Ο Μακεδονικός στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία της ΕΟΚ για αρωγή προς τους σεισμόπληκτους γείτονες

Ο Μακεδονικός καλωσορίζει με θέρμη την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ενόψει του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου 11-12 Φεβρουαρίου, ώστε ο αθλητικός κόσμος να βάλει το δικό του λιθαράκι στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΟΚ προβαίνει σε μια δράση με πανελλήνιο αντίκτυπο, αφού σε κάθε αγώνα εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων το Σάββατο (11/02) και την Κυριακή (12/02), θα υπάρχει σημείο παράδοσης και συλλογής κάθε είδους που μπορεί να φανεί χρήσιμο προς τους πληγέντες (κλινοσκεπάσματα, sleeping bag και τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως γάλα σκόνη, κονσέρβες κλπ).

 

Η μεταφορά των συλλεχθέντων ειδών προς τις πληγείσες περιοχές θα γίνει σε συνεργασία με τα κατά τόπους τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πληρέστερες οδηγίες θα σταλούν άμεσα από την ίδια την ΕΟΚ προς τους συλλόγους.

 

Η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας συνδέεται με αυτόν τον τρόπο άρρηκτα και με την πρωτοβουλία του Μακεδονικού από την 8η Φεβρουαρίου, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε πρόσκληση προς το κοινό της Θεσσαλονίκης και δη των δυτικών συνοικιών της πόλης, ώστε να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης στις εγκαταστάσεις του.

 

Έτσι, παράλληλα με το κουτί που έχει τοποθετηθεί και θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες μπροστά από τον χώρο της Γραμματείας, σε όλους τους εντός έδρας αγώνες των τμημάτων του Μακεδονικού το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρχει αντίστοιχο σημείο συγκέντρωσης ειδών και στο κλειστό Γήπεδο. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα  ανδρών αγωνίζεται το απόγευμα του Σαββάτου (17:00), με αντίπαλο την ΔΕΚΑ, ενώ τα τμήματα υποδομών έχουν αγώνες καθόλη την διάρκεια του διημέρου.

 

«Πάμε να στείλουμε όλοι και όλες μαζί μήνυμα αλληλεγγύης σε μια συνθήκη που ευχόμαστε να μην ζήσει ποτέ ξανά συνάνθρωπος μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια