er

Μαρκόπουλος: «Δουλεύουμε σαν “σκαλοπάτι” για τα νέα παιδιά στην Α.Κ. Φλώρινας»

 

Ο προπονητής του Α.Κ. Φλώρινας (ΕΚΑΣΔΥΜ), Μίμης Μαρκόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τον Α.Κ. Φλώρινας:

 

«Ξεκινήσαμε το 2012. Είμαστε μια ακαδημία κατ’ εξοχήν για αναπτυξιακές ηλικίες, δεν έχουμε ανδρικό και γυναικείο τμήμα και απασχολούμε παιδάκια από πρώτη δημοτικού μέχρι και τρίτη λυκείου. Προσπαθούμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στον αθλητισμό και στο μπάσκετ τα παιδιά της περιοχής μας και να υιοθετήσουν τις αρχές που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Στο τεχνικό κομμάτι, μάς ενδιαφέρει να δούμε παιδιά να κάνουν το επόμενο βήμα και ήδη υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν απασχολήσει μεγάλες ομάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα κλιμάκια αναπτυξιακών ηλικιών έχουμε από μία ή και περισσότερες προσκλήσεις, αλλά δεν είναι αυτός ο αυτοσκοπός μας. Δε σημαίνει ότι όλοι θα βγουν και θα παίξουν επαγγελματικό μπάσκετ, απλά θέλουμε να μείνουν τα παιδιά στο χώρο στο μέλλον».

 

Για το αν έχουν σκεφτεί να δημιουργήσουν ανδρικό τμήμα:

 

«Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά είναι αρκετά, έχουμε σταθερά πάνω από 150-160 παιδιά, απλά το θέμα είναι ότι φεύγοντας απ’ την τρίτη λυκείου πάνε να σπουδάσουν. Έτσι, βρίσκουμε σ’ όλα τα παιδιά ομάδες να πάνε να παίξουν στην περιοχή την οποία θα σπουδάσουν. Είναι ένα κομμάτι που το προσέχουμε πάρα πολύ και προσπαθούμε να ‘χουμε συνεργασίες με όλες τις ομάδες. Όποιο παιδί θέλει να συνεχίσει το μπάσκετ και μετά την τρίτη λυκείου, τού βρίσκουμε ομάδες με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».

 

Για τις εγκαταστάσεις του συλλόγου:

 

«Γενικά, σε σχέση και με άλλες περιοχές είμαστε νορμάλ. Θα μπορούσαν, βέβαια, να υπάρχουν ακόμη περισσότερες ώρες. Υπάρχει ένα κεντρικό γήπεδο και κάποια σχολικά. Νομίζω είναι γενικό το κακό με τις εγκαταστάσεις εδώ, αλλά αυτό έχουμε με αυτό πρέπει να πορευτούμε. Προσπαθούμε όμως για το καλύτερο».

 

Για το τμήμα ακαδημιών τους στις Πρέσπες:

 

«Έχουμε ένα τμήμα που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Είχε ξεκινήσει άτυπα στην αρχή και μετά επίσημα, όπου και πήρε μέρος στο πρωτάθλημα. Είχαμε εξαιρετική ομάδα κοριτσιών, τα οποία πλέον είναι φοιτήτριες. Είναι μια περιοχή που έχει πολλά να προσφέρει, για αθλητικό τουρισμό είναι ένα κομβικό κομμάτι».

 

Για την «πρώτη ύλη» στην περιοχή:

 

«Υπάρχουν διάφορες ομάδες στην περιοχή και όλοι προσπαθούν απ’ τη δική τους πλευρά. Σαφώς και υπάρχει πρώτη ύλη και νομίζω ότι τα μυαλά αρχίζουν λίγο ν’ αλλάζουν, πάνε λίγο προς την κατεύθυνση να δουλέψουν πιο πολύ την ατομική τεχνική, να βγουν σιγά σιγά παιδιά και πιστεύω ότι στο μέλλον θα το δούμε σε μεγαλύτερο βαθμό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια