Κακιούζης: «Θέλουμε να στηριχτούμε στην άμυνά μας»

Ο Πανσερραϊκός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου (νίκη 60-49 επί της ΔΕΚΑ) και ο προπονητής των Σερραίων, Γιάννης Κακιούζης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου. Αναλυτικά είπε:

 

Για το επόμενο παιχνίδι Κυπέλλου με την Ελευθερούπολη (19/10):

 

«Οι ομάδες της Β’ Εθνικής αυτά τα ματς τα βλέπουν σαν «επίσημα φιλικά». Εμείς ήμασταν και τυχεροί γιατί όλα τα παιχνίδια μας τα παίξαμε εντός έδρας, αλλά τώρα παίζουμε με την Ελευθερούπολη. Σίγουρα ο στόχος μας δεν είναι το Κύπελλο, αλλά μάς δίνει τη δυνατότητα ν’ αποκτήσουμε μέσα απ’ τα παιχνίδια και με δύσκολους αντιπάλους πιο γρήγορα ρυθμό από κάποιες άλλες ομάδες που δεν έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια».

 

Για την ήττα απ’ τον Μακεδονικό (78-82) στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής:

 

«Όλοι θέλουν στην πρεμιέρα να κάνουν ξεκίνημα με το δεξί. Παίζαμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα, με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, «δεμένη». Δεν κάναμε κάποια πράγματα σωστά, άλλα τα κάναμε καλά, άλλα όχι. Ήταν ένα δύσκολο ματς όπως κάθε πρεμιέρα. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις, αλλά δε μπορέσαμε. Ο Μακεδονικός μάς κέρδισε δίκαια και εμείς κοιτάμε το επόμενο ματς. Κοιτάζουμε τα λάθη μας και βελτιωνόμαστε στα καλά μας σημεία».

 

Για τη φετινή «ταυτότητα» του Πανσερραϊκού:

 

«Προσπαθούμε να «επενδύσουμε» στην άμυνα. Προσπαθούμε να παίξουμε, να βγάλουμε πάρα πολύ ενέργεια στην άμυνα και να μπορέσουμε να «εξαργυρώσουμε» τις καλές άμυνες με εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Είναι μια φιλοσοφία που προσπαθούμε να βάλουμε απ’ την αρχή της προετοιμασίας, αλλά θέλει χρόνο και υπομονή. Θέλουμε να «αντλούμε» ενέργεια και αυτοπεποίθηση απ’ την άμυνα, να πηγαίνουμε στην επίθεση και να παίζουμε το παιχνίδι μας».

 

Για το αν είναι δυσκολότερο να βρει ρυθμό η άμυνα απ’ ότι η επίθεση:

 

«Έχουμε έναν «κορμό» από πέρυσι, που είναι πολύ σημαντικός, αλλά αλλάξαμε όλη τη φιλοσοφία πάνω στην άμυνα και το παιχνίδι μας. Αυτό χρειάζεται χρόνο όταν έχεις νέους παίκτες. Πήραμε και το Νεμάνια Μιλόσεβιτς φέτος για ξένο παίκτη, ο οποίος θέλει και χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα του δεδομένα. Η επίθεση χρειάζεται περισσότερη υπομονή για να βρει ρυθμό, όπως και η άμυνα θέλει και υπομονή και πολύ δουλειά».

 

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής:

 

«Ενώ το καλοκαίρι στους άλλους τρεις ομίλους της Β’ Εθνικής κάποιες ομάδες δυνάμωσαν, πήραν κάποια τρανταχτά ονόματα, ο δικός μας όμιλος «κινήθηκε» αρκετά αργά. Τελικά όμως δημιουργήθηκε ένας όμιλος που δεν υπάρχει κάποιο απόλυτο φαβορί ή κάποια «τρομακτική» ομάδα. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές ομάδες. Πάντα ο Βορράς είχε «σκληρό» πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική. Το καινούργιο σύστημα με τα play-offs και τα play-outs το κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Το πρωτάθλημα θα ‘ναι δυνατό, θα ‘ναι μακρύ, θα ‘ναι «σκληρό» και η ομάδα που θα κρατήσει τη συγκέντρωση και το μυαλό της θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια