Elite League «Ερρίκος Ντυνάν»-Ανοίγοντας… κανάλι σε όλη την Ελλάδα-Τηλεοπτική κάλυψη μέσω 9 περιφερειακών σταθμών αλλά και αναμετάδοση μέσω Cosmote TV και NOVA

 

Ο Ραφαήλ Αλαγάς, γράφει στο 10ο τεύχος του e-magazine της Ομοσπονδίας:

 

«Από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και μετέπειτα, η ελληνική οικογένεια… συνδέθηκε με την οθόνη της τηλεόρασης. Ένα από τα ισχυρότερα τηλεοπτικά προγράμματα, ήταν οι πρώτες καλύψεις και μεταδόσεις των αθλητικών διοργανώσεων και στην πορεία της «εκρηκτικής» απήχησης που είχε η μικρή οθόνη, ο αθλητισμός είχε και συνεχίζει να έχει, διαχρονικά, μια από τις κορυφαίες θέσεις θεαματικότητας.

 

Στην Ελλάδα, η αγάπη για το μπάσκετ παραμένει ακόρεστη, όπως επιβεβαιώνεται από το 63.6% θεαματικότητας που έφτασε ο προημιτελικός με την Γερμανία στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ 2022 και δη στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με τους Έλληνες να παραμένουν στο πλευρό της «γαλανόλευκης», παρότι όλα είχαν κριθεί σε εκείνο το σημείο.

 

Η λατρεία των φιλάθλων, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στα υψηλά «πατώματα» του αθλήματος, αλλά βρίσκει ατελείωτους θαυμαστές και στις εθνικές κατηγορίες.

 

Μια μικρή ανάγνωση στις δεκάδες διαδικτυακές μεταδόσεις κάθε Κυριακής σε όλες τις κατηγορίες, όπως φυσικά και στην πρεμιέρα τους, με χιλιάδες θαυμαστές να σπεύδουν να ανοίξουν τις οθόνες τους, θα πείσει άπαντες για την «δίψα» τηλεθέασης του μπάσκετ που υπάρχει σε όλη την χώρα.

 

 

Η πρωτοβουλία της δημιουργίας της Elite League «Ερρίκος Ντυνάν» και της προβολής μέσω διαφόρων τοπικών τηλεοπτικών καναλιών, με την μετάδοση κάθε Κυριακή στις 15.00, ενός επιλεγμένου παιχνιδιού της αγωνιστικής, συνιστά πρωτοποριακή προβολή του αθλήματος στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του ελληνικού μπάσκετ και θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στη διάδοση του αθλήματος.

 

Η τηλεοπτική κάλυψη του επιλεγμένου αγώνα, στέλνει το μπάσκετ σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας, μέσω των 9 περιφερειακών σταθμών που τον μεταδίδουν.

 

Το φίλαθλο κοινό μπορεί να παρακολουθήσει κάθε αγώνα της Κυριακής σε απευθείας σύνδεση, από το Kontra Channel της περιφέρειας Αττικής, το TV100 της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, το Ionian TV σε Πάτρα και Πελοπόννησο, το Star Κεντρικής Ελλάδας, το Κρήτη TV, το Ena Channel σε Καβάλα και Ανατολική Μακεδονία, το Ήπειρος TV στην περιοχή των Ιωαννίνων, το TRT στη Θεσσαλία και το Flash TV στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία.

 

Πέραν, όμως, της συνήθειας που δημιουργείται για τους κατοίκους πολλών και πολυπληθών περιοχών της χώρας, η επέκτασή της μπορεί να γίνει πράξη τελικά σε όλη την χώρα. Η ΕΟΚ φρόντισε να διαλέξει τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι έχουν μεγάλη απήχηση στις περιφέρειες, όπου εκπέμπεται το σήμα τους, ενώ κάποια εξ’ αυτών, συμμετέχουν, παράλληλα και στα «μπουκέτα» συνδρομητικών τηλεοπτικών συχνοτήτων.

 

Η Cosmote TV έχει στο «μπουκέτο» της το TV 100, το Star Κεντρικής Ελλάδας, το Κρήτη TV και το Ένα Channel, ενώ η Nova διαθέτει το Kontra Channel. Όποιος φίλαθλος είναι συνδρομητής σε μια εκ των δυο πλατφόρμων, σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, μπορεί να έχει τηλεοπτική θέαση στον αγώνα της Κυριακής για την Elite League «Ερρίκος Ντυνάν».

 

Παράλληλα, συνεχίζεται η πληθώρα των διαδικτυακών μεταδόσεων σε Elite League, Β’ Εθνική, Γ’ Εθνική και τις κατηγορίες του μπάσκετ Γυναικών, κάθε Σαββατοκύριακο.

 

Το φετινό τηλεοπτικό «βήμα» της Elite League «Ερρίκος Ντυνάν», μόνο τυχαίο δεν είναι. Κι αυτό, επειδή ανταποκρίνεται στην ανάγκη απάντων των φίλων του μπάσκετ να παρακολουθήσουν ακόμη περισσότερη δράση, με ακόμη πιο ποιοτική τηλεοπτική κάλυψη και παραγωγή, προσφέροντας έτσι ένα «πακέτο», που θα παρουσιάσει ένα προϊόν θελκτικό, έτοιμο να αγκαλιάσει και να αγκαλιαστεί από όλη την Ελλάδα, αναπτύσσοντας το άθλημα με το άνοιγμα ενός… καναλιού στα μήκη και τα πλάτη της χώρας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια