Γεροφώτης: «Είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής, αλλά μόνον της αγωνιστικής»

 

Σήμερα το βράδυ (21/12) ολοκληρώνεται ο α’ γύρος της Β Εθνικής και, για την 11η αγωνιστική του 4ου ομίλου, ο Μακεδονικός ταξιδεύει στην Γέφυρα (19:30) σε ένα ντέρμπι κορυφής!

 

Με τους Μαχητές Πεύκων (17β.) να εκτίουν τώρα το ρεπό τους, Μακεδονικός (17β.) και Γέφυρα (16β.) θα δώσουν μια μεγάλη μάχη, στο τέλος της οποίας είτε οι «πράσινοι» θα ξεφύγουν κατά δύο βαθμούς στην πρώτη θέση, είτε θα ισοβαθμήσουν εκεί με την ομάδα της Γέφυρας!

 

Η χριστουγεννιάτικη διάθεση σταματά για 40 λεπτά και στο παρκέ θα εμφανιστούν δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας με έναν και μοναδικό – κοινό – στόχο: τη νίκη.

 

Ο Μακεδονικός προέρχεται από δύο εβδομάδες απραξίας, αφού το ρεπό του αλλά και η παύση της κατηγορίας για μία εβδομάδα ήρθαν διαδοχικά. Η έλλειψη ρυθμού είναι και το στοιχείο που προβληματίζει τον προπονητή των «πρασίνων», Δημήτρη Γεροφώτη, μιλώντας στο makedonikos.gr:

 

Πώς αξιοποιήσατε τον χρόνο από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι μέχρι σήμερα;

 

«Καταρχάς, είναι κακό να υπάρχει τόσο μεγάλο κενό διάστημα. Προσπαθείς μέσα από τις προπονήσεις και κάποια φιλικά παιχνίδια να κρατήσεις την ομάδα σε ρυθμό και μέσα σε αυτό το κενό διάστημα προσπαθείς να διορθώσεις κάποια πράγματα που έχεις δει ότι χρήζουν βελτίωσης, είτε στο αμυντικό είτε στο επιθετικό κομμάτι. Είναι κακό ένα τόσο μεγάλο διάστημα όπου έχουμε μεγάλο κενό από επίσημες υποχρεώσεις, εν αντιθέσει με την Γέφυρα για παράδειγμα που έχει ένα ματς περισσότερο σε αυτό το διάστημα και έχει ρυθμό».

 

Πώς προσεγγίζετε το παιχνίδι με την Γέφυρα; Τι περιμένετε από τον αντίπαλο;

 

«Συνέπεσε στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου να είμαστε μαζί στην βαθμολογίας, πρώτος και δεύτερος. Επομένως, είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής, αλλά μόνον της αγωνιστικής, γιατί έχουμε έναν γύρο ακόμα μπροστά μας. Θα είναι σημαντικό να καταφέρουμε να κερδίσουμε το σημερινό παιχνίδι, για να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την συνέχεια. Είναι δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που έχει δείξει ότι και καλό μπάσκετ παίζει και παίρνει αποτελέσματα. Εμείς θα πάμε προετοιμασμένοι για να κερδίσουμε τον αγώνα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια