Μπουσβάρος: «Όλα γίνονται με γνώμονα το “αύριο” του ελληνικού μπάσκετ»

 

Ο περιφερειακός προπονητής της ΕΚΑΣΘ και επικεφαλής προπονητής της ΕΟΚ στο Βορρά, Δημήτρης Μπουσβάρος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τις… έξτρα ομάδες του Rising Stars:

 

«Το Rising Stars ήταν ένα τουρνουά που μπήκε στη ζωή μας από πέρυσι σαν ένα τουρνουά των καλυτέρων ομάδων στην ηλικία των εφήβων. Πέρυσι έκανε αίσθηση με τα δυνατά παιχνίδια και τις καλές εμφανίσεις που παρουσιάστηκαν. Η ΕΟΚ προσπάθησε να το μεγαλώσει αυτό και μπήκε σε μια διαδικασία να μπουν κι άλλες ομάδες. Προστέθηκαν κάποιες ομάδες και απ’ τη Θεσσαλονίκη για κάποιες αγωνιστικές. Υπάρχουν δύο μεικτές, αυτή του Βορρά και του Νότου, οι οποίες αρχικά ήταν τρεις, αλλά τελικά αποφασίστηκε ότι με δύο να είναι πιο ανταγωνιστικά. Οι ομάδες αυτές δε θα είναι σταθερές, θα γίνεται rotation σε παίκτες. Έχουμε κρατήσει τις επιλογές που ‘χαμε κάνει πέρυσι στ’ αντίστοιχα κλιμάκια, στην ηλικία κυρίως του 2006, αλλά και του 2005, έχουμε προσθέσει παιδιά απ’ την επαρχία και από ομάδες που έχουμε παρατηρήσει ότι ξεχωρίζουν και έχουμε κάνει μια ομάδα παιδιών. Όλο αυτό είναι μια διαδικασία «ζωντανή», όπου δηλαδή μπορεί να πάμε σε δύο αγώνες, να δούμε δύο παιδιά που θα μάς κάνουν εντύπωση και αμέσως θα τα προσκαλέσουμε».

 

Για τις επιπλέον δράσεις:

 

«Στο προ-παιδικό και το παιδικό επανέρχεται το πρωτάθλημα των Ενώσεων. Θα γίνουν πέντε αγωνιστικές σε μεικτές Ενώσεων, οι οποίες προέρχονται απ’ τα κλιμάκια, τις επισκέψεις που κάνουμε. Είναι ένα πράγμα που προσπαθεί να χτιστεί βήμα-βήμα. Επίσης, θα γίνει κάποια στιγμή μες στα Χριστούγεννα το τριήμερο τουρνουά «Καπαγέρωφ» στο Τσοτύλι, με τις ηλικίες του 2009. Απλώνονται οι επισκέψεις και προσπαθούμε να βρούμε παιδιά σε χαμηλότερες ηλικίες, ώστε να πάμε περισσότερο στη βάση. Όλα έχουν να κάνουν με το να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα ή να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο είναι ότι η παραγωγή αθλητών έχει συρρικνωθεί. Προσπαθούμε για το καλύτερο, με γνώμονα το ελληνικό μπάσκετ να έχει αύριο περισσότερους καλούς Έλληνες παίκτες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια