er

Τραπεζάνογλου: «Προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο- Ο κόουτς εμπιστεύεται τους μικρούς από την αρχή»

 

 

Ο forward του Μακεδονικού, Δάνης Τραπεζάνογλου, είναι ένα απ’ τα παιδιά που «έρχονται» στο ρόστερ των «πρασίνων». Παρέα με τον Γιώργο Κόκκιο και τον Αριστείδη Παπασάβογλου, απαρτίζουν το γκρουπ των «μικρών» που έχουν κλείσει τα 20 έτη και, πλέον, με το πρωτάθλημα της Β Εθνικής να προχωρά κάθε εβδομάδα και περισσότερο, αντίστοιχα περισσότερη είναι και η δική τους συμβολή στην ομάδα του Δημήτρη Γεροφώτη.

 

Ο Τραπεζάνογλου ήταν ο άνθρωπος που με 7 πόντους (ένα τρίποντο) στο τελευταίο δεκάλεπτο έβαλε τέλος στην γιορτή στο κλειστό της Ευκαρπίας το προηγούμενο Σάββατο (56-73), βοηθώντας τον Μακεδονικό να φτάσει στην έβδομη νίκη της σεζόν, μια βδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Λεύκιππο Ξάνθης.

 

Ο 21 ετών forward μίλησε στο makedonikos.gr για όσα βιώνει το τελευταίο διάστημα αλλά και από την αρχή της σεζόν στα πράσινα:

 

Η συμβολή σου για να «τελειώσει» το παιχνίδι στην Ευκαρπία ήταν καθοριστική, με 7 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα. Πώς αισθάνεσαι προσωπικά; Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

 

«Γενικά μέρα με τη μέρα, πιστεύω ότι προσαρμόζομαι όλο και πιο πολύ σε αυτά που θέλει ο κόουτς από μένα. Αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Τελευταία βλέπω ότι με πιστεύει και περισσότερο, άρα καταλαβαίνεις ότι παίρνω κι εγώ περισσότερη ψυχολογία και, επομένως, πιστεύω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο».

 

Εκτός από περισσότερο χρόνο συμμετοχής, οι μικροί έχετε σταδιακά και περισσότερη συμβολή στο παιχνίδι και στο αποτέλεσμα. Τόσο εσύ, όσο και ο Κόκκιος και ο Παπασάβογλου. Είναι αυτή η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων πιστεύεις; Τι είναι αυτό που κερδίζετε με το πέρασμα του χρόνου;

 

«Βασικά νομίζω ότι από την αρχή της σεζόν, ο κόουτς μάς πιστεύει – και όσους ανέφερες αλλά και τους ακόμα μικρότερους – και μας το δείχνει κι όλας. Και όσο μπαίνουμε, θα βοηθάμε ακόμη περισσότερο τους μεγάλους που είναι πιο έμπειροι και σίγουρα είναι οι πρωταγωνιστές. Με τη σειρά μας, λοιπόν, ο καθένας θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί».

 

Πιστεύατε στην αρχή της χρονιάς, ότι η ομάδα θα πραγματοποιούσε τέτοια πορεία;

 

«Όταν με προσέγγισε ο κόουτς για να έρθω στον Μακεδονικό, μου είπε ότι η ομάδα έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει. Δεν εννοούσε απαραίτητα την πρώτη θέση, αλλά την είσοδο μας στην τετράδα. Μετά, βλέποντας τις ανακοινώσεις για τις προσθήκες παικτών, καταλάβαινα ότι πρόκειται να χτιστεί μια πολύ καλή ομάδα. Από το καλοκαίρι και από την προετοιμασία φαινόταν ότι θα είμαστε από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος και, πράγματι, αυτό συμβαίνει».

 

Υπάρχει κάποιος συμπαίκτης απ’ τον οποίο παίρνεις περισσότερα στοιχεία; Στη θέση σου ή και γενικά; Ή το στυλ του Τραπεζάνογλου δημιουργείται ξεχωριστά;

 

«Και οι έξι μεγάλοι έχουν θεωρητικά πολλές εμπειρίες και από τον καθένα μπορώ να πάρω πράγματα. Αλλά, αν δεις και τη θέση μου, κυρίως δηλαδή στο 3-4, πρέπει να μιλήσουμε για τους δύο Φλιάτηδες (σ.σ. Γιάννη και Γιώργο), που με βοηθούν και στην προπόνηση, μου δίνουν και συμβουλές. Συμβουλές, βέβαια, παίρνω και από Γαλανίδη, Αμπαρά, Τσακαλέρη, απ’ όλους, αλλά κυρίως τα δύο αδέρφια που αγωνίζονται και στη θέση μου. Είναι σημανιτκό για μένα να παίρνω συμβουλές από παίκτες με περισσότερη εμπειρία και να προσπαθώ να τις εφαρμόζω».

 

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες για φέτος;

 

«Να αρχίζω να παίζω ακόμα περισσότερο, να βοηθάω την ομάδα μέσα από αυτό. Σίγουρα, επίσης, η ομάδα να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται και, μιας και τώρα είμαστε πρώτοι, να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε. Και μέσα από αυτό, εγώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα, με πολλή δουλειά και προσπάθεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια