Σταματάει το μπάσκετ ο Βαγγέλης Κεραμάρης

 

Μετά από 40 χρόνια  συνεχόμενης παρουσίας στα παρκέ, ο Βαγγέλης Κεραμάρης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τους αγωνιστικούς χώρους. Στη χθεσινή κοπή βασιλόπιτας της Ε.ΚA.Σ.Θ. που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο, το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. τον τίμησε για την πολύχρονη παρουσία του στα παρκέ.

 

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών των πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. που ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας πετύχει 16089 πόντους σε 738 αγώνες (με μέσο όρο 21.8 πόντους ανά αγώνα!) ξεκίνησε το 1982 από το μίνι του Άρη Θεσσαλονίκης, ακολούθησε το παιδικό και το εφηβικό και στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά στις ακόλουθες ομάδες: Αισχύλος (άνοδος από την Ε΄ έως την Β΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), Μέγας Αλέξανδρος (Γ΄ Εθνική, 2 χρόνια), Αισχύλος (άνοδος από την Γ΄ στην Β΄ Ε.Κ.Α.Σ.Θ.), Αίολος (Β΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), Κάσσανδρος (Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), Βάκχος (Β΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), ΠΑΟΔ  (άνοδος από την Γ΄ έως την Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), Π.Ο.Ξ. (Γ1΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), Δόξα Δρυμού (Γ1΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), Δ.Ε.Η. (άνοδος από την Γ2΄ στην Γ1΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), Ελβετία 2005 (Γ2΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), Μέγας Αλέξανδρος Μελισσοχωρίου (Γ2΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), Φίλιππος Θεσσαλονίκης (Γ2΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.).

 

Όπως είπε και ο προπονητής του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε έναν αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στον Αισχύλο, ομάδα του Βαγγέλη τότε (Δ΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.) και τον Μέγα Αλέξανδρο (Γ΄ Εθνική), εκείνα τα χρόνια και η Γ΄ Εθνική συμμετείχε στο κύπελλο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., οι παλιότεροι θα το θυμούνται, ο Κεραμάρης είναι «το καλύτερο τρίποντο των Βαλκανίων», αφού σε εκείνον τον αγώνα είχε σημειώσει 53 πόντους με 14/16 τρίποντα (!!!). Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για τον Μέγα Αλέξανδρο.  

 

Αν δεν είχε σαν στόχο την πανεπιστημιακή καριέρα (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας έως το 2022 και από τον Ιούνιο του 2022 Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος), είχε… λίγο περισσότερη όρεξη για άμυνα και δεν είχε τη τρέλα να παίζει 40 λεπτά σε κάθε αγώνα, θα έκανε σίγουρα μεγαλύτερη καριέρα.  

 

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μετά από μια πολύ πετυχημένη μακροχρόνια καριέρα αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Του ευχόμαστε τα καλύτερα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια