Κιακιλίδης: «Τίτλος με τα κορίτσια της περιοχής μας»

Οι κορασίδες του Ξέρξη Νέων Ρόδων στέφθηκαν πρωταθλήτριες ΕΚΑΣΧ και ο προπονητής της ομάδας Θεόδωρος Κιακιλίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τον σύλλογο του Ξέρξη Νέων Ρόδων:

 

«Ο σύλλογος έχει ιδρυθεί απ’ το 1970. Το τμήμα μπάσκετ ξεκίνησε ενεργά σαν σωματείο τοπικής ένωσης απ’ το 1989 και ήμουν απ’ τους πρώτους που έπαιξαν σ’ αυτό. Απ’ το 2012 και μετά κάναμε μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια, ποντάροντας αρκετά στις μικρές ηλικίες, με τη δημιουργία ακαδημιών, αρκετά παιδιά, με δυναμική παρουσία στο γήπεδο και μέχρι στιγμής εξακολουθούν να υπάρχουν αυτά τα τμήματα, τα οποία τα δουλεύουμε με μεράκι και μεγάλη χαρά».

 

Για την προσέλκυση παιδιών της ομάδας από γειτονικές περιοχές:

 

«Τα περισσότερα παιδιά είναι ντόπια του χωριού, αλλά προσελκύουμε και παιδιά απ’ τα γειτονικά χωριά. Απ’ το 2012 που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ακόμη περισσότερο στο κομμάτι των μικρών ηλικιών, προσελκύσαμε αρκετά παιδιά απ’ τα γύρω χωριά που υπάρχουν στο δήμο Αριστοτέλη. Τα Νέα Ρόδα είναι οικισμός περίπου 1.000 κατοίκων, οπότε είναι σημαντικό για εμάς όχι μόνο να διατηρείται το σωματείο σ’ αυτή την περιοχή, αλλά να φέρνουμε και διακρίσεις. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που στηριχθήκαμε στα κορίτσια από την περιοχή μας και φτάσαμε στον πρώτο μας τίτλο».

 

Για τη συγχώνευση του πρωταθλήματος Χαλκιδικής με της Θεσσαλονίκης:

 

«Η έδρα μας βρίσκεται στη βόρεια Χαλκιδική και οι χιλιομετρικές αποστάσεις, με μια συνένωση με τη Θεσσαλονίκη, είναι αρκετές και θα δημιουργήσουν επιπρόσθετες δυσκολίες. Μπορεί να δημιουργήσει και επιπλέον συρρίκνωση των ομάδων. Και το οικονομικό θέμα είναι απ’ τα πιο σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και θα υπάρξει και ζήτημα συμμετοχής των ίδιων των παιδιών. Ξέχωρα απ’ αυτό, αυτή τη στιγμή υπάρχει το κίνητρο στα παιδιά να αγωνιστούν για να κατακτήσουν το τοπικό πρωτάθλημα, έτσι ώστε να αγωνιστούν στην Β’ φάση, να κάνουν ταξίδια, φιλίες και να δείξουν το ταλέντο τους σ’ ένα ευρύτερο κοινό. Στην περιοχή της Σιθωνίας γίνεται πολύ καλή δουλειά, αλλά υπάρχει και η δική μας προσπάθεια στα βόρεια του νομού».

 

Για τη Β’ Φάση του Πανελληνίου κορασίδων:

 

«Πιστεύουμε ό,τι θα καταφέρουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Υπάρχει μεγάλη προσπάθεια απ’ τα κορίτσια και αυτό με ευχαριστεί πάρα πολύ. Γνωρίζουμε ότι το επίπεδο στη Β’ φάση είναι πολύ υψηλότερο απ’ αυτό που αντιμετωπίσαμε στην Ένωσή μας, τα κορίτσια μας μόνο καλά θα έχουν να θυμούνται απ’ αυτή την εμπειρία».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια