er

Παπαδούλης: «Στόχος του Όλυμπου Ελευθερίου-Κορδελιού η άνοδος, αλλά δε βιαζόμαστε»

 

Ο Όλυμπος Ελευθερίου-Κορδελιού κέρδισε (72-66) εκτός έδρας τη ΜΕΝΤ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ο προπονητής των νικητών, Χρήστος Παπαδούλης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Γιάννη Σταυρουλάκη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη νίκη επί της ΜΕΝΤ:

 

«Το γνωρίζαμε από πριν ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και επίσης ότι η ΜΕΝΤ έχει τον τίτλο του φαβορί, καθώς είναι μια ιστορική ομάδα, έχει ένα γεμάτο ρόστερ, έχει πολύ έμπειρους και καλούς παίκτες, πάρα πολλούς σκόρερς. Είναι και μια ομάδα, όμως, με πολύ μικρό ρόστερ, παίζει με 7 παίκτες. Εμείς απ’ την άλλη μπορούμε να παίξουμε 11-12 παίκτες. Σε αυτό το ματς παίξαμε με 10 παίκτες, ποντάραμε σ’ αυτό το σημείο. Η φιλοσοφία που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον παίζουμε διαφορετικά στην άμυνα και γι’ αυτό δεχθήκαμε 52 πόντους απ’ τον Πιερικό και 66 απ’ τη ΜΕΝΤ στο γήπεδό της. Στην επίθεση δεν έχουμε προλάβει ακόμα να εμπεδώσουμε αυτά που θα ήθελα και ν’ αποδώσουμε όσα πιστεύω ότι μπορούμε, αλλά είναι λογικό ότι 2 βδομάδες δεν είναι αρκετός καιρός για να το καταφέρουμε αυτό. Πιστεύω ότι τις επόμενες 2-3 βδομάδες θα ‘μαστε καλύτεροι και στο κομμάτι αυτό».

 

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Ολύμπου:

 

«Η αλήθεια ότι εμάς δε μάς εκπλήσσει η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, μάς εξέπληξε αρνητικά η πορεία της το προηγούμενο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και προβήκαμε σε κάποιες αλλαγές. Η ομάδα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε ισοβαθμία με τη ΜΕΝΤ και την ΚούΠα Κιλκίς στη 2η θέση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα συνεχίσουμε στο ίδιο ρυθμό όπως έχουμε κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές».

 

Για το φετινό στόχο του Ολύμπου:

 

«Η τετράδα είναι σίγουρα ο στόχος μας, γιατί οι πιο κάτω θέσεις οδηγούν στα play-out, τα οποία θέλουμε ν’ αποφύγουμε. Εξ αρχής ο στόχος ήταν η τετράδα και θεωρώ ότι μετά τη νίκη επί της ΜΕΝΤ είμαστε σ’ ένα καλό σημείο να πούμε ότι έχουμε καλές πιθανότητες να το διεκδικήσουμε. Έχουμε σίγουρα αρκετές αγωνιστικές ακόμα και οι πιο κάτω ομάδες έχουν ενισχυθεί αρκετά. Όλες οι ομάδες παλεύουν όλα τα παιχνίδια, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και όταν οι ομάδες είναι πολύ κοντά παίζει πολύ ρόλο το πόσο σοβαρά θα πάρει κάποιος ένα παιχνίδι, οι τραυματισμοί, η κακή μέρα κάποιων παικτών ή του προπονητή. Όλα αυτά θα παίξουν ρόλο για να μπορέσει και η δική μας ομάδα, όπως και οι άλλες, να έχει καλά αποτελέσματα».

 

Για τη στήριξη του κόσμου:

 

«Ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο, είναι γεμάτο σε όλα τα εντός έδρας που παίξαμε. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πιερικό υπήρχε πολύ πάθος στην κερκίδα και αυτό μάς βοήθησε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό τις τελευταίες βδομάδες, τα παιδιά είναι πολύ «δεμένα» μεταξύ τους και αυτό περνάει και προς τα έξω. Μέσα απ’ αυτές τις συνθήκες θα μπορέσει η ομάδα σιγά σιγά να μεγαλώσει και να έχει μια καλή παρουσία τόσο φέτος, όσο και τις επόμενες χρονιές».

 

Για το πλάνο του συλλόγου:

 

«Σίγουρα υπάρχει “ταβάνι” στο σύλλογο, δεν εκπροσωπούμε κάτι ιστορικό όπως οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, ούτε έναν πολύ μεγάλο δήμο. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι ένας άνθρωπος του μπάσκετ, παλιός προπονητής μου, ο οποίος δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες να φτάσει την ομάδα παραπάνω απ’ τη Β’ Εθνική θα έλεγα. Αυτό που μάς ενδιαφέρει είναι να δυναμώσουμε πάρα πολύ τις ακαδημίες μας, στις οποίες έχουμε περίπου 150 παιδιά. Θέλουμε ν’ αυξήσουμε και την ποιότητα στις ακαδημίες, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε κι άλλους παίκτες. Απ’ την ομάδα μας έχει ξεκινήσει και έπαιζε μέχρι το εφηβικό ο Όμηρος Νετζίπογλου. Από πίσω υπάρχουν κάποια παιδιά, όχι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά θα θέλαμε να βελτιώσουμε το επίπεδο στο παιδικό και το εφηβικό. Και η καλή πορεία της ανδρικής ομάδας θα ‘ναι κίνητρο για κάποια παιδιά 16-17 ετών να προχωρήσουν, όπως και για παιδιά της περιοχής να έρθουν στο σύλλογο μας και να μάθουν σωστά τα «μυστικά» του αθλήματος και να μπουν σ’ ένα σύλλογο που λειτουργεί με σωστές αρχές και το ευ αγωνίζεσθαι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια