Το post-game των τελικών της Α ΕΚΑΣΘ γυναικών

Σήμερα στις 21:45 στο κλειστό της ΜΕΝΤ ξεκινά ο τελικός της Α ΕΚΑΣΘ Γυναικών. Φέτος το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος άλλαξε καθώς στον τελικό μεταφέρονται και τ' αποτελέσματα της regular season.Το ζευγάρι του τελικού είναι ΜΕΝΤ-ΑΣ Πανόραμα. Ο νικητής που θ' αναδειχτεί στις 3 νίκες ανέρχεται στην Α2 Γυναικών του Βορρά, ενώ με κάποιες προϋποθέσεις ίσως ανέλθει κι ο ηττημένος της σειράς.

Η ΜΕΝΤ προηγείται ήδη με 2-0 καθώς κουβαλά τις νίκες της κανονικής διάρκειας με 59-48 εντός έδρας και 56-59 εκτός έδρας. Η ΜΕΝΤ θέλει να κάνει το νταμπλ καθώς κατέκτησε και το Κύπελλο ΕΚΑΣΘ, ενώ ο Παναγιώτης Νομικός θα προσπαθήσει να πετύχει το 2ο νταμπλ της καριέρας του ύστερα από το 2012-2013 που είχε παίκτρια τη σημερινή αντίπαλό του την Αβραμίδου. Η Έλσα Αβραμίδου είναι το μόνο άτομο που πανηγύρισε άνοδο με Ναύαρχο Βότση το 2013 και ως βοηθός του Μαυρίδη στην ίδια ομάδα το 2017.

Από την άλλη η Βιβή Διαβολεμένου θέλει να χαλάσει το πάρτι της ΜΕΝΤ και να διευρύνει το ρεκόρ των 155 νικών (πολυνίκης της Α ΕΚΑΣΘ). Στους τίτλους πολυνίκης με 3 είναι η Θεανώ Δημητριάδου ενώ τον 2ο τίτλο διεκδικούν από ΜΕΝΤ οι Παραρέντη, Ακσεχέρογλου και Αραμπατζή και από ΑΣ Πανόραμα οι Ριτζαλέου, Κιζιρίδου και Αβραμίδου.

Τέλος όσο αφορά α play-off's στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ έχουμε τη Ριτζαλέου με 242 την Τόσκα με 214 και τη Σταματιάδου με 163 του ΑΣ Πανόραμα και την Καμπίτση με 219 και την Πεταχτή με 181 της ΜΕΝΤ. Στα τρίποντα «αρχόντισσα» με 44 είναι η Καμπίτση της ΜΕΝΤ.

Επιμέλεια: Αντωνιάδης Δημήτρης
Αρχείο: Ιωαννίδης Νεκτάριος.
Πηγή: Basketmaniak


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια