Ανανιάδης: «Η ΧΑΝΘ “αγγίζει” όλη τη μπασκετική κοινότητα»

 

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πρόεδρος του Μουσείου της ΧΑΝΘ, Διονύσης Ανανιάδης, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πρίντεζη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τις αναφορές στην ΧΑΝΘ στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια της FIBA:

 

«Όλοι στις αναφορές τους συζητούσαν το ιστορικό της ΧΑΝΘ και τη σπουδαιότητα του χώρου. Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι οι περισσότεροι βραβευόμενοι έκαναν αναφορά στη ΧΑΝΘ την ώρα της βράβευσής τους. Ενώ ήταν μια γιορτή της FIBA, την οποία διοργάνωσε η ΕΟΚ, ήταν διάχυτη ατμόσφαιρα ότι η ΧΑΝΘ δεν ήταν μόνο η οικοδέσποινα, αλλά ήταν και κάτι που “πλανάται” συναισθηματικά και τούς “αγγίζει” όλους».

 

Για τις σκέψεις του σχετικά με το Μουσείο:

 

«Με την αγάπη για αυτό που κάνουμε, προσπαθούμε να επεκτείνουμε το Μουσείο, αλλά δεν έχει όριο. Η βασική τοποθέτηση του Μουσείου είναι να θυμίζει και να γνωστοποιεί σε όλους το πώς παίχτηκε για πρώτη φορά το μπάσκετ στην Ελλάδα, με ποιες συνθήκες και πώς αναπτύχθηκε λίγο λίγο. Αυτό είναι το στίγμα του Μουσείου. Αρχές του νέου χρόνου θα εγκαινιάσουμε μια νέα πτέρυγα, η οποία θα έχει μια αναφορά στα ιστορικά σωματεία της πόλης. Κάνουμε μια σεμνή αναφορά σε Άρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή και ΧΑΝΘ και προβάλλουμε όλα τα υπόλοιπα μικρά σωματεία. Επιλέξαμε καταρχήν τα 30 σωματεία που είχαν υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη της ΕΚΑΣΘ».

 

Για τον Νίκο Ζήση:

 

«Ο Νίκος Ζήσης ήταν γέννημα-θρέμμα παιδί της ΧΑΝΘ. Από εμάς έφυγε και πήγε στην ΑΕΚ. Μένει τώρα στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί μέλος μας και στη σύνθεση του Μουσείου έχει τη θέση του πρεσβευτή του Μουσείου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια