης (Κωτούλης-Αντωνόπουλος): Μπαλτζή 15, Κοτσάμπαση, Τσαχτσίρα, Ασλανίδου, Γιάνταη 15, Καλόγηρου 19(4), Ρίμπα, Βαβουλιώτη, Βλάχου 8.

 

Μικρά μικρά από το Επταπύργιο

 

*Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε στο «Γεντί Κουλέ» για το μεγάλο τελικό, στην πλειοψηφία τους οπαδοί των γηπεδούχων, που με κόρνες και φωνές ενίσχυσαν την αγαπημένη τους ομάδα.

*Μεταξύ αυτών και οι παίκτες του παιδικού τμήματος του συλλόγου των Συκεών, που μόλις είχαν τελειώσει την προπόνησή τους καθώς αύριο θα δώσουν τον δικό τους αγώνα  στα Πεύκα με τους Μαχητές Πειραματικό για την πρόκριση στην τελική φάση της ΕΚΑΣΘ.

*Από τρεις γυναίκες (Τσάνταλη, Κλεπουσνιώτου, Μιχέλη Ευ.) αποτελούταν το διαιτητικό τρίο του αγώνα, που τα πήγε περίφημα.

*Ο νέος πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Αντώνης Μαυρογένης, παρακολούθησε το παιχνίδι παρέα με το μέλος του ΔΣ Τάσο Μωϋσιάδη και τον πρόεδρο της  επιτροπής πρωταθλημάτων ανδρών της Ενωσης, Αλέξανδρο Στρατίδη.

*Σε διπλανές θέσεις είδαμε τον γ.γ. της Ενωσης, Δημήτρη Γεωργικόπουλο με τον πρώτο αντιπρόεδρο Δημήτρη Χρηστίδη, τον  δεύτερο αντιπρόεδρο και πρόεδρο της  επιτροπής πρωταθλημάτων γυναικών της Ενωσης, Λεωνίδα Παπακώστα, το μέλος του ΔΣ Κώστα Κοσμά και τον προπονητή των γυναικών του ΠΚ Νεάπολης Σπύρο Παγκούτσο.

*Αψογη για άλλη μια φορά η φιλοξενία από τους υπεύθυνους του Παναθλητικού, με προεξάρχοντα τον πανταχού παρόντα, Βασίλη Πρασσά.  

*Παρούσες στο γήπεδο και αρκετές από τις παίκτριες του γυναικείου τμήματος που πανηγύρισαν με τις νεάνιδες την κατάκτηση του τροπαίου.  

*Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΘ, Κώστας Κοσμάς απένειμε τα μετάλλια στο δεύτερο Αρη, ο πρόεδρος της  επιτροπής πρωταθλημάτων ανδρών της Ενωσης, Αλέξανδρος Στρατίδης στον πρώτο Παναθλητικό, ενώ ο δεύτερος αντιπρόεδρος και πρόεδρος της  επιτροπής πρωταθλημάτων γυναικών της Ενωσης, Λεωνίδας Παπακώστας απένειμε το κύπελλο στην ομάδα των Συκεών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια