er

Δημήτρης Μπουσβάρος και Σωτήρης Κοκκινόπουλος μιλούν για το Rising Stars και όχι μόνο

 

Ο προπονητής και ο assistant coach της Rising Stars North, Δημήτρης Μπουσβάρος και Σωτήρης Κοκκινόπουλος αντίστοιχα, «φιλοξενήθηκαν» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio.

 

Ο Δημήτρης Μπουσβάρος είπε:

 

Για τις εντυπώσεις από το τουρνουά Rising Stars:

 

«Είναι η 3η χρονιά τού Rising Stars. Η 1η ήταν πιλοτικά, τη 2η και την 3η τώρα ήταν ίσως πιο έτοιμο και λειτούργησε πολύ καλύτερα το τουρνουά. Πιστεύω ότι έχει γίνει ένα κομμάτι της καθημερινότητας της σεζόν των ομάδων. Μετράει πάρα πολύ αυτό, γιατί έχει μπει στη διαδικασία και μπορούμε να δούμε παιδιά που ήταν δύσκολο να τα συναντήσουμε μέσα στο παιχνίδι. Τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι το επίπεδο πάντα παίζει από γενιά σε γενιά και από περιοχή σε περιοχή. Γενικά βλέπουμε ότι στο τέλος το Final-8 του εφηβικού μαζεύει πάντα παιδιά και γίνεται ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα».

 

Για το αν υπάρχει δέλεαρ στους προπονητές να προπονήσουν ταλέντα και για το πρόγραμμα των παιδιών που τα κρατούν πίσω:

 

«Παίζει μεγάλο ρόλο, ειδικά για τις δύο μεικτές. Του βορρά τρέξαμε ένα rotation στα 11 παιχνίδια με 35 παιδιά και περίπου ήταν 10-12 παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τα υπόλοιπα ήταν από περιοχές από τα Γιάννενα, την Κομοτηνή και τον Βόλο. Είναι αρκετά μεγάλη η διασπορά. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν ένα θέμα, ότι δεν αγωνίζονται στις ανδρικές ομάδες δε βρίσκουν παιχνίδια δυνατά με παιδιά της ηλικίας τους ώστε να βγάλουν κάποια χαρακτηριστικά αυτών των πραγμάτων που μπορούν να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Το Rising Stars τούς δίνει ξεκάθαρα μια τέτοια ευκαιρία. Τα παιδιά “διψούν” για να έχουν τέτοιες ευκαιρίες. Τώρα από τη πλευρά των προπονητών, είναι ένα δέλεαρ».

 

Για την εποχή μετά τον κορονοϊό:

 

«Όσον αφορά τα παιδιά γεννημένα 2007 και 2008, πιστεύω ότι από μικρά που ήταν στις ακαδημίες και “έτρεχε” ο κορονοϊός δείχνουν σημάδια ότι όντως “χτυπήθηκαν” πολύ απ’ αυτήν την κατάσταση. Έχει γίνει, όμως, πολλή δουλειά από την Ομοσπονδία σε αυτό το κομμάτι, διοργανώνει πολλά τουρνουά για να πάρουν τα παιδιά παιχνίδια, ευκαιρίες και στιγμιότυπα που θα μπορούν να τα βοηθήσουν να εξελιχθούν».

 

Για το μπάσκετ στην περιφέρεια:

 

«Η περιφέρεια αγαπάει πάρα πολύ το μπάσκετ, έχει πάθος για το μπάσκετ και για τις εκδηλώσεις, απλά χρειάζεται να οργανωθεί μια κατάσταση περισσότερο ώστε να μπορούν αυτά τα παιδιά να παίρνουν περισσότερα παιχνίδια και ευκαιρίες με ισάξιους και ισοδύναμους αντιπάλους και να μπορούν να εξελίσσονται. Να καταλάβουν και αυτά το μέτρο τους και πού βρίσκονται, έτσι ώστε να θέτουν καινούριους στόχους και να “κυνηγούν” να τους πετύχουν».

 

O Σωτήρης Κοκκινόπουλος μίλησε:

 

Για τα δύο τελευταία παιχνίδι της Rising Stars North στο τουρνουά:

 

«Ήταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική. Το Σάββατο (27/01) κερδίσαμε τον Πανερυθραϊκό, παίξαμε καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με τον Ολυμπιακό ήμασταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί, στο τελευταίο δεκάλεπτο χάσαμε την επαφή με το σκορ. Για τα δεδομένα μιας ομάδας μεικτής που δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάθε μέρα προπόνηση, η προσαρμογή των παιδιών σε αυτά που ζήτησε ο κόουτς Μπουσβάρος και το τεχνικό επιτελείο ήταν απίστευτα καλή. Αυτό είχε ως συνέπεια να είμαστε μέσα στο παιχνίδι για 37 λεπτά. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός υπερτερούσε πάρα πολύ σε κορμιά και δύναμη. Το ότι είχε 30 επιθετικά ριμπάουντ νομίζω λέει πολλά. Εκεί ήταν η μεγάλη μας διαφορά. Γενικά το πρόσημο είναι μόνο θετικό και για τα 11 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε η ομάδα. Θεωρώ ότι πολλά παιδιά βοηθήθηκαν από αυτή τη διαδικασία. Πέρασαν 34-35 παιδιά πέρασαν από τη διαδικασία».

 

Για την προσαρμογή των παιδιών:

 

«Στο κομμάτι το τακτικό και το κομμάτι που μπορούσαμε να δώσουμε για να αφομοιωθούν από τα παιδιά, θα έπρεπε να είναι λογικά απλά και παίζουν και στις ομάδες τους. Το καλό είναι ότι στις εθνικές ομάδες κυρίως των μικρών ηλικιών το ότι υπάρχει μια φιλοσοφία από την Ομοσπονδία με βάση και αυτά που μας είπαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί όταν έρχονται τα παιδιά από τις μεικτές σε κάποια κλιμάκια εθνικών ομάδων έχουν γνώση του πώς θα παίξουμε. Αυτό είναι μια καλή κατάσταση που βοηθάει τα παιδιά να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού».

 

Για τα ενωσιακά πρωταθλήματα:

 

«Υπάρχει το πρωτάθλημα Ενώσεων, το οποίο είναι προς τη λήξη του. Η ΕΚΑΣΘ πάει με δύο ομάδες όπως σε κάθε αγωνιστική, όλες οι Ενώσεις πάνε με δύο δωδεκάδες. Παίζουν με τις αντίστοιχες ηλικίες των άλλων ενώσεων. Η Ελλάδα είναι χωρισμένη στον Βορρά και στον Νότο, εμείς συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα του Βορρά. Μετά υπάρχει το Final-4 που θα γίνει στην Αθήνα στα μέσα Μαρτίου απ’ ό,τι μας έχουν πει. Εκεί θα συμμετέχει σε κάθε ηλικία ο πρώτος από τον Βορρά, ο πρώτος από τον Νότο και θα δημιουργηθούν δύο μεικτές ομάδες, μια μεικτή Βορρά και μια μεικτή Νότου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια