Κοντογεώργος: «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα η δημιουργία ακαδημιών στον Κένταυρο Ζαγοράς»

Ο πρόεδρος του Κενταύρου Ζαγοράς (Α2 ΕΣΚΑΘ), Βαλάντης Κοντογεώργος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Για τον Κένταυρο Ζαγοράς:

 

«Η έδρα του συλλόγου είναι στη Ζαγορά Πηλίου, μια ορεινή περιοχή. Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1980 και το 1983 συμμετείχε στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ. Μέχρι το 2008 δραστηριοποιούταν σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και από τότε έως και το 2022 η ανδρική ομάδα ταξίδευε 30 χιλιόμετρα προς την Πορταριά Πηλίου για να φιλοξενηθεί στο πιο κοντινό κλειστό γήπεδο που υπήρχε στην περιοχή. Το 2022 έφτασε η στιγμή μετά από 30 χρόνια αγώνων όλης της τοπικής κοινωνίας να δημιουργηθεί ένα κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή μας. Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση εδώ και ένα χρόνο να έχουμε το γήπεδό μας, το οποίο είναι τελευταίων προδιαγραφών, 390 θέσεων και αποτελεί το «σπίτι» μας που στερηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια».

 

Για τις ακαδημίες του συλλόγου:

 

«Οι ακαδημίες αυτήν τη στιγμή αριθμούν περίπου στα 80 παιδιά. Συμμετέχουμε στην Α2 ΕΣΚΑΘ και είμαστε στην ευχάριστη θέση το ανδρικό μας τμήμα ν’ αποτελείται σχεδόν στο 100% από παιδιά της περιοχής. Έχουμε ακαδημίες οι οποίες συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ένωσης. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Ήταν ένα όνειρο για όλη τη νεολαία της περιοχής η δημιουργία ακαδημιών και με το που έγινε πραγματικότητα το αγκάλιασαν, το στήριξαν. Ελπίζουμε στη συνέχεια των χρόνων να το αναδείξουμε κι άλλο και να κάνουμε κάποια τουρνουά, όπου ομάδες του κέντρου, της πρωτεύουσας να έρθουν στην περιοχή μας και να συνδυάσουν τουρισμό και αθλητισμό. Είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να συνδυάσουμε τον τουρισμό με τον αθλητισμό στην περιοχή μας».

 

Για το στόχο του συλλόγου:

 

«Ακόμη είναι η 2η μας χρονιά και δεν έχουμε ενεργοποιήσει πάρα πολύ κόσμο απ’ τα γύρω χωριά. Ο άμεσος στόχος μας είναι όλα τα παιδιά του δήμου να ενταχθούν στο σύλλογο, στο γήπεδο και να γνωρίσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Αυτός είναι ο επόμενός μας στόχος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια