er

Λάμπρος Τάκης: «Ο… αφανής παράγοντας και η απαραίτητη στήριξή του στα θεμέλια του μπάσκετ»

 

Ο Λάμπρος Τάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, γράφει στο ηλεκτρονικό περιοδικό της Ομοσπονδίας (e-magazine):

 

«Η αγάπη των Ελλήνων για το μπάσκετ είναι δεδομένη, διαχρονική και αποτελεσματική.

 

Πόσες και πόσες ομάδες δεν ξεπήδησαν από το μεράκι ανθρώπων που είτε έπαιξαν είτε όχι αφιέρωσαν χρόνο, διάθεση και χρήμα για αναδείξουν το άθλημα!

 

Πόσοι και πόσοι σπουδαίοι καλαθοσφαιριστές δεν ανακαλύφθηκαν και αναδείχτηκαν στις γειτονιές από τους ανώνυμους αυτούς οραματιστές!

 

Ακόμη και σήμερα πόσοι τέτοιοι άνθρωποι στηρίζουν το οικοδόμημα του μπάσκετ στη χώρα μας;

 

Πλην όμως τα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, η παγκοσμιοποίηση, η τεχνολογική ανάπτυξη και όλη η σαρωτική αλλαγή στον κόσμο, τους αφήνει αβοήθητους και ξεπερασμένους!

 

Μετά τις περσινές εκλογές, όμως, στην Ελληνική Ομοσπονδία και την ανάληψη της ευθύνης από έναν τέτοιο παράγοντα που ξεκίνησε από τη μικρή συνοικιακή ομάδα και την ανέδειξε σε κάτι πολύ μεγάλο, τέθηκαν οι βάσεις για τη στήριξη όλων αυτών των “ρομαντικών” ανθρώπων ούτως ώστε να συνεχίσουν πάνω σε ουσιαστικές πλέον βάσεις το έργο τους.

 

Η αμεσότητα της επικοινωνίας από το πιο μικρό σωματείο της επικρατείας, η στήριξη τους στην ανάπτυξη του αθλήματος, παρόλο που κοντόφθαλμα κατακρίνεται από πολλούς, γιατί το μεσοπρόθεσμο θεωρείται αδύνατο, εν τούτοις θα καρπίσει μέσα από την οργάνωση και του ταμείου αλληλοβοήθειας και όλων των υπολοίπων υποστηρικτικών μέτρων που η νέα διοίκηση υποσχέθηκε.

 

Αν όλοι ενσκήψουν ειλικρινά και βοηθήσουν, ξεπερνώντας τις ματαιοδοξίες και τις μικρότητες και δουν πραγματικά ότι η νέα διοίκηση δεν ήρθε για την εξουσία, αλλά για τη δημιουργία και μόνο, το ελληνικό μπάσκετ μέσα από τους υγιείς παράγοντες θα μεγαλουργήσει και πάλι!».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια