er

Ανοικτή πρόταση του Νεκτάριου Ιωαννίδη προς την ΕΚΑΣΘ για το πρωτάθλημα της Α΄ Ανδρών της επόμενης περιόδου

Από τον Νεκτάριο Ιωαννίδη, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω πρόταση για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΚΑΣΘ Ανδρών της επόμενης αγωνιστικής σεζόν:

 

«Αγαπητή ΕΚΑΣΘ,

 

Διαβάζοντας την προκήρυξη της Α κατηγορίας Αντρών, έγκυρα τονίσατε ότι από την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 οι 20 ομάδες της Α ΕΚΑΣΘ θα μειωθούν σε 16.

 

Ο τρόπος για το 1-3 και το 4-6 με άρεσε καθώς μετράνε όλα τα παιχνίδια και έτσι οι ομάδες δεν μπορούν ν' αγωνιστούν αδιάφορες τουλάχιστον στην πρώτη φάση.

 

Επειδή όμως υπάρχει έντονο ενδεχόμενο οι θέσεις 7-10 κάθε ομίλου και 13-20 στο τέλος να οδηγούν στον οριστικό υποβιβασμό, έχω να προτείνω τα εξής προκειμένου τα παιχνίδια να έχουν ενδιαφέρον ως το τέλος:

 

1)Για τις θέσεις 1-6 να ολοκληρωθούν κανονικά καθώς οι 2 πρώτοι ανέρχονται στη Γ  Εθνική κατηγορία.   

 

2) Για τις θέσεις 7-12 να ολοκληρωθούν ομαλά καθώς ίσως η 12η θέση οδηγήσει στη Β ΕΚΑΣΘ Αντρών.

 

3) Για την κατάταξη από 13-20 μπορεί να γίνει το εξής:

 

α) Όποια ομάδα θεωρήσει ότι δεν μπορεί να σωθεί στη β φάση, να δηλώσει έγκαιρα ότι δε θ' αγωνιστεί και του χρόνου να υποβιβαστεί μία και όχι δύο κατηγορίες.

 

β) Οποία ομάδα θεωρήσει με το τέλος του α γύρου της β φάσης ότι δεν μπορεί να σωθεί να δηλώσει έγκαιρα ότι δε θ' αγωνιστεί στο υπόλοιπο των τεσσάρων αγωνιστικών της β φάσης του Πρωταθλήματος και να υποβιβαστεί μία και όχι δύο κατηγορίες.

 

Εννοείται φυσικά ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ισχύσει ο υποβιβασμός δύο κατηγοριών αν αποχωρήσουν από το Πρωτάθλημα.

 

Η πρόταση αυτή γίνεται για να έχει ενδιαφέρον η βιτρίνα του τοπικού πρωταθλήματος στο αντρικό μπάσκετ που είναι η Α ΕΚΑΣΘ και για να μην έχουμε φαινόμενα αποχωρήσεων και τυχόν αγώνων παρωδίας αφού δε θα υπάρχει ενδιαφέρον για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Μετά τιμής,

 

Ιωαννίδης Νεκτάριος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια