Τσίμπος: «Η διαχρονική ταυτότητα του Ηρακλή είναι η ανάδειξη παικτών»

Ο προπονητής της ομάδας παίδων του Ηρακλή (δευτεραθλητές ΕΚΑΣΘ) Χρήστος Τσίμπος μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη φετινή πορεία της ομάδας:

 

«Η φετινή ομάδα χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι χωρίς να έχουμε στόχο το πρωτάθλημα, αλλά το να καταφέρουμε να γίνουμε ομάδα και οικογένεια. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος, να μπορέσουμε να περνάμε καλά όταν ερχόμαστε στο γήπεδο. Ο πρωταθλητισμός που κάναμε σε προ-παιδικό, παιδικό και εφηβικό θέλαμε να ‘χει στόχο την ανάδειξη των αθλητών, όχι το πρωτάθλημα. Πρώτος στόχος ήταν η βελτίωση και η ανάδειξη των αθλητών, γιατί αυτή είναι και η «ταυτότητα» του Ηρακλή τόσα χρόνια. Εν τέλει ήρθε και το αποτέλεσμα μες στο γήπεδο και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

 

Για την προετοιμασία τους ενόψει της Β’ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων:

 

«Η ομάδα φροντίζει να εκπαιδεύονται τα παιδιά και στο βίντεο και σε άλλες δραστηριότητες, όπως η αθλητική γιόγκα. Κάνουμε διάφορα πράγματα για να καταφέρουμε να τους βάλουμε σε μια διαδικασία να δουν πώς λειτουργούν οι επαγγελματίες. Είναι απαραίτητο αυτό, ώστε να μπουν από μικρή ηλικία σ’ αυτή την κατάσταση. Για να φτάσουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους στο μπάσκετ τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι πρέπει να δουλέψουν πολύ. Έχουν περάσει οι εποχές που οι παίκτες, ειδικά οι νεότεροι, μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδό μόνο με το ταλέντο τους».

 

Για την συμμετοχή του Γιάννη Κομνιανίδη στην αντρική ομάδα:

 

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για το παιδί κι εμείς τριγύρω χαρήκαμε όλοι. Δε θα πρέπει όμως να μείνει σ’ αυτό, θα πρέπει να συνεχίζει να εξελίσσεται όσο περισσότερο μπορεί. Το να μείνεις σε μια επιτυχία σε αφήνει στάσιμο. Όλοι έχουμε ελαττώματα, πρέπει να τα βελτιώνουμε. Χαρήκαμε πάρα πολύ γι’ αυτό το παιδί, όπως και με άλλους αθλητές που είχαν αντίστοιχη ευκαιρία. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που έχει την ικανότητα και τις εγκαταστάσεις να καταφέρει να αναδείξει παίκτες. Έχει γίνει με δεκάδες παίκτες στο παρελθόν, που συμμετέχουν σ’ όλα τα εθνικά πρωταθλήματα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια