er

Οι κληρώσεις των γυναικείων πρωταθλημάτων και του κυπέλλου, λεπτό προς λεπτό από τα γραφεία της ΕΚΑΣΘ

 

Αρχίζουν σε λίγο στα γραφεία της ΕΚΑΣΘ οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της Α΄ γυναικών, των νεανίδων και των κορασίδων, καθώς και του κυπέλου. Το μπλογκ θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις…

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος, πριν την έναρξη της διαδικασίας καλωσόρισε τους εκπροσώπους των σωματείων και ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά. Τόνισε για την προσπάθεια μεγαλύτερης συμμετοχής των κοριτσιών στο άθλημα και ανέφερε για τη συμμετοχή της μικτής ΕΚΑΣΘ στα πρωταθλήματα νεανίδων και κορασίδων. Ευχαρίστησε τον Μιχάλη Μηλιαρά για την προσφορά του στον χώρο και αναφέρθηκε στο καινούργιο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΟΚ και την αυστηροποίηση των ποινών.

Η συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΚΑΣΘ γυναικών

 

Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ μετά από πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 5 (ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ) της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Α΄ κατ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2023/ 2024 ως εξής:

 

ΑΡΘΡΟ 5: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Α΄ΦΑΣΗ

 

Τα δώδεκα (12) Σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή θα συγκροτήσουν έναν (1) όμιλο και θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (εντός- εκτός) σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί μετά από κλήρωση.

 

Β’ ΦΑΣΗ

 

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-4 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης  της Α΄ Φάσης, θα αγωνισθούν μεταξύ τους στις τρεις (3) νίκες λαμβανομένων υπόψη των αποτελεσμάτων  της Α΄ φάσης, ως εξής:

Α1 – Α4 & Α2 – Α3

Ο 1ος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της Α΄φάσης.

 

Γ’ ΦΑΣΗ

 

Οι δύο (2) νικητές της Β’ φάσης, θα αγωνισθούν μεταξύ τους στις τρείς (3) νίκες λαμβανομένων υπόψη των αποτελεσμάτων της Α΄ φάσης. Ο 1ος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της Α΄ φάσης.

Η Ομάδα που θα συμπληρώσει τρείς (3) νίκες ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια Α΄ κατ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και ανέρχεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

Επίσης οι ηττημένοι της Β΄ φάσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε έναν (1) αγώνα για την κατάκτηση της 3ης & 4ης θέσης του Πρωταθλήματος Α΄κατ.Γυναικών στην έδρα που η ομάδα κατέλαβε την υψηλότερη βαθμολογική θέση στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος αγων.περ. 23023/24.


Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής (20/9)


Φρυγανιώτης-Ελπίδα Αμπελοκήπων

Θερμαϊκός Θέρμης-Αριστοτέλης Σταυρού

ΕΟ Σταυρούπολης-Ολυμπος Ε. Κορδελιού

Πρωτέας-ΠΣ Ευκαρπίας

ΧΑΝΘ-Απόλλων Καλαμαριάς

Δημόκριτος-ΠΚ Νεάπολης


Η συμπληρωματική προκήρυξη του κυπέλλου  γυναικών της ΕΚΑΣΘ και το πρόγραμμα των αγώνων

 

Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. μετά από πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 5 (ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ) της Ειδικής Προκήρυξης του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  αγωνιστικής περιόδου 2023/2024  ως εξής:

 

ΑΡΘΡΟ 5: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 

Στο Κύπελλο δήλωσαν συμμετοχή 8 ομάδες.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

 

Συμμετέχουν οκτώ (8) ομάδες. Κατόπιν κλήρωσης θα σχηματίσουν τέσσερα (4) ζευγάρια και θα παίξουν μεταξύ τους σε ένα αγώνα.

Οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση. 

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης θα γίνουν στο χρονικό διάστημα από 09/09/2023 έως 17/09/2023.

 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

 

Οι  τέσσερις νικήτριες ομάδες της Προημιτελικής Φάσης θα σχηματίσουν μετά από κλήρωση δύο (2) ζευγάρια που θα παίξουν σε ένα αγώνα και οι νικήτριες θα προκριθούν στον Τελικό.

Οι αγώνες της Ημιτελικής  Φάσης θα γίνουν στο χρονικό διάστημα από 20/09/2023 έως 31/10/2023

 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

 

ΟΙ  δύο (2) νικήτριες ομάδες της ημιτελικής φάση θα συναντηθούν σε ουδέτερο γήπεδο σε ημερομηνία που θα ορίσει η Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

1. Τα Σωματεία με βάσει τη σειρά κλήρωσης υποχρεούνται να ορίσουν γηπεδότητα στα ορισθέντα χρονικά διαστήματα των φάσεων του κυπέλλου, ειδάλλως αποκλείονται και συνεχίζει στη επόμενη φάση το φιλοξενούμενο σωματείο.

2. Επίσης το φιλοξενούμενο σωματείο που αδυνατεί να αγωνισθεί την ημέρα που όρισε γηπεδότητα το γηπεδούχο σωματείο της κλήρωσης και πάντα στα ίδια χρονικά διαστήματα της φάσης του κυπέλλου, αποκλείεται της συνέχειας και συνεχίζει στην επόμενη φάση το γηπεδούχο σωματείο.

3. Σημειώνεται ότι για την έγκαιρη ολοκλήρωση του κυπέλλου, τα χρονικά διαστήματα όλων των φάσεων θα τηρηθούν αυστηρά και παρακαλούνται τα σωματεία που συμμετέχουν να φανούν αρωγοί στην επιτυχημένη διεξαγωγή του.

 

Το πρόγραμμα


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

 

Π1 ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΛ. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Π2 ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΕΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Π3 ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ-ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

Π4 ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΧΑΝΘ

 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

 

Η1 Π4-Π2

Η2 Π3-Π1

 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

 

Τ1 Η1-Η2


Η συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος νεανίδων της ΕΚΑΣΘ 

 

Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ μετά από πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου  5 (ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ) της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος ΝΕΑΝΙΔΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2023/2024 ως εξής:

 

ΑΡΘΡΟ 5: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ:

 

Τα οκτώ (8) Σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή μαζί με την Μικτή Ε.ΚΑ.Σ.Θ. θα συγκροτήσουν έναν (1) όμιλο και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε δύο (2) γύρους (εντός – εκτός)  σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:

 

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-4 του ομίλου της Προκριματικής Φάσης θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις τρεις (3) νίκες, λαμβανομένων υπόψη των αποτελεσμάτων της Προκριματικής Φάσης ως εξής:

 

                                                          Α1 - Α4

                                                          Α2 - Α3

 

Ο 1ος  αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην Βαθμολογική Κατάταξη.

 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:

 

Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες της Ημιτελικής Φάσης, θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις τρεις (3) νίκες λαμβανομένων υπόψη των αποτελεσμάτων της Προκριματικής Φάσης.

 

Ο 1ος  αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη  θέση στη Βαθμολογική Κατάταξη.

 

**Οι ηττημένοι της Ημιτελικής Φάσης θα παίξουν μεταξύ τους έναν (1) αγώνα στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη Βαθμολογική θέση στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, για τις θέσεις 3-4.


Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής (19/9)


Ρεπό: Απόλλων Καλαμαριάς

Ηραλής-ΠΑΟΚ

Μικτή ΕΚΑΣΘ-Παναθητικός

Αναγέννηση Νέου Ρυσίου-ΕΟ Σταυρούπολης

Αρης-ΠΚ Νεάπολης


Η συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΚΑΣΘ 

 

Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ μετά από πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 5 (ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ) της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  αγωνιστικής περιόδου 2023/2024 ως εξής:

 

ΑΡΘΡΟ 5: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Α’ ΦΑΣΗ:

Στην Α’ φάση θα πάρουν μέρος συνολικά είκοσι δύο (22) ομάδες μαζί με την Μικτή Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

Θα χωριστούν σε δύο (2) ομίλους των έντεκα (11) & δώδεκα (12) ομάδων γεωγραφικά και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο (2) γύρους (εντός - εκτός) σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί μετά από κλήρωση.

 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:

 

Στην ημιτελική φάση προκρίνονται συνολικά οχτώ (8) ομάδες, οι τέσσερις  (4) πρώτες από τον κάθε όμιλο και θα αγωνισθούν ως εξής:

 

(1)        1ος (1ου ομίλου) – 4ος (2ου ομίλου)

(2)        2ος (1ου ομίλου) – 3ος (2ου ομίλου)

(3)        3ος (1ου ομίλου) – 2ος (2ου ομίλου)

(4)        4ος (1ου ομίλου) – 1ος (2ου ομίλου)

 

Θα αγωνισθούν σε διπλούς αγώνες (μέσα – έξω). Στον πρώτο αγώνα γηπεδούχος θα είναι η ομάδα με την υψηλότερη θέση.

 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (FINAL 4):

 

Στην Τελική φάση προκρίνονται οι νικητές των αγώνων της ημιτελικής φάσης και θα αγωνιστούν σε τρεις (3) αγωνιστικές σε ουδέτερο γήπεδο ως εξής:

 

1η αγωνιστική

 

Ν1-Ν3 (5)

Ν4-Ν2 (6)

 

2η αγωνιστική

 

Ν5-Η6

Ν6-Η5

 

3η αγωνιστική

 

Η5-Η6

Ν5-Ν6

 

Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου 2023/2024 και αντιπροσωπεύει την Ένωση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

 
Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου (16/9)

Αριστοτέλης Σταυρού-Αίας Ευόσμου
Πρωτέας-Παναθλητικός
Χορτιάτης-ΕΟΣ
ΠΚ Νεάπολης-Μικτή ΕΚΑΣΘ
Δημόκριτος-Ελπίδα Αμπελοκήπων

Ρεπό: ΠΣ Ευκαρπίας

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Β΄ Ομίλου (16/9)

ΑΣ Πανόραμα-Απόλλων Καλαμαριάς
ΧΑΝΘ-ΠΑΟΚ
ΜΕΝΤ-Αρης
Μικτή ΕΚΑΣΘ-Αχιλλέας Τριανδρίας
Αναγέννηση Νέου Ρυσίου-ΑΕ Πυλαίας
Ηρακλής-Θερμαϊκός Θέρμης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια