Αυγενάκης: «Ασφαλιστική κάλυψη με ιδιωτικό συμφωνητικό σε Α1 γυναικών και Α2 ανδρών»

 Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε σήμερα στη Βουλή τα εξής:

 

«Να σας ενημερώσω για τις επόμενες πρωτοβουλίες μας που θα υλοποιηθούν άμεσα:

 

* Στο νομοσχέδιο που φέρνουμε τις επόμενες μέρες στη Βουλή και ήδη έχει

ολοκληρωθεί η διαβούλευση, φέρνουμε προς ψήφιση διάταξη για τους ερασιτέχνες αθλητές. Τι θεσπίζει αυτή η διάταξη; Ορίζεται ότι οι αθλητές που αγωνίζονται σε σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών, δύνανται να υπογράφουν σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό παροχής αθλητικών υπηρεσιών, το οποίο θα κατατίθεται στις οικείες ομοσπονδίες.

 

Να διευκρινίσω, για όσους δεν το γνωρίζουν ότι αυτές οι κατηγορίες που προανέφερα, θεωρούνται ερασιτεχνικές και εξετάζουμε να προσθέσουμε και άλλες.

 

Εάν, λοιπόν, τα οικονομικά ανταλλάγματα ανέρχονται κατ’ ελάχιστον στο ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) €, υφίσταται υποχρέωση ασφάλισης του αθλητή, υπό το ειδικό καθεστώς εισφοράς ύψους 1%.

 

Με απλά λόγια, με τη ρύθμιση αυτή οι νυν ερασιτέχνες αθλητές -κατ’ όνομα μόνο ερασιτέχνες, καθώς αυτή η αθλητική τους δραστηριότητα είναι η κύρια δραστηριότητα τους, από αυτήν ζουν τις οικογένειες τους- κατοχυρώνονται.

 

Θα μπορούν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, και αν αυτή η διάταξη προϋπήρχε, θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα μέτρα προστασίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια