Η μοναδική νησιώτικη ομάδα στην Α2 Γυναικών-Με μόλις 14 χρόνια ζωής ο Αιγέας Χίου έχει φροντίσει να συστηθεί για τα καλά στο μπασκετικό κοινό σε όλη την Ελλάδα

 

Η Σοφία Βαλσάμη, γράφει στο 10ο τεύχος του e-magazine της Ομοσπονδίας:

 

«Το μπάσκετ γυναικών εδώ και χρόνια στη Χίο έχει μια εξέχουσα θέση με τον Αιγέα να έχει πάρει την σκυτάλη από τον Παγχιακό και τον ΒΑΟΛ.

 

Μπορεί να έχει συμπληρώσει μόλις 14 χρόνια ζωής (ιδρύθηκε το 2008) άλλα έχει φροντίσει να συστηθεί στο μπασκετικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο. Αποκορύφωμα η κατάκτηση της 5ης θέσης στον 1ο Όμιλο στο περυσινό πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών μετά από μια σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων.

 

Ένας σύλλογος με μπασκετικό υπόβαθρο, ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα με όραμα και πίστη στα νέα παιδιά. Και κυρίως πίστη στα  παιδιά του τόπου τους.

 

Αυτά ήταν άλλωστε που σήκωναν το βάρος της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών τα προηγούμενα χρόνια, αυτό θα γίνει και φέτος.

 

Ο Κώστας Γιασεμής είναι ένας από τους ανθρώπους που έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να φτιαχτεί ο Αιγέας Χίου. Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του και δυο φίλους τους έκαναν πράξη το όραμά τους για τη δημιουργία της ομάδας. Είναι ουσιαστικά δίπλα στον Αιγέα από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του έχοντας τον ρόλο του προπονητή.

 

Μια μπασκετική κυψέλη

 

«Η ομάδα ιδρύθηκε το 2008 και πρόκειται για έναν νέο σύλλογο.. Ήμουν μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 15 χρόνια, στην ομάδα του ΒΑΟΛ.  Είχε παίξει μπαράζ ανόδου για την Α2 Γυναικών και είναι η μοναδική ομάδα από τη Χίο που έχει συμμετάσχει δύο φορές σε τελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος, μία κορασίδων και μια νεανίδων. Μετά από σκέψη, όμως μαζί με κάποιους φίλους και έχοντας την οικογενειακή στήριξη φτιάξαμε το 2008 τον Αιγέα. Το όνομα ήταν επιλογή της συζύγου μου. Αυτή τη στιγμή ο Αιγέας είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα σωματεία στη Χίο. Αριθμεί γύρω στα 120 δελτία παιδιών σε αγόρια και κορίτσια και αν βάλουμε και τα παιδιά των πολύ μικρότερων ηλικιών ο αριθμός ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Στα κορίτσια έχουμε περίπου 50 παιδιά από έξι με επτά ετών ως 13-14. Σε ένα νησί 50.000 κατοίκων να έχεις έναν τόσο σημαντικό αριθμό κοριτσιών είναι πιστεύω κάτι καλό».

 

«Έχουμε δύσκολο έργο στο πρωτάθλημα»

 

Η σεζόν αρχίζει σε λίγες ημέρες με τον Αιγέα να ετοιμάζεται να δώσει μια ακόμη μάχη. Είναι πλέον η μοναδική νησιώτικη ομάδα στην Α2 Γυναικών… «Στην Α2 Κατηγορία είμαστε με την φετινή τέσσερις συνεχόμενες σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη χρονιά που ανεβήκαμε  δυσκολευτήκαμε να μείνουμε στην κατηγορία μετά ήρθε ο κορωνοϊός και δώσαμε μόνο τρεις αγώνες, ενώ πέρυσι η ομάδα είχε μια καταπληκτική σεζόν. Καταλάβαμε την 5η θέση στον 1ο Όμιλο ξεπερνώντας στην βαθμολογία πολλές αθηναϊκές ομάδες. Φέτος η σεζόν είναι διαφορετική. Έχουμε δύσκολο έργο με την αλλαγή του ομίλου, καθώς θα αντιμετωπίζουμε παραδοσιακές δυνάμεις στον χώρο όπως Μελίσσια, Κρόνος, Αγία Παρασκευή».

 

Ο κόσμος στην Χίο διψάει για μπάσκετ

 

Ο Κώστας Γιασεμής μάλιστα δεν διστάζει να αναφέρει τις δυσκολίες που υπάρχουν και τον λόγο που «χάνονται» κάποιες αθλήτριες. «Όλες οι ομάδες του ομίλου μας μπορούν να προσελκύσουν πολύ πιο εύκολα μια αθλήτρια σε σχέση με εμάς. Αν μπούμε στην διαδικασία να κλείσουμε παίκτρια από την Αθήνα θα πρέπει να της εξασφαλίσουμε διαμονή, διατροφή, ενώ για να αφήσει κάποια την πρωτεύουσα και να έρθει στην επαρχία θα πρέπει να πάρει και μεγαλύτερη αμοιβή. Εμείς δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα. Η ομάδα στήθηκε με κορίτσια από το νησί μας. Είτε κάποια αθλήτρια υπηρετεί στο στρατό ή στο Λιμενικό και βρίσκεται στο νησί μας ή είναι από τη Χίο. Το καλοκαίρι ‘’χάσαμε’’ τις Σβορώνου, Κοματσιούλη και Μπατή.

 

Προσπαθήσαμε και κάναμε ορισμένες κινήσεις για να ενισχύσουμε την ομάδα με κάποιες αθλήτριες από την Μυτιλήνη, ενώ θα ανεβάσουμε και μικρές σε ηλικία παίκτριες στην πρώτη ομάδα. Γνωρίζουμε ότι το έργο μας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θα κοιτάξουμε να  το χαρούμε και με αξιοπρέπεια θα δώσουμε τον αγώνα μας. Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε και να εκπροσωπήσουμε όλα τα νησιά, καθώς στην Α2 Κατηγορία είμαστε η μοναδική ομάδα. Το γήπεδο μας είναι σχεδόν γεμάτο και κάθε φορά που παίζουμε είναι και μια μικρή γιορτή. Ο κόσμος στην Χίο διψάει για μπάσκετ και μακάρι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Οι κορασίδες που κάνουν προπόνηση με τη γυναικεία ομάδα είναι ένα μεγάλο κίνητρο έτσι ώστε να υπάρχει μια συνέχεια στην ομάδα μας».

 

 «Πολλά κορίτσια από την Α’ Γυμνασίου μετά από συζήτηση που κάνουμε έρχονται στις ακαδημίες μας. Κοιτάμε και παίκτριες από τα δημοτικά σχολεία. Μετά από 14 χρόνια που έχουμε την ομάδα, μας γνωρίζουν καλά όλοι στο νησί και κάποια κορίτσια δεν χρειάζεται να τα επιλέξουμε εμείς. Έρχονται από μόνα τους στον Αιγέα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια