Τουρνουά κορασίδων και νεανίδων στην Πάτρα-Παρόντες Τσεμπέρης, Καλέντζου και Μάλτση-Φωτορεπορτάζ

Υπό την αιγίδα της ΕΟΚ πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27- 30/12 στο Promitheas Park στην Πάτρα τουρνουά κορασίδων και νεανίδων.

 

Εκεί βρέθηκαν οι Γιώργος Τσεμπέρης και Τούλα Καλέντζου ως υπεύθυνοι του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, όπου παρακολούθησαν όλους τους αγώνες και έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά στη στελέχωση των μικρών εθνικών ομάδων, με δεδομένο ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός αθλητριών στο τουρνουά.

 

Ο Γιώργος Τσεμπέρης είχε συνάντηση με τους προπονητές των ομάδων όπου αρχικά τους παρουσίασε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ, το χρονοδιάγραμμά του και πως αυτό λειτουργεί. Επίσης τους εξήγησε την φιλοσοφία που θα πρέπει να ακολουθείται σε αυτές τις ηλικίες, τόσο στους αγώνες αλλά έδωσε έμφαση και στην δομή της προπόνησης με συγκεκριμένες ασκήσεις και plays για αυτές τις ηλικίες. Επίσης άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα τους, κυρίως αυτά των ομάδων της επαρχίας που εστιάζονται περισσότερο στην έλλειψη προβολής και κατάλληλων γηπέδων.

 

Από την πλευρά της, η Τούλα Καλέντζου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους προπονητές των ομάδων σχετικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα, καθώς και με παίκτριες οι οποίες στην συνέχεια θα συμμετάσχουν στο τουρνουά παγκορασίδων – κορασίδων της ΕΟΚ.  Επίσης έκανε και την απονομή στην νικήτρια (Χατζοπούλου-Μελίσσια) στο διαγωνισμό τριπόντων στο all star game των νεανίδων.

 

Στις 28 Δεκεμβρίου στο τουρνουά βρέθηκε και η Εβίνα  Μάλτση, η οποία στο πλαίσιο της προσπάθειας της EOK  για προβολή του μπάσκετ γυναικών αλλά και της διάδοσης του αθλήματος σε μικρές ηλικίες κοριτσιών, μίλησε στις αθλήτριες και τους προπονητές των ομάδων.

 

Συγκεκριμένα έκανε συναντήσεις με τις παρακάτω ομάδες: ΓΣ Κρόνος, Ολυμπιακός Βόλου, ΑΣ Ηρακλής 2000, ΑΟ Ανδρου, Ηρακλής Κοζάνης, Ελευθερία Μοσχάτου, Πανιώνιος, ΑΣ Αίας Αλιβερίου, Κεραυνός Στροβόλου (Κύπρος), ΤΑΚ Περιστεριώνας (Τήνος), Ολυμπιακός, ΟΑ Χανίων, Αρης Θεσσαλονίκης, Εσπερίδες Καλλιθέας, ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας.

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια