er

Τσακαλέρης: «Στον Μακεδονικό βρήκα το restart μου-Η ομάδα δουλεύει επαγγελματικά»

 

Στα 33 του πολλοί θα πίστευαν ότι ο ρόλος του θα είναι βοηθητικός. Αλλά ο Ευθύμης Τσακαλέρης ξαναζεί στον Μακεδονικό δεύτερη νιότη και η συμβολή του στο παιχνίδι της ομάδας, σε άμυνα και επίθεση, είναι καταλυτική!

 

Με 90 πόντους (18/αγώνα) στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, ο υψηλόσωμος σέντερ είναι έκτος στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ όλης της Β Εθνικής! Η δύναμη, η ευφυΐα του και η συνέπεια στο σκοράρισμα, καθιστούν τον Τσακαλέρη έναν από τους πολυτιμότερους της φετινής σεζόν πανελλαδικώς.

 

Τι σκέφτεται, όμως, ο ίδιος για όσα ζει φέτος στον Μακεδονικό;

 

Μιλώντας στο makedonikos.gr, ξεδίπλωσε τις εντυπώσεις για τις πρώτες εβδομάδες του πρωταθλήματος.

 

Μετράς κατά μέσο όρο 18 πόντους ανά παιχνίδι. Γίνεται σοβαρή δουλειά…

 

«Σε σχέση με άλλες ομάδες της Β Εθνικής, η ομάδα μας και δουλεύει επαγγελματικά και έχει κάποια επαγγελματικά στοιχεία. Γίνεται καλή δουλίτσα… Και σε θέμα προπόνησης και σε όλα: από φροντιστή, φυσικοθεραπευτή, γυμναστή, ως και την διοίκηση. Γίνεται προπόνηση και σοβαρή δουλειά λοιπόν. Αν δεν γινόταν, δεν θα βάζαμε τους 18…»

 

Τι είναι αυτό που δίνει τέτοια ορμή και επιτυχία στην ομάδα έως τώρα;

 

«Καλό κλίμα. Και οι μεγάλοι – μεγάλοι τώρα, 30άρηδες είμαστε όλοι – και οι μικροί είμαστε όλοι μαζί, έχουμε πολύ καλ΄κλίμα. Δηλαδή υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο πολύ. Έχει φτιάξει ο κόουτς ένα πολύ καλό σύνολο και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Πάνω απ’ όλα, βέβαια, βρίσκεται η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις».

 

Από τι εξαρτάται η συνέχεια; Μπορεί ο Μακεδονικός να διατηρήσει το γκάζι πατημένο;

 

«Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι αν θέλουμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Και πρέπει να κοιτάμε κάθε βδομάδα ξεχωριστά. Δεν πρέπει να κοιτάμε ότι έχουμε κάνει 5/5, αλλά ότι το Σάββατο έχουμε ένα δύκσολο παιχνίδι και το επόμενο Σάββατο ένα ακόμη πιο δύκσολο παιχνίδι».

 

Έχεις πίσω σου έναν νεαρό αθλητή, τον Γιώργο Κόκκιο. Δώσε μας τις εντυπώσεις σου για τις δυνατότητες του.

 

«Εντάξει το παιδί και δουλεύει πολύ και έχει πολλή όρεξη. Είναι δυνατό κορμί. Στο χέρι του είναι να παίξει μπάσκετ. Δηλαδή αν μείνει προσγειωμένος, με δουλειά, θα μπορέσει να τα καταφέρει. Εξάλλου, από φέτος πρέπει να ξεκινήσει να παίζει. Να με φάει δηλαδή εμένα!».

 

Πώς αισθάνεται ο Ευθύμης Τσακαλέρης μέσα στην ομάδα; Βρήκες όσα έψαχνες;

 

«Βρήκα το restart μου. Γιατί κι εγώ για δύο χρόνια ήμουν σε μια πιο μικρή κατηγορία. Βρήκα αυτά που ήθελα. Και η προπόνηση είναι αυτή που πρέπει, και όσα μου είχε πει ο κόουτς έχουν γίνει. Η ομάδα είναι σοβαρή. Περνάω πολύ όμορφα. Και αυτό είναι το Α και το Ω πλέον σε μένα: να νιώθω όμορφα, να θέλω να πηγαίνω στο γήπεδο, να έχω συμπαίκτες που θέλω να τους δω. Δηλαδή να υπάρχει τέτοιο καλό κλίμα. Από το μπάσκετ πλέον αυτό ζητάω. Δεν θέλουμε κάτι παραπάνω: να περνάμε καλά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια