er

Γιαννακούδης: «Τιμωρούνται όλες οι ομάδες από την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής της Γ1 ΕΚΑΣΘ ανδρών»

Από τον Γιάννη Γιαννακούδη, μέλος του ΔΣ του Θερμαϊκού, πήραμε την κάτωθι ανακοίνωση σχετικά με την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής της Γ1 ΕΚΑΣΘ ανδρών:

«Μ’ όλο τον σεβασμό προς τους διοικούντες της ΕΚΑΣΘ, τον ευγενή αθλητισμό που υπηρετούμε όλοι και σε όλο τον ερασιτεχνικό κόσμο του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης.

Από τον Σεπτέμβριο όλοι (ομάδες, παράγοντες, αθλητές κλπ) γνωρίζουμε το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων και για την Γ΄ 1 1ος όμιλος η τελευταία αγωνιστική είναι (ήταν) η 19-04-2018. Έρχεται λοιπόν η ΕΚΑΣΘ παραμονή της τελευταίας αγωνιστικής 18-4-19 και μάλιστα βράδυ με απόφαση της να αναβάλει το πρωτάθλημα της Γ΄1 (τελευταία αγωνιστική 1ος όμιλος) για να γίνει πρώτα το παιχνίδι Ηλιούπολη – Κουφάλια (δεν διεξήχθη λόγω μη κατάθεσης των δελτίων της φιλοξενούμενης ομάδος) αφού πρώτα έκανε δεκτή την ένσταση της φιλοξενούμενης ομάδος, για τη αξιοπιστία του πρωταθλήματος και μετά να γίνει η τελευταία αγωνιστική.

Και μάλιστα σε άγνωστο χρόνο. Ακόμα και σήμερα 21-4 δεν γνωρίζουμε ακόμα ούτε την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα. (στο πρόγραμμα της ΕΚΑΣΘ δεν έχει αναρτηθεί έως 23-4). Φυσικά ακολουθεί Πάσχα, Πρωτομαγιά και καταλαβαίνετε πολλά.

Όχι δεν έχω τίποτε με τα Κουφάλια η οποία είχε το δικαίωμα να διεκδικήσει την επανάληψη του αγώνα. Ναι πρέπει οι αγώνες να κρίνονται εντός γηπέδου. Φυσικά το σκεπτικό της επανάληψης με την αιτιολογία ότι ο στον φερόμενο παράγοντα που είχε τα δελτία της ομάδος καθυστέρησε να βρίσκεται στην προβλεπόμενη ώρα στο γήπεδο του αγώνα Ηλιούπολης – Κουφάλια λόγω ελέγχου στην διαδρομή από την τροχαία την αφήνω στην κρίση του καθενός σας.

Μια καθυστέρηση που λογικά κρατάει το πολύ 5 λεπτά περίπου. Φανταστείτε αν είχε μια βλάβη το Ι.Χ ή πάθαινε λάστιχο κλπ πόσο θα αργούσε. Κλείνω με το θέμα της απόφασης με 2 ερωτήσεις προς ΕΚΑΣΘ.

1η αν δεν υπήρχε ενδιαφερόμενη ομάδα για τον αγώνα αυτόν η απόφαση θα ήταν ίδια; 2η Ποιος τιμωρείται με την εξέλιξη αυτή; Ή αν θέλετε θα τιμωρηθεί κάποιος για την ταλαιπωρία σχεδόν όλων των υπολοίπων ομάδων;

Τώρα με το θέμα προγραμματισμού πάλι, θέλω να τονίσω πως είναι πολύ σημαντικό για όλους μας αν θέλετε και για την αξιοπιστία. Το παιχνίδι ήταν Παρασκευή 12-4 και γνωρίζατε τον λόγο που δεν έγινε ήδη την ίδια μέρα. Φυσικά τα Κουφάλια εφ’ όσον ήθελαν να διεκδικήσουν την επανάληψη να ήταν υποχρεωμένοι να κινηθούν άμεσα κάνοντας ένσταση ακόμα και στο φύλο αγώνα ώστε και η απόφαση της ΕΚΑΣΘ να ήταν σύντομα ώστε τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής να γινόταν κανονικά και να μην ταλαιπωρούνται όλες οι ομάδες.

Όχι με τα γραφόμενα δεν ελπίζω να αλλάξει απόφαση αλλά ίσως βοηθήσει να βελτιώσουμε την λειτουργία την αξιοπιστία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια