Γεραγωτέλλης: «Η προσέγγιση των ανθρώπων της Ομοσπονδίας Κωφών ένας απ’ τους κύριους λόγους που αποδέχθηκα»

 

Ο Βασίλης Γεραγωτέλλης είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας Κωφών ανδρών και «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με τον Μαρίνο Πρίντεζη και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου. Αναλυτικά είπε:

 

Για το πώς προέκυψε αυτή η πρόταση:

 

«Αυτήν την περίοδο δεν ασχολούμαι με κάποια ομάδα, επέλεξα να μείνω μακριά, περιμένοντας αν έχω κάποια πρόταση. Έτσι, κάποια στιγμή ήρθαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας Κωφών και με προσέγγισαν. Η Ομοσπονδία Κωφών είναι ανεξάρτητη, έχει 10 αθλήματα και ένα απ’ αυτά είναι και το μπάσκετ. Δεν είναι μόνο Κωφών, είναι και Βαρήκοων. Η προσέγγιση του προέδρου της Ομοσπονδίας, κύριου Σταυρακάκη, του γενικό γραμματέα, κύριου Γαρδάλη και του προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κωφών Ολυμπιονικών, Χάρη Γιαννόπουλου, ήταν εκπληκτική, μού άρεσε πάρα πολύ και ήταν ένας απ’ τους λόγους που αποδέχθηκα. Και το πώς με προσέγγισαν και η σκέψη τους και η θέληση που είδα ότι είχαν για να πετύχει αυτή η ομάδα μού ‘δωσε κι εμένα το κίνητρο για ν’ ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό. Δεν έχει να κάνει με επαγγελματικό αθλητισμό ή για μεγάλες οικονομικές απολαβές, αλλά το μπάσκετ είναι ένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τούς βοηθήσω και που οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας πιστεύουν το ίδιο, για να μπορέσουμε να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στις επερχόμενες διοργανώσεις».

 

Για τα συναισθήματά του που αποδέχθηκε την πρόταση:

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια Ομοσπονδία η οποία προσπαθεί να δώσει ευκαιρίες σε κάποιους ανθρώπους που ‘χουν προβλήματα ακοής και να δείξει ότι οποιοσδήποτε έχει κάποιο πρόβλημα μπορεί να παίξει μπάσκετ, να έχει όνειρα και να ν’ αγωνιστεί όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Η Ομοσπονδία κατά κύριο λόγο έχει κάποιες επιχορηγήσεις που παίρνει απ’ τη ΓΓΑ ώστε να οργανώσει όλα αυτά τα πράγματα και υπάρχουν βέβαια και κάποιες χορηγίες που γίνονται και τη βοηθούν. Αυτό που άκουσα και με χαροποιεί πάρα πολύ είναι ότι αρκετός κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος, γιατί αυτές οι χορηγίες είναι πραγματικά χορηγίες που πάνε για καλό σκοπό και βοηθούν μια μερίδα συνανθρώπων μας που έχουν αυτό το πρόβλημα».

 

Για αυτό που τον «άγγιξε» στις συζητήσεις με την Ομοσπονδία:

 

«Μού παρουσίασαν ένα πλάνο που είχε ένα βάθος χρόνου για μια συνεργασία αρκετών χρόνων και αυτό μού άρεσε πάρα πολύ. Γενικώς είμαι άνθρωπος που θέλω να έχω μεγάλες συνεργασίες, με μια οργάνωση, να “δένεσαι” με τον άλλον και θα ‘θελα κι εγώ να γίνω μέρος και κομμάτι της Ομοσπονδίας και να τη βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται στην προσπάθεια που κάνει. Αυτή η διάρκεια της συνεργασίας και αυτή η σκέψη και το όραμα που έχουν για τα επόμενα χρόνια με “άγγιξε” ιδιαίτερα».

 

Για τις επερχόμενες διοργανώσεις:

 

«Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (σ.σ. 13 Ιουνίου) είναι η πιο σημαντική διοργάνωση που έχουμε και, μάλιστα, τη φιλοξενούμε στο Ηράκλειο Κρήτης. Η λογική όλη ήταν να οργανώσουμε το τμήμα των ανδρών όσο καλύτερα γίνεται και να το προετοιμάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνεται σε αυτήν τη διοργάνωση. Οι διοργανώσεις είναι συνεχείς, του χρόνου υπάρχει ένα Ευρωμπάσκετ, του παραχρόνου μια Ολυμπιάδα και τα λοιπά. Οι πρώτες μας συναντήσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος του Γενάρη. Θα υπάρξουν 3-4 συναντήσεις με παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, θα παίξουμε κάποια φιλικά και περίπου γύρω 20 Μαΐου θα ξεκινήσει μια προετοιμασία περίπου τριών εβδομάδων, η οποία θα καταλήξει στην Κρήτη, έχοντας ως στόχο αυτές οι εβδομάδες να μάς «δέσουν» ακόμη περισσότερο και να μπορέσουμε να ‘μαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο Παγκόσμιο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια