er

Σιμίδης: «Πρώτα απ’ όλα να φτιάξουμε χαρακτήρες και αθλητές»

 

Ο προπονητής της Ολυμπιακής Ακαδημίας Δράμας (ΕΚΑΣΑΜΑΘ), Χαράλαμπος Σιμίδης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για την Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας:

 

«Είναι ένας σύλλογος που έχει ιδρυθεί το 1966, ξεκίνησε αμιγώς σαν ένας σύλλογος χάντμπολ και πολιτιστικός με αρκετές πολιτιστικές παρουσίες στη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή. Το 2016 αποφασίσαμε μια παρέα φίλων και παραγόντων να φτιάξουμε το κομμάτι του μπάσκετ».

 

Για τις ακαδημίες του συλλόγου:

 

«Η ακαδημία μας έχει αυτήν τη στιγμή 100 μικρούς αθλητές, έχει 5 διαφορετικά τμήματα, ξεκινώντας απ’ τις πολύ μικρές ηλικίες των μίνι και προ-μίνι, έχουμε προ-παιδικό με αξιώσεις, όντας το μέλλον της ομάδας μας, έχουμε κορασίδες, όπου κατέβηκαν για 1η φορά φέτος στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και είναι και μια γυναικεία παρουσία μετά από 5-6 χρόνια στην πόλη της Δράμας. Είναι ένα τμήμα με 25 κορίτσια, το οποίο το δουλεύουμε ανελλιπώς και προσπαθούμε να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο εμπειρίες και να κάνουμε την πορεία μας. Δεν έχουμε παιδικό τμήμα, καθώς η πανδημία «έβαλε το χέρι της» και δεν έχουμε αντιπροσώπευση σ’ αυτές τις ηλικίες. Το εφηβικό μας μετράει 2 χρόνια παρουσίας στα πρωταθλήματα, τα παιδιά του οποίου δίνουν τον αγώνα τους καθημερινά».

 

Για το στόχο τους όσον αφορά τα παιδιά:

 

«Εμείς δε θέλουμε να “πλάσουμε” απαραίτητα τους αυριανούς πρωταθλητές, αλλά να “πλάσουμε” πρώτα χαρακτήρες και αθλητές. Θέλουμε τα παιδιά να φύγουν απ’ την τεχνολογία, για να μπορέσουν ν’ αλλάξουν παραστάσεις, να ‘ρθουν να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν, να ‘ρθουν σε επαφή με άλλα άτομα. Ένα κινητό, ένα τάμπλετ και ένας υπολογιστής αποξενώνει το παιδί και πόσο μάλλον σε μια ευαίσθητη μικρή ηλικία».

 

Για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο σύλλογος:

 

«Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιούμε όλες τις διαθέσιμες προπονητικές μονάδες που υπάρχουν στη Δράμα. Έχει δύο μεγάλα γήπεδα αγωνιστικά, υπάρχει μια προπονητική εγκατάσταση με μπαλόνι, όπου έχει δύο προπονητικά γήπεδα και εξυπηρετούμαστε εκεί. Στην πόλη είμαστε τέσσερις ομάδες μπάσκετ, υπάρχουν ομάδες χάντμπολ, βόλεϊ, τένις, υπάρχουν Εθνικές και κάθε αρχή του αγωνιστικού έτους μαζευόμαστε όλοι μαζί και πρέπει να κάνουμε μια δίκαιη κατανομή όσον αφορά τα γήπεδα. Εμείς σαν καινούργιος σύλλογος είμαστε ακόμη ριγμένοι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια