er

Μάγειρας: «Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά για φτάσουν στο ψηλότερο επίπεδο»

 

Ο προπονητής της μεικτής ομάδας Νότου στο Rising Stars, Βαγγέλης Μάγειρας, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιάννη Λαμπίρη. Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Για το ταλέντο των παιδιών στο Rising Stars:

 

«Είναι άξια προσοχής σχεδόν όλα τα παιδιά απ’ αυτά και πιστεύω ότι σε 1-2 χρόνια θα μάς απασχολήσουν πολύ έντονα. Είναι παιδιά που πιστεύω αργά ή γρήγορα θα βοηθήσουν να επανδρωθεί η καινούργια Εθνική εφήβων, η επόμενη νέων και γιατί όχι και η Εθνική ανδρών».

 

Για το ότι αυτά τα παιδιά «χτυπήθηκαν» πολύ απ’ την πανδημία:

 

«Αυτός ήταν και ο λόγος της πρωτοβουλίας που πήρε η Ομοσπονδία να ξεκινήσει το Rising Stars, να μπορέσει δηλαδή να καλύψει το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε για 1.5-2 χρόνια λόγω της πανδημίας και να μπορέσουν τα παιδιά να πάρουν αυτά τα έξτρα λεπτά και παιχνίδια, ώστε να βρουν τους ρυθμούς που έχασαν και να ξαναμπούν στο γήπεδο. Είδα παιδιά που ήρθαν αποφασισμένα να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό, να βγάλουν τη διάθεση και το ταλέντο τους μες το γήπεδο. Φάνηκε πόσο πολύ τους έλλειψαν τα προηγούμενα χρόνια αυτά τα παιχνίδια και έβγαλαν τη διάθεση να ξαναπαίξουν, να χαρούν το παιχνίδι και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν».

 

Για τις δυνατότητες των παιδιών και ο μεγαλύτερος προβληματισμός αυτών:

 

«Τα περισσότερα παιδιά, είτε αυτά που παίζουν στις ομάδες του Rising Stars, είτε αυτά που επιλέξαμε για τις ομάδες Βορρά και Νότου, ελπίζουν και πιστεύουν ότι μπορούν να παίξουν σε ψηλότερο επίπεδο και για να είναι εκεί που είναι σίγουρα έχουν κάτι ξεχωριστό. Έχουν όλα αυτά τα παιδιά αυτές τις δυνατότητες. Ο προβληματισμός τους είναι μεγάλος όσον αφορά το πώς μπορούν αν δουν το μπάσκετ σαν επάγγελμα, αν μπορούν να βιοποριστούν απ’ το άθλημα. Είναι κάτι που και τους «πονάει» και τους βάζει σε μεγάλο προβληματισμό. Παρ’ όλα αυτά, δεν το παρατούν, δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν μέσα απ’ τη σκληρή δουλειά θα καταφέρουν κι αυτοί αύριο μεθαύριο θα καταφέρουν να γίνουν επαγγελματίες παίκτες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια