Γκαϊτατζής: «Τα παιδιά στη Rising Stars North ένιωθαν πιο απελευθερωμένα»

 

Ο επικεφαλής προπονητής του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ στο Βορρά, Πέτρος Γκαϊτατζής, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τις εντυπώσεις του απ’ τη Rising Stars Βορρά:

 

«Αρχικά ήταν μια προπονητική πρόκληση αν το δούμε απ’ τη δική μας οπτική, γιατί ήταν μια διαδικασία αρκετά ξένη, δεν τη γνωρίζαμε, το ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει με παιδιά τα οποία μαζεύονται, προπονούνται μία φορά και θα πρέπει να παίξουν ένα διήμερο-τριήμερο απέναντι σε ομάδες που λειτουργούν σε καθημερινό επίπεδο και είναι οι κορυφαίες αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. Υπήρχε μια διστακτικότητα, δεν ξέραμε πώς θ’ ανταποκριθούν ακριβώς τα παιδιά, αλλά μετά το πρώτο τριήμερο που τ’ αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά, γεμίσαμε με αισιοδοξία, είδαμε διαφορετικά όλη τη διοργάνωση, με πολύ ενδιαφέρον το πώς ανταποκρίθηκαν τα παιδιά. Είχαν πολύ μεγάλο κίνητρο να παίξουν σ’ αυτήν τη διοργάνωση, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ θετικό».

 

Για την επιλογή των παιδιών:

 

«Ο στόχος ήταν ν’ ανοίξουμε πολύ τη βάση των παικτών. Εμείς στο Βορρά χρησιμοποιήσαμε 29-30 παιδιά και η προσπάθεια ήταν κυρίως να υπάρχουν παιδιά από την επαρχία όσο ήταν δυνατόν. Ήταν δύσκολο, διότι είναι και σε μια ηλικία τα παιδιά όπου οι μαθητικές υποχρεώσεις είναι πάρα πολύ δύσκολες. Είχαμε και παιδιά που είχαν και μαθησιακούς στόχους, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να κάνουν έναν προγραμματισμό, να θυσιάσουν τρεις μέρες απ’ το διάβασμά τους και να βρίσκονται μαζί μας. Ωστόσο έκαναν τις δικές τους υπερβάσεις και τους ευχαριστούμε κι εμείς. Μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία προσπαθούσαμε να κρατήσουμε μια ισορροπία στην επιλογή των παιδιών από Θεσσαλονίκη και επαρχία και σύνολα ανταγωνιστικά. Ερχόντουσαν παίκτες που τους γνωρίζαμε και τους κοουτσάραμε πρώτη φορά και μάς εξέπληξαν πάρα πολύ θετικά με την απόδοσή τους».

 

Για το στόχο τους:

 

«Ο στόχος ήταν διττός. Θέλαμε πρώτα να δώσουμε μια ευκαιρία στα παιδιά, να δοκιμάσουν κάτι που ήταν έξω απ’ την καθημερινότητά τους και δεύτερον να λειτουργήσουμε και σαν μικρά κλιμάκια όπου αξιολογούν κάθε φορά τις δυνατότητες παιδιών, τα οποία δεν είναι τόσο προβεβλημένα, ώστε να δούμε αν μπορούν να βρεθούν πραγματικά στο επόμενο επίπεδο, σε μια προ-εθνική ή Εθνική Εφήβων».

 

Για το αν οι νεαροί παίκτες έδειξαν βελτίωση και στις ομάδες τους:

 

«Αυτό είχε κυρίως να κάνει με κάποια παιδιά που κάνανε καλές εμφανίσεις στο Rising Stars. Τονώθηκε η αυτοπεποίθησή τους και στη διάρκεια κάποιων παιχνιδιών είχαν μεγαλύτερη επιδραστικότητα στις ομάδες τους. Δε συνέβη σε όλους αυτό το κομμάτι, αλλά σε αρκετά παιδιά συνέβη και νομίζω ότι τα παιδιά όταν ερχόντουσαν να παίξουν σ’ εμάς αισθάνονταν πιο απελευθερωμένα. Είχαν μια ελευθερία να κάνουν κάποια πράγματα τα οποία στην ομάδα τους δεν είχαν τη δυνατότητα να τα κάνουν. Σ’ αυτό το κομμάτι τους βοήθησε ν’ ανακαλύψουν και κάποια περισσότερα πράγματα για τον εαυτό τους, να δοκιμάσουν κάποια πράγματα περισσότερο. Εντοπίσαμε σε 3-4 περιπτώσεις ότι τα παιδιά στο κομμάτι αυτό την ημέρα που ήρθαν λειτούργησαν αρκετά καλύτερα στη συνολική τους παρουσία στα πρωταθλήματα ου έπαιζαν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια