er

Εκοψε την πίτα του το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ-Φωτορεπορτάζ

 

Την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. παρουσία της προέδρου της Αδελφότητας Ελένης Αθανασιάδου, μελών του Δ.Σ., μελών της Επιτροπής Μουσείου, επαγγελματικών στελεχών και προπονητών.

 

Ο Διονύσης Ανανιάδης(πρόεδρος επιτροπής Μουσείου ΧΑΝΘ), προχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που έφυγε αναφέροντας:

 

-Την επίσκεψη της δισέγγονης τους Λιούις Ρης, της Kris Roudebush

-Την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

ην εκδήλωση της ΕΟΚ για τους εορτασμούς των 90 χρόνων της FIBA που τελέστηκαν στη ΧΑΝΘ όπως και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Μουσείου μας με αυτό της FIBA.

 

Επιπροσθέτως ο κ. Ανανιάδης είπε: «Σε αυτό το έτος επίσης ολοκληρώθηκε η επέκταση του Μουσείου στο οποίο πλέον υπάρχει πτέρυγα με την αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας των εγκαταστάσεων της ΧΑΝΘ και του γηπέδου αλλά και μια πτέρυγα με αντικείμενα, φανέλες , λάβαρα όπως και κείμενα-αφιερώματα σε σωματεία της πόλης που υπήρξαν ιδρυτικά μέλη της ΕΚΑΣΘ».

 

Η πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ελένη Αθανασιάδου στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην σημασία  της αδελφοποίησης του Μουσείου Μπάσκετ με το αντίστοιχο της FIBA.

 

Ο Κωστής Τσικίνας, μέλος της Επιτροπής του Μουσείου χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά σημαντική» την δημιουργία πτέρυγας για ομάδες της Θεσσαλονίκης αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αυτός είναι διαχρονικά ο ρόλος της ΧΑΝΘ».

 

Σχετικά με τα εκπαιδευτικά- αθλητικά προγράμματα η Ελευθερία Θεοδωρούδη (μουσειολόγος) ανέφερε πως από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο του 2022 το Μουσείο της ΧΑΝΘ επισκέφθηκαν 1.160 μαθητές ενώ ως τον Μάρτιο του 2023 υπολογίζεται πως θα το επισκεφθούν ακόμη 1.300 παιδιά.

 

Στην οικογενειακή αυτή εκδήλωση για την κοπή της πίτας παρέστησαν οι: Ελένη Αθανασιάδη (πρόεδρος) Ευάγγελος Γαλούσης(αντιπρόεδρος επιτροπής ομάδων), ο πρόεδρος του Μουσείου Διονύσης Ανανιάδης, τα μέλη του Σπύρος Βούγιας, Κωστής Τσικίνας. Ο διευθυντής Αθλητισμού Δημήτρης Καραΐσκος ,η μουσειολόγος Ελευθερία Θεοδωρούδη, ο δημοσιογράφος(και μέλος της επιτροπής) Θόδωρος Φελάνης, οι προπονητές Γιώργος Βασιλειάδης, Σωτήρης Σαράφης(χάντμπολ), Νίκος Σερέτης (μπάσκετ), Λευτέρης Τσόκανος(επιτραπέζια αντισφαίριση), ο έφορος ταεκβο ντο Δημήτρης Κιακίδης και το επαγγελματικό στέλεχος (από το τμήμα ομάδων) Γιώργος Μελίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια